ΠΟΒΕΚ: Κυρία υπουργέ, ξέρετε πόσα καταστήματα θα κλείσουν;

Ανοικτή επιστολή προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, απέστειλε ο ΓΓ της Γενικής Συνομοσπονδίας Παγκύπριων Οργανώσεων Βιοτεχνών, Επαγγελματιών, Καταστηματαρχών (ΠΟΒΕΚ), Στέφανος Κουρσάρης, στην οποία αναφέρεται σε σειρά σοβαρών προβλημάτων που προκύπτουν στον κλάδο, κυρίως σε ό,τι αφορά τα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων.

Ο κ. Κουρσάρης ερωτά την Υπουργό κατά πόσον γνωρίζει πόσα καταστήματα- επιχειρήσεις έχουν κλείσει τον τελευταίο χρόνο, και εάν έχει υπολογίσει πόσα άλλα θα κλείσουν μέχρι τέλος του 2014 αν συνεχιστεί Η απόφαση φιλελευθεροποίησης των ωραρίων λειτουργίας των καταστημάτων.
«Ξέρετε ποιο θα είναι το ποσοστό των ανέργων μεταξύ αυτών που έχουν απολυθεί ή έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους, με αυτούς που προσλήφθηκαν;» διερωτάται ο κ. Κουρσάρης.

Επίσης, θέτει το ερώτημα κατά πόσον ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εννοούσε στη διάσκεψη Τύπου «ότι πετύχαμε αναστροφή στη πρόσληψη Κυπρίων αντί Κοινοτικών» και εάν εννοούσε «όταν έλεγε ότι θα αναστείλει το μέτρο αν παραβιαστεί και ότι με 2-3 καταγγελίες θα το κάνει. Πόσες πρέπει να γίνουν οι καταγγελίες; Πόσοι νομίζετε κάνουν καταγγελία; Οι πωλήτριες που κινδυνεύουν να απολυθούν; Αν βρισκόσαστε εσείς στη θέση τους θα το καταγγέλλατε με κίνδυνο απόλυσης;».
Μιλά επίσης και για άσκηση πίεσης στο προσωπικό στα καταστήματα για να εργάζεται τις Κυριακές και αναφέρει ότι στα πλείστα πολυκαταστήματα στην πλειοψηφία εργοδοτούνται  κοινοτικοί.

«Έχετε υπόψη σας ότι η πλειονότητα των καταστημάτων δεν καλύπτουν ούτε τα ποσά για να πληρώσουν τα έξοδα – μισθούς, ενοίκια, ηλεκτρισμό; Πώς οι άνεργοι και δυσπραγούντες θα αυξήσουν τις αγορές τους, όταν ήδη τώρα απευθύνονται στα κοινοτικά παντοπωλεία για βοήθεια;» διερωτάται περαιτέρω ο κ. Κουρσάρης.
Αναφέρει, επίσης, ότι αυτά και πολλά άλλα είναι τα ερωτήματα που καθημερινά υποβάλλουν και καταγγέλλουν στην ΠΟΒΕΚ χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι.

«Σας καλούμε: Πάρτε το θέμα στη Βουλή. Υπάρχει νομοθεσία για τα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων και τους όρους απασχόλησης των εργαζομένων», καταλήγει.

Δειτε Επισης

Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα
Σταύρος Σταύρου: Ανησυχεί το ΚΕΒΕ...Ο αυξημένος κίνδυνος και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας