Πτώση πωλήσεων για την Carrefour

Η Carrefour SA ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της για το πρώτο τρίμηνο επιβαρύνθηκαν από την αποδυνάμωση των νομισμάτων στις αναδυόμενες αγορές και τις χαμηλότερες τιμές της βενζίνης καθώς η εταιρεία συνεχίζει την προσπάθεια να ενισχύσει τις δραστηριότητες της.

Η δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικών πωλήσεων στον κόσμο με βάση τις πωλήσεις ανακοίνωσε ότι τα έσοδα υποχώρησαν 3,7% στα 19,8 δισ. ευρώ ($27,4 δισ.) το πρώτο τρίμηνο από ένα χρόνο νωρίτερα.

Η ισχυρή αύξηση των πωλήσεων στη Λατινική Αμερική αντισταθμίστηκε από συναλλαγματικές ζημιές 26% κυρίως λόγω του αδύναμου βραζιλιάνικου ρεάλ και αργεντίνικου πέσο.

Χωρίς να περιλαμβάνεται ο αντίκτυπος από τις συναλλαγματικές διακυμάνσεις, οι πωλήσεις αυξήθηκαν 3,7% το τρίμηνο, το ισχυρότερο μέγεθος σε διάστημα δύο ετών, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

 "Αυτό είναι το τέταρτο διαδοχικό τρίμηνο με οργανική ανάπτυξη", δήλωσε ο chief financial officer της εταιρείας, Jean-Pierre Sivignon μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Οι πωλήσεις στη Γαλλία, οι οποίες αντιπροσωπεύουν πάνω από το 40% των συνολικών εσόδων της εταιρείας, σημείωσαν οργανική αύξηση 1,4% στο τρίμηνο καθώς οι πωλήσεις σε όλα τα είδη καταστημάτων ενισχύθηκαν.

Οι πωλήσεις στην Ασία ήταν ισχυρές, ωστόσο στην Ιταλία συρρικνώθηκαν και πάλι.

Ο Sivignon σημείωσε ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη προ τόκων και φόρων στα 3,38 δισ. ευρώ είναι "λογικές".

Μετά από δύο χρόνια στα ηνία της εταιρείας, η προσπάθεια του CEO, Georges Plassat να αναστρέψει την πτωτική πορεία των δραστηριοτήτων εν μέσω ευμετάβλητων τιμών και ανελαστικών δαπανών ενδεχομένως να αποδίδει καρπούς. Υπό την ηγεσία του η εταιρεία έχει εστιάσει στις χαμηλές τιμές για να ανακτήσει τη δημοτικότητα της μεταξύ των καταναλωτών αλλά και στον αυστηρό έλεγχο του κόστους.

ΠΗΓΗ: capital.gr
 

Δειτε Επισης

Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023
Λιανεμπόριο: Το δυσβάστακτο κόστος των καυσίμων για τις επιχειρήσεις και η εξίσωση της ακρίβειας
Η Visa ανακοινώνει τον νικητή του διαγωνισμού της για ένα 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο
Νέος μέτοχος σε Mall of Cyprus και Mall of Engomi η Pareto-Μειώνεται το ποσοστό συμμετοχής της Atterbury Europe
Οι μάρκες αυτοκινήτων που προτίμησαν οι αγοραστές το πρώτο τρίμηνο
Δυσφορία αγελαδοτρόφων με δημοσιεύματα για το χαλλούμι-«Δυναμιτίζουν το πολύ καλό κλίμα»
Lordos United Public: Κέρδος €1,773,000 από αναγκαστική απαλλοτρίωση γης σε συμφωνία με τον Δήμο Λεμεσού