Ο καταναλωτής είναι ο κριτής του λιανεμπορίου

Συρρίκνωση του τζίρου της τάξης των €150 εκατ. έχει επέλθει την τελευταία χρονιά, καθώς και χαμένος τζίρος €250 εκατ. τα τελευταία δύο χρόνια, τόνισε ο διευθυντής αγορών των Υπεραγορών Παπαντωνίου Θεόδωρος Νικολαϊδης, μιλώντας στο 11ο Συνέδριο Λιανικού Εμπορίου. Παράλληλα, όπως είπε, προβλέπεται περαιτέρω συρρίκνωση το 2014.

Ανέφερε ότι απόλυτος κριτής του τομέα του λιανεμπορίου είναι ο καταναλωτής, που έχει γίνει πιο προσεκτικός, πιο επιλεκτικός, διερευνητικός, απαιτητικός και καχύποπτος.

Μιλώντας για τις εμπορικές σχέσεις υπεραγορών και προμηθευτών τόνισε ότι πρέπει να γίνουν αποδοτικές και παραγωγικές, με κοινούς στόχους κι επιδιώξεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, εντοπισμό των νέων τάσεων και αλλαγών στο λιανεμπόριο κι αναγνώριση των αναγκών του καταναλωτή. «Στόχος είναι η αύξηση πωλήσεων και η μείωση του κόστους», επεσήμανε, σημειώνοντας ότι βασικό στοιχείο είναι η εξυπηρέτηση του καταναλωτή.
Υπογράμμισε ότι σημαντικό παράγοντα στην ομαλή λειτουργία είναι η εφοδιαστική αλυσίδα και το category management (ορθό κωδικολόγιο) . «Οι καιροί που διανύουμε, με την απουσία πολυτέλειας και την έλλειψη ρευστότητας, δημιουργούν την απόλυτη ανάγκη αποφυγής ελλείψεων στα ράφια, κάτι που σημαίνει χαμένο τζίρο», επεσήμανε.

Τέλος, τόνισε, ότι σημαντική είναι η αξιοποίηση της τεχνολογίας που μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κόστους, άρα όλες οι εταιρειες θα πρέπει να δουν το θέμα αυτό ως μία νέα πολιτική στη νέα τάξη πραγμάτων για το λιανεμπόριο.
 

Δειτε Επισης

The Landmark Nicosia: Το νέο Spa και οι εγκαταστάσεις Fitness & Wellness του ξενοδοχείου (pics)
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Ανακοινώσεις από αρμόδια Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Αυξημένες οι εξαγωγές σοκολάτας από Ε.Ε. σε τρίτες χώρες