Όμιλος Φ. Φωτιάδης: Αναγνώριση από Carlsberg

Λίγο πριν την συμπλήρωση 50 χρόνων αγαστής συνεργασίας, ο Όμιλος Carlsberg θέλησε να εκφράσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αναγνώριση του στην προσφορά και τον καταλυτικό ρόλο που είχε στην πορεία του Δανέζικου ομίλου η συνεχιζόμενη πολύχρονη σχέση με τον κυπριακό Όμιλο Φώτος Φωτιάδης και με τον ιδρυτή του Δρ. Φώτο Φωτιάδη.

Έτσι, με πρόσκληση του προέδρου του ομίλου της Carlsberg και ΠΕΔ κ. Jorgen Rasmussen, μετέβησαν στην Κοπεγχάγη, ο Φώτος Φωτιάδης και ο Παύλος Φωτιάδης για την πραγματοποίηση μιας ιδιαίτερα τιμητικής επίσκεψης στην έδρα της Carlsberg.

Κατά την επίσκεψη, οι αντιπροσωπείες των δυο ομίλων ανασκόπησαν την μεταξύ τους συνεργασία και αντάλλαξαν απόψεις για την περαιτέρω ενδυνάμωση της. Υπό το φως της μεταξύ τους συμφωνίας το 2012 για ανανέωση των δικαιωμάτων παραγωγής και διάθεσης της μπύρας Carlsberg στην Κύπρο για άλλα 20 χρόνια, αλλά και την διεύρυνση και ενδυνάμωση της συνεργασίας των δυο ομίλων, ο κος Rasmussen έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία της Κύπρου και για το πως η χώρα μας αντιμετωπίζει την βαθιά οικονομική κρίση. Έχοντας καλή γνώση της κυπριακής πραγματικότητας, η ανώτατη διεύθυνση ενός από τους σημαντικούς ομίλους στον κόσμο, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η Κύπρος μπορεί να  καταφέρει σε σχετικά σύντομο χρόνο την έξοδο από την σημερινή δυσχερή οικονομική κατάσταση.

Προσφωνώντας το επίσημο δείπνο που παρατέθηκε προς τιμή του κ. Φώτου Φωτιάδη, ο κ. Jorgen Rasmussen έπλεξε το εγκώμιο του ανθρώπου που έπεισε πριν 50 χρόνια την τότε διεύθυνση της Carlsberg να προχωρήσει στην πολιτική αδειοδότησης για την παραγωγή της μπύρας εκτός Δανίας. “Ο Δρ. Φώτος Φωτιάδης άνοιξε τον δρόμο στην “παγκοσμιοποίηση” της Carlsberg. Αν δεν ξεκινούσαμε από τότε, ίσως να μην καταφέρναμε να έχουμε σήμερα αυτή την αξιοθαύμαστη παρουσία και διείσδυση στην παγκόσμια αγορά. Η δυνατότητα του κ. Φωτιάδη να κοιτάζει στο μέλλον και το ιδιοφυές επαγγελματικό του ταλέντο, άνοιξαν τότε για μας νέους ορίζοντες” σημείωσε με έμφαση ο κ. Rasmussen.

Για να απευθυνθεί στον κ. Παύλο Φωτιάδη επισημαίνοντας ότι ““Η επιτυχημένη πορεία της Carlsberg στην Κύπρο αποτελεί για μας παγκόσμιο σημείο αναφοράς. Η αναγνωρισιμότητα και οι πωλήσεις που πετυχαίνουμε, αντανακλούν την κληρονομιά, τις αξίες και την ποιότητα του προϊόντος μας. Στην Κύπρο κατέχουμε το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς σε όλο τον κόσμο. Στη χώρα σας διαθέτουμε από πολύ παλιά, ένα αξιόπιστο, υπεύθυνο και συνάμα ιδιαίτερα δυναμικό και σύγχρονο συνεργάτη.”

Στην αντιφώνησή του ο κ. Φώτος Φωτιάδης αφού ευχαρίστησε για την ιδιαίτερη τιμή, ανέτρεξε στην πενταετή προσπάθεια του να πείσει την συντηρητική τότε διεύθυνση της Carlsberg να ανοίξει τον δρόμο στην παγκόσμια παραγωγή και διάθεσή της. “Είχα πει τότε, πριν 50 χρόνια, στον αείμνηστο Α. W. Νielsen  ότι με την πρόταση μας, σας παρέχετε η ευκαιρία να καταστήσετε την Carlsberg την Coca Cola των μπυρών στον κόσμο. Αν το κάνετε τώρα. Αν δεν το κάνετε εσείς, θα χάσετε το τραίνο, διότι κάποιος άλλος θα το πράξει. Για να μου εκμυστηρευτεί ο μακαριστός Nielsen αργότερα, ότι αυτή η φράση ήχησε σαν καμπάνα στα αυτιά τους. Απ’ εκείνη την ώρα ξεκίνησε για μας ένας σκληρός αγώνας, αφού σε ένα περιβάλλον που δεν σεβόταν τότε τον ανταγωνισμό, πετύχαμε να βάλουμε την Carlsberg στην καρδιά και την κουλτούρα των Κυπρίων”.

Από την δική του πλευρά, ο κ. Παύλος Φωτιάδης επαναβεβαίωσε για τη δέσμευση του ομίλου έναντι στην Carlsberg: “Όσες άλλες δραστηριότητες και αν έχουμε, η μπύρα Carlsberg είναι η ναυαρχίδα μας. Η συνεργασία μας με το Group της Carlsberg, έναν από τους κορυφαίους ομίλους ζυθοποιίας παγκοσμίως, συνεχίζεται αρμονικά και με αξιοθαύμαστα αποτελέσματα μέχρι το 2032 και ελπίζω για πολλές δεκαετίες ακόμη. Η Carlsberg θα συνεχίσει να αποτελεί την πρώτη και “αυτονόητη” επιλογή μπύρας στην Κύπρο”

Με πρωτοβουλία της ανώτατης διοίκησης του Ομίλου της Carlsberg, οι κ.κ. Φώτος και Παύλος Φωτιάδης, συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της  Carlsberg στην Κοπεγχάγη, οι οποίες αποτελούν σημείο αναφοράς στην Δανέζικη πρωτεύουσα για την μοναδική αρχιτεκτονική και ιστορία τους. Ιδιαίτερα οι διατηρητέες οικίες του Ιδρυτή J. C. Jacobsen και του υιού του Carl Jacobsen, όπως και το Μουσείο Carlsberg, στα οποία παρατηρείται έντονη παρουσία στοιχείων του ελληνικού πολιτισμού. Επισκέφθηκαν ακόμη το περίφημο βασιλικό παλάτι Kronborg Castle, ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία της Αναγέννησης στη Βόρεια Ευρώπη.

 

Δειτε Επισης

Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά
Έπιπλα Andreotti: Η one-stop-shop επιλογή σου!