BoConcept: Συνεργασία με τον Ιάπωνα σχεδιαστή Oki Sato

Τη συνεργασία τους με τον Ιάπωνα σχεδιαστή του brand Nendo, Oki Sato ανακοίνωσαν τα BoConcept. 
 
Το brand Nendo ιδρύθηκε στο Τόκιο το 2002, από τον Oki Sato, ο οποίος το 2102 ανακηρύχθηκε «Σχεδιαστής της χρονιάς» από το περιοδικό Wallpaper  και το Elle Deco International Design Award. Τρία χρόνια μετά την ίδρυση της εταιρείας, άνοιξε γραφείο στο Μιλάνο. Η εταιρεία εργοδοτεί σήμερα 30 άτομα σ’ όλο τον κόσμο και διατηρεί μια εντυπωσιακή λίστα από βραβεία, εκθέσεις και απίθανα σχέδια.
 
Το όνομα Nendo είναι ιαπωνικό και παραπέμπει στην πλαστελίνη. Είναι ενδεικτικό μιας παιχνιδιάρικης, αλλά ορθολογικής προσέγγισης. Η φιλοσοφία Nendo επιδιώκει να μετατρέπει την αλληλεπίδραση των ανθρώπων με τα αντικείμενα καθημερινής χρήσης δημιουργώντας «μικρές στιγμές» στην καθημερινότητα.
 
Η συλλογή fusion έχει λανσαριστεί αποκλειστικά από το BoConcept ανά το παγκόσμιο και περιλαμβάνει έπιπλα και αξεσουάρ συνδυάζοντας την ιαπωνική αισθητική με τη δανέζικη λειτουργικότητα. Η ιδέα του Oki Sato ήταν να χρησιμοποιήσει το origami, την παραδοσιακή ιαπωνική τέχνη αναδίπλωσης των δύο διαστάσεων φύλλων χαρτιού σε τρισδιάστατα αντικείμενα. Αυτή η ιδέα εξελίχθηκε αναμειγνύοντας δύο και τρεις διαστάσεις σε μια φόρμα που αντικατοπτρίζεται ξεκάθαρα σε όλα τα σχέδια της συλλογής fusion. 
 
Η συλλογή περιλαμβάνει καναπέ, καρέκλα, σκαμπό, τραπεζάκι του καφέ, σύστημα τοίχου, χαλιά, ποτήρια, πιάτα, δίσκους, μαξιλάρια, κουτιά αποθήκευσης, ρολόγια τοίχου, κηροπήγια και γλυπτά των πτηνών.
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Ανακοινώσεις από αρμόδια Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Αυξημένες οι εξαγωγές σοκολάτας από Ε.Ε. σε τρίτες χώρες
Δημιουργήστε ένα μικρό παράδεισο με έπιπλα εξωτερικού χώρου από την Andreotti
Η Isuzu αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό Isuzu D-MAX
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Ετήσια αύξηση 7,1% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών
Investors In People Platinum: Η σημαντικότερη διεθνής διάκριση ανθρώπινου δυναμικού για τρίτη φορά στον Όμιλο ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ