C. A. Papaellinas: Εξοικονόμηση με PowerStar

Την τεχνολογία βελτιστοποίησης τάσης και το σύστημα PowerStar επέλεξε η εταιρεία C. A. Papaellinas στην προσπάθειά της να εξοικονομήσει ενέργεια και να περιορίσει τις επιπτώσεις των ρύπων στο περιβάλλον.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η C. A. Papaellinas ένας από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους επιχειρηματικούς οργανισμούς στην Κύπρο, με ηγετική θέση στην εισαγωγή και διανομή φαρμάκων και καλλυντικών, ως κοινωνικά υπεύθυνος οργανισμός προβαίνει στην εφαρμογή όλων των δυνατών μέτρων για την καλύτερη δυνατή ενεργειακή απόδοση των κτιρίων του.
Με σκοπό τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και κατ’ επέκταση τον περιορισμό των επιπτώσεων των εκπομπών ρύπων στο περιβάλλον, η εταιρεία C. A. Papaellinas, μετά από έρευνα ανάμεσα στις διάφορες τεχνολογίες εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας, επέλεξε την τεχνολογία βελτιστοποίησης τάσης και το σύστημα PowerStar® που κατασκευάζει η εταιρεία EMSc, ως την ιδανική επιλογή.
Η EMSc μελέτησε το υποστατικό των κεντρικών γραφείων της εταιρείας, κατέγραψε τον ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, την κατανάλωση ηλεκτρισμού και προχώρησε στην εγκατάσταση του συστήματος PowerStar® 575kVA. Η τεχνο-οικονομική μελέτη που έγινε προσέφερε εγγυημένο ποσοστό εξοικονόμησης σε kWh 6%. Μετά την εγκατάσταση και σύμφωνα με  τη διαδικασία  επαλήθευσης των αποτελεσμάτων, το PowerStar® ξεπέρασε το εγγυημένο ποσοστό εξοικονόμησης και πέτυχε μείωση 7,26% σε kW και 8% σε Kva. Επιπρόσθετα, η C. A. Papaellinas, με την εγκατάσταση του συστήματος θα μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου άνθρακα κατά 47,6 τόνους ετησίως.
Εκ μέρους της C. A. Papaellinas, ο Γιάννης Χανιώτης Head of Division Operations & IT δήλωσε σχετικά: «Η απόφαση να εγκαταστήσουμε το σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας PowerStar® λήφθηκε στα πλαίσια της ευρύτερης στρατηγικής πράσινης ανάπτυξης του οργανισμού που έχει ως κεντρική ιδέα την εναρμόνιση των δραστηριοτήτων μας με το περιβάλλον και τη μείωση στο ελάχιστο δυνατό του ενεργειακού αποτυπώματος του ομίλου. Η μείωση της χρήσης της ηλεκτρικής ενέργειας συμβάλλει στη βιωσιμότητα, τόσο του οργανισμού μας, όσο και της κυπριακής κοινωνίας. Το σύστημα PowerStar® είναι ένα μοναδικό όπλο σε αυτή την προσπάθεια, αφού επιτρέπει την οριζόντια μείωση της κατανάλωσης ανεξάρτητα από την πηγή της (φωτισμός, κλιματισμός κτλ.) και ως επένδυση έχει ένα από τους υψηλότερους δείκτες εσωτερικής απόδοσης.»

Σε δηλώσεις του ο διευθυντής ανάπτυξης εργασιών της EMSc (Cyprus) Ltd, κ. Κυριάκος Μιχαήλ, ανέφερε:  «Οι μεγάλοι επιχειρηματικοί οργανισμοί αναζητούν συνεχώς αξιόπιστες λύσεις και δοκιμασμένες τεχνολογίες, με σκοπό την εγγυημένη εξοικονόμηση ενέργειας και κατ’ επέκταση τη μείωση των λειτουργικών τους εξόδων. Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς που μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες, η C. A. Papaellinas, εμπιστεύτηκε το σύστημα Powerstar®. Η συνεχής ροή θετικών αποτελεσμάτων από την εγκατάσταση του συστήματος αποτελεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα για την αποδοτικότητά του και τα πλεονεκτήματα που μπορεί να επιφέρει σε μια επιχείρηση.»

Το Powerstar® είναι ένας ειδικά κατασκευασμένος μετασχηματιστής τριπλής περιέλιξης, χαμηλής τάσης, που έχει την ικανότητα να σταθεροποιεί αλλά και να μειώνει την τάση του ηλεκτρικού ρεύματος με βάση τις απαιτήσεις κάθε εγκατάστασης χωρίς συμβιβασμούς στη λειτουργία και τις συσκευές του χώρου που έχει εγκατασταθεί. Η μεγάλη μείωση στην κατανάλωση που έρχεται με την εγκατάσταση του Powerstar® βασίζεται στο ότι οι ηλεκτροπαραγωγικοί σταθμοί προσφέρουν ηλεκτρική ενέργεια σε ψηλότερη τάση για κατανάλωση στις παροχές μας από ότι συνιστάται από τις κατασκευάστριες εταιρείες ή και γενικά από ότι χρειαζόμαστε. Κατά συνέπεια η υπερβολική τάση που διατίθεται προκαλεί και αύξηση στην κατανάλωση, με αποτέλεσμα ψηλότερους λογαριασμούς ρεύματος και αύξηση στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Ρυθμίζοντας την τάση που παρέχεται εξαλείφονται οι αρμονικές διαταραχές αυξάνοντας έτσι τον χρόνο ζωής του ηλεκτρικού / ηλεκτρονικού εξοπλισμού και μειώνοντας το κόστος συντήρησής του.

 

Δειτε Επισης

Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου
Κοντά σε απόκτηση των εργασιών της CNP η Ελληνική Τράπεζα-Κλειδώνει το deal
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Το restart του τραπεζικού τομέα της χώρας μας και το παράδειγμα της Τράπεζας Κύπρου
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν