Παπαντωνίου: Μάστιγα τα παράνομα υποστατικά υπεραγορών

Ανατροπές έχει βιώσει ο τομέας του λιανεμπορίου, με αλυσιδωτές συνέπειες, τόνισε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Υπεραγορών, Χαράλαμπος Παπαντωντίου, στο 11ο Συνέδριο Λιανικού Εμπορίου. Σημείωσε όμως, ότι  πρέπει να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε το εμπόριο σε τροχιά ανάπτυξης με υψηλό επίπεδο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

«Στόχος του Συνδέσμου Υπεραγορών είναι να  προβαίνει σε ενέργειες και πρακτικές προς όφελοςτων καταναλωτών και τους υγειούς ανταγωνισμού», ανέφερε. Όπως είπε, επικροτείται η δημιουργία του Συνδέσμου REA μέσω της ανοιχτής επκοινωνίας υπεραγορών και προμηθευτών για αμοιβαίο όφελος.

Και πρόσθεσε: «Οι υπεραγορές έχουν να αντιμετωπίσουν τρομερές συνέπειες και προβλήματα όπως το κόστος της ενέργεγιες, τα ψηλά επιτόκια και άλλα πολλά που επηρεάζουν την ψυχολογία του καταναλωτή. Έχουν όμως,  επενδύσει πολλά εκατομμύρια για να εκσυγχρονιστούν».

Μιλώντας για τη φιλευθεροποίηση του ωραρίου τόνισε ότι είναι θεμελώδης παράγοντας για όλους που έχει επιτύχει σημαντική ισορροπία στην αγορά με ενίσχυση στη μείωση της ανεργίας.

Ολοκληρώνοντας το χαιρετισμό του σημείωσε ένα από τα προβλήματα που αντμετωπίζει ο Σύνδεσμος, τα παράνομα υποστατικά σε υπεραγορές. Όπως είπε είναι θεμα που πρέπει να αντιμετωπίσουν όλοι μαζί για να τα αποτρέψουν. «Έχουμε προβεί σε πάμπολλες καταγγελίες στο πλαίσιο τη νομοθεσίας όμως, διαπιστώνεται η ανυπαρξία και αδυναμία του κράτους να αντιμετωπίσει αυτά τα φαινόμενα. Αποτέλεσμα είναι τα πράνομα αυτά υποστατικά  να αυξάνονται», κατέληξε.
 

Δειτε Επισης

Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023
Λιανεμπόριο: Το δυσβάστακτο κόστος των καυσίμων για τις επιχειρήσεις και η εξίσωση της ακρίβειας
Η Visa ανακοινώνει τον νικητή του διαγωνισμού της για ένα 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο