Αύξηση πωλήσεων για την Carrefour

Οι οργανικές πωλήσεις της γαλλικής εταιρείας λιανικής Carrefour SA αυξήθηκαν 3,2% στο δ΄ τρίμηνο λόγω της αύξησης στις δύο από τις πιο υποτονικές αγορές της, της γαλλικής και της ιταλικής.

Οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 22,2 δισ. ευρώ, χαμηλότερα από τα 22,85 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, ως αποτέλεσμα των ασθενέστερων νομισμάτων σε Βραζιλία και Αργεντινή. Η ανάπτυξη των οργανικών πωλήσεων δεν περιλαμβάνει τις μεταβολές των νομισμάτων και τις πωλήσεις βενζίνης.

Για το σύνολο της χρήσης οι πωλήσεις της Carrefour υποχώρησαν στα 84,32 δισ. ευρώ από τα 86,56 δισ. ευρώ. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 2,5% σε οργανική βάση, ανακοίνωσε η εταιρεία. Η Carrefour συναγωνιζεται με την Tesco για τον τίτλο της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πίσω από την Wal-Mart Stores.

«Είχαμε ένα καλό momentum» στη Γαλλία, δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής Jean-Pierre Sivignon. Η εταιρεία κατέγραψε το καλύτερο τρίμηνό της στη Γαλλία, από το 2007.

Η Carrefour έχει μειώσει τις τιμές και ανακαίνισε καταστήματα στη Γαλλία, όπου πουλάει οτιδήποτε, σε μια προσπάθεια να αναζωογονήσει τις δαπάνες.

Οι πωλήσεις στη δεύτερη και τρίτη μεγαλύτερη αγορά της, Βραζιλία και Ισπανία, αυξήθηκαν επίσης. Οι ισπανικές πωλήσεις είχαν υποχωρήσει για χρόνια εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Ωστόσο, η Carrefour δήλωσε ότι οι πωλήσεις στην Κίνα αυξήθηκαν 1,4% μόνο στο δ΄ τρίμηνο, εξαιτίας της επιβράδυνσης του καταναλωτικού περιβάλλοντος.

Ανακοίνωσε επίσης ότι είναι «άνετη» με τις προσδοκίες της αγοράς για τα λειτουργικά κέρδη στα 2,19 δισ. ευρώ το 2013. Η εταιρεία ανακοινώνει κέρδη και πωλήσεις ξεχωριστά.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Ανακοινώσεις από αρμόδια Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Αυξημένες οι εξαγωγές σοκολάτας από Ε.Ε. σε τρίτες χώρες
Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας
Δημιουργήστε ένα μικρό παράδεισο με έπιπλα εξωτερικού χώρου από την Andreotti
Η Isuzu αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό Isuzu D-MAX
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Ετήσια αύξηση 7,1% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών