Aιμιλιανίδου: Δεν είναι το ωράριο το πρόβλημα των μικρομεσαίων

Τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν οφείλονται στα διατάγματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Ερωτηθείσα μετά από συνάντηση της με τη Συμμαχία Πολιτών σχετικά με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, η Υπουργός Εργασίας είπε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την επέκταση του ωραρίου για τις τουριστικές περιοχές για την περίοδο που λήγει τον Αύγουστο.

«Θα διατηρηθεί στη Λευκωσία, στην Πάφο και στη Λεμεσό από η ώρα 10:30 μέχρι η ώρα 19:30, με εξαίρεση την ελεύθερη Αμμόχωστο όπου θα μπορούν να είναι ανοικτά τα καταστήματα από η ώρα 07:00 μέχρι η ώρα 23:00», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για την επιστολή που απέστειλαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκπρόσωποι των καταστηματαρχών του λιανικού εμπορίου, στην οποία απευθύνουν «κραυγή αγωνίας» για την τύχη των επιχειρήσεών τους και το μέλλον των οικογενειών τους, κρίνοντας ως «αδικαιολόγητη και καταστροφική την επέκταση των ωραρίων λειτουργίας των καταστημάτων», η κ. Αιμιλιανίδου επανέλαβε την άποψη ότι τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν οφείλονται στα διατάγματα.

«Τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που πράγματι είναι υπαρκτά είναι εδώ και πάρα πολλά χρόνια που υφίσταται και πραγματικά πρόθεση της Κυβέρνησης και στόχος είναι η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα, όμως πρέπει να δούμε και τα θέματα του τουρισμού μας, ο οποίος είναι ένας τομέας που σήμερα ακόμα δεν έχει χάσει από την ανάπτυξη του και επομένως θεωρούμε ότι τα τουριστικά διατάγματα τα οποία έχουμε εκδώσει ή έχουν αμβλύνει τις οποιεσδήποτε ανισότητες υπήρχαν, το οποίο, επαναλαμβάνω, κάποιοι δρόμοι στην Κύπρο να είναι ανοικτά τα καταστήματα και κάποιοι άλλοι όχι. Κατά την άποψη μας, είναι ορθό η ίση μεταχείριση την οποία να έχουν όλοι για να μπορέσουν όλοι να εργαστούν», πρόσθεσε.

Σε παρέμβαση του, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας είπε ότι η Συμμαχία Πολιτών διαφωνεί ιδιαίτερα με τη λειτουργία των καταστημάτων και κατά την Κυριακή.

«Καλέσαμε την Υπουργό να επαναπροβληματιστεί πάνω στην επέκταση του ωραρίου γιατί δημιουργούνται πάρα – πάρα πολλά προβλήματα στα μικρά και μεσαία καταστήματα, ιδιαίτερα δε τα οικογενειακά καταστήματα όπου και με βάση τη δεδομένη οικονομική ύφεση και τη μειωμένη κατανάλωση που υπάρχει, δημιουργούνται προβλήματα και στην ομαλή λειτουργία μιας οικογένειας, χωρίς να υπάρχει το οποιοδήποτε οικονομικό όφελος. Αντίθετα προκαλείται και οικονομικό κόστος στα μικρά καταστήματα, χωρίς να υπάρχει αύξηση του κύκλου εργασιών τους» είπε, αναφέροντας ότι «δυστυχώς, η Υπουργός επιμένει στην πολιτική της Κυβέρνησης».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Νίκος Χριστοδουλίδης: Προκηρύσσει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου ο Invest Cyprus
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ