Κρέμμασαν μαύρα για τα ωράρια

Από το πρωί της Πέμπτης τα πλείστα καταστήματα λιανικού εμπορίου, που διαφωνούν με την ελευθεροποίηση των ωραρίων των καταστημάτων, τοποθέτησαν μαύρο στις βιτρίνες των καταστημάτων τους και βγήκαν έξω από τα κατάστημα τους. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης διαμαρτυρίας στα εμπορικά κέντρα των πόλεων πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις και εγκρίθηκε ψήφισμα που επιδόθηκε στην Υπουργό Εργασίας, με το οποίο προειδοποιούν για κλιμάκωση των μέτρων σε περίπτωση που συνεχιστεί η λειτουργία των καταστημάτων με τον ισχύον ωράριο.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι επιχειρήσεις που υπάγονται στην ΠΟΒΕΚ, τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Αρτοποιών, την Παγκύπρια Ομοσπονδία Κομμωτών-Κουρέων, τον ΣΥΚΑΔΕ, σε Ομίλους Υπεραγωγών, στους Παγκυπρίους Συνδέσμους Ένδυσης- Υπόδησης – Κρεοπωλών – Περιπτεριούχων – Εμπορικών Καταστημάτων.

Η Γ.Σ. ΠΟΒΕΚ αντιπροσωπεύει και εκπροσωπεί το σύνολο, σχεδόν, των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων παγκύπρια, που με βάση την τελευταία καταγραφή ανέρχονται στις 56.000 επιχειρήσεις. Στην εκδήλωση συμμετείχαν η πλειοψηφία των 990 αρτοποιείων και φούρνων, 1.800 περιπτέρων και καταστημάτων Διαρκούς Εξυπηρέτησης, 1.200 Κουρεία- Κομμωτήρια, 1.400 Μικρές και Μεσαίες Υπεραγορές, Μπακάλικα, Μίνι-Μάρκετ, Φρουταρίες, 2.500 Καταστήματα Ένδυσης- Υπόδησης, 700 Κρεοπωλεία, 2.000 Εμπορικά καταστήματα(Αθλητικά Είδη, Βιβλιοπωλεία, Δερμάτινα, Παιχνίδια, Οπτικοί, Εργαλεία, Ηλεκτρικές και Ηλεκτρονικές Συσκευές).

Στο ψήφισμα που εγκρίθηκε ομόφωνα και επιδόθηκε, εκφράζεται η κάθετη διαφωνία με την πολιτική “των αυθαίρετων και μονομερών  διαταγμάτων τα οποία εκδίδονται από την Υπουργό Εργασίας από τον Ιούνιο του 2013 και με βάση τα οποία έχουν φιλελευθεροποιηθεί τα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων και ουσιαστικά έχουν καταργήσει  την σχετική Νομοθεσία”.

Ζητείται από το Υπουργείο Εργασίας και από την Κυβέρνηση να αφουγκρασθούν και να λάβουν σοβαρά υπόψη τις αρνητικότατες συνέπειες για τις χιλιάδες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τις οποίες η συνέχιση αυτής της πολιτικής θα οδηγήσει στο κλείσιμο και στον αφανισμό.

Προστίθεται ότι η πολιτική αυτή εξυπηρετεί και βολεύει τα συμφέροντα ενός πολύ μικρού αριθμού αλυσίδων υπεραγορών και πολυκαταστημάτων και δηλώνεται η αποφασιστικότητα των διαφωνούντων να κλιμακώσουν τα μέτρα αντίδρασης κατά της έκδοσης των παράνομων και παράτυπων διαταγμάτων.
Καταλήγοντας, ζητούν από την Υπουργό να μην ξεχνά ότι οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά της οικονομίας του τόπου.

ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η Visa ανακοινώνει τον νικητή του διαγωνισμού της για ένα 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο
Νέος μέτοχος σε Mall of Cyprus και Mall of Engomi η Pareto-Μειώνεται το ποσοστό συμμετοχής της Atterbury Europe
Οι μάρκες αυτοκινήτων που προτίμησαν οι αγοραστές το πρώτο τρίμηνο
Δυσφορία αγελαδοτρόφων με δημοσιεύματα για το χαλλούμι-«Δυναμιτίζουν το πολύ καλό κλίμα»
Lordos United Public: Κέρδος €1,773,000 από αναγκαστική απαλλοτρίωση γης σε συμφωνία με τον Δήμο Λεμεσού
Φάρμακα: Ο... βασιλιάς των κυπριακών εξαγωγών-Σε ποιους προορισμούς φτάνουν
Νέος CEO του Ομίλου CTC o Βασίλης Ευγένιος-Εκτελεστικός σύμβουλος στο Διοικητικό Συμβούλιο
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Απαγορεύεται η μεταφορά της αργίας
Υπεραγορές Αλφαμέγα και Bean Bar: Νέες αυξήσεις μισθών και ωφελήματα €4,5 εκατ. στο προσωπικό
Κλειδωμένο το deal Σκλαβενίτη-Υπεραγορών Παπαντωνίου… Πότε αναμένονται οι ανακοινώσεις