Γιορτάζει 70 χρόνια ζωής ο όμιλος Ιακωβίδη

Ο Όμιλος Ιακωβίδη συμπληρώνει φέτος 70 χρόνια ζωής και σήμερα κατέχει σημαντική θέση στους τομείς Yγείας που δραστηριοποιείται, σε Κύπρο και Ελλάδα.

Ήταν Μάιος του 1944 όταν ο Μιχαλάκης Σ. Ιακωβίδης, σήμερα 97 ετών, έλαβε την απόφαση να ιδρύσει το δικό του φαρμακείο. Χάρις στην εργατικότητα αλλά και τη διορατικότητά του, το φαρμακείο αυτό μετεξελίχθηκε σε αλυσίδα φαρμακείων. Αργότερα, ο ίδιος ασχολήθηκε με την είσαγωγή έτοιμων φαρμάκων, κάτι που μόλις είχε αρχίσει να εξελίσσεται διεθνώς και ήταν καινοτόμο για την εποχή.

Από τότε και υπό τη διοίκηση των τεσσάρων υιών του, ο Όμιλος αναπτύχθηκε ραγδαία σε όλους τους τομείς της Υγείας καλύπτοντας  την ανθρώπινη υγεία, τη ζωική υγεία και τη φυτοπροστασία. Ο Όμιλος επεκτάθηκε στην Ελλάδα το 1982, όπου ιδρύθηκε η εταιρεία Μ.Σ. Ιακωβίδης Ελλάς ΑΕ (μία από τις πρώτες εταιρείες κυπριακών συμφερόντων στην Ελλάδα) και στη συνέχεια το 1997 ιδρύθηκε η εταιρεία Γένεσις Φάρμα ΑΕ από τα 4 αδέλφια και τον Κώστα Ευριπίδη. Από τότε, η Γένεσις αναπτύχθηκε ραγδαία και σήμερα είναι η μεγαλύτερη Εταιρεία του Ομίλου.

Σήμερα, ο Όμιλος Ιακωβίδη είναι ένας σύγχρονος οργανισμός που αποτελείται από 7 εταιρείες. Η καθεμιά από αυτές είναι εξειδικευμένη σε συγκεκριμένο κλάδο της Yγείας απασχολώντας περισσότερα από 350 άτομα σε Κύπρο και Ελλάδα και συγκεγκριμένα στις Μ.Σ. Ιακωβίδης & Σια Λτδ, Genesis Pharma (Cyprus) Ltd, Lifepharma (Z.A.M.) Ltd,  Vetagrica Ltd και Agrolan Limited στην Κύπρο και στις Μ.Σ. Ιακωβίδης Ελλάς Α.Ε. και Genesis Pharma A.E. στην Ελλάδα.

Οι δραστηριότητες του Ομίλου περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα προϊόντων στον κλάδο της Υγείας όπως φαρμακευτικά προϊόντα, προϊόντα βιοτεχνολογίας, μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, οδοντιατρικά προϊόντα, προϊόντα υγείας ευρείας κατανάλωσης, βρεφικές τροφές, κτηνιατρικά προϊόντα, προϊόντα φυτοπροστασίας και ιατρικά υλικά υψηλής τεχνολογίας από κορυφαίους στο είδος τους διεθνείς οίκους.

Οι εταιρείες του Ομίλου έχουν τύχει διάφορων διακρίσεων από συνεργάτες και από ανεξάρτητους οργανισμούς, τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα. Εξαιρετικά τιμητική διάκριση ήταν το βραβείο που έλαβε ο Όμιλος Ιακωβίδη από το ΚΕΒΕ το 2009 για τη συμβολή του στην προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης, της εικόνας και του ονόματος της Κύπρου, μέσω της επιχειρηματικής του δραστηριότητας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Δέσμευση του Ομίλου είναι η διάθεση προϊόντων απαράμιλλης ποιότητας και η βελτίωση της ποιότητας ζωής, καθώς και  η συνεχής αναβάθμιση του κλάδου της Υγείας σε Κύπρο και Ελλάδα.

Ο Ομιλος έχοντας συμπληρώσει 70 χρόνια στον κλάδο της Υγείας, προχωρεί με αισιοδοξία προς το μέλλον, με τη συμμετοχή πλέον και της τρίτης γενιάς, ενώ παράλληλα με σοβαρότητα, αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα, προσβλέπει σε νέες επιτυχίες έχοντας πάντα ως επίκεντρο τον άνθρωπο και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του.

Δειτε Επισης

Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023
Λιανεμπόριο: Το δυσβάστακτο κόστος των καυσίμων για τις επιχειρήσεις και η εξίσωση της ακρίβειας
Η Visa ανακοινώνει τον νικητή του διαγωνισμού της για ένα 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο