Air Liquide: Συμβόλαιο με SMIC στην Κίνα

Η Air Liquide θα υπογράψει ένα σημαντικό μακροπρόθεσμο συμβόλαιο στην Κίνα με την SMIC (Semiconductor Manufacturing International Corporation) για την προμήθεια αερίων-φορέων υψηλής καθαρότητας  στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της SMIC στο Πεκίνο, το οποίο θα κατασκευάζει ενοποιημένα κυκλώματα υψηλής τεχνολογίας για ηλεκτρονικές και φορητές συσκευές, οι οποίες θα διανέμονται τόσο στην κινεζική όσο και στη διεθνή αγορά. Η μονάδα SMIC Beijing Fab B2 θα ξεκινήσει τη λειτουργία της στις αρχές του 2014 και θα κατασκευάζει wafers 300 χιλιοστών υψηλής τεχνολογίας 28 νανομέτρων. 
 
Προκειμένου να ανταποκριθεί στις συγκεκριμένες ανάγκες της SMIC, η Air Liquide θα επενδύσει στην εγκατάσταση μιας μεγάλης κλίμακας μονάδας επιτόπου παραγωγής αζώτου στη μονάδα Beijing Fab B2.    Το άζωτο, όπως και τα αέρια υψηλής καθαρότητας που χρησιμοποιούνται στην ηλεκτρονική και τα αέρια φορείς, είναι από τα βασικά μόρια στη διαδικασία παραγωγής ημιαγωγών, δεδομένου ότι πληρούν τις πολύ αυστηρές απαιτήσεις σε καθαρότητα αερίων και παράλληλα εγγυώνται την ασφαλή λειτουργία του εξοπλισμού.  Παράλληλα, η Air Liquide θα επενδύσει και στην απαραίτητη υποδομή παροχής υγροποιημένων αερίων. Η συνολική επένδυση της Air Liquide  αναμένεται να φθάσει τα €18 εκατομμύρια. 
 
Υπενθυμίζουμε ότι η SMIC ιδρύθηκε το 2000 και είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός ημιαγωγών της Κίνας και ο τέταρτος μεγαλύτερος παγκοσμίως. Η Air Liquide και η SMIC έχουν εδραιώσει μια μακροχρόνια συνεργασία που χρονολογείται από το 2001. Η Air Liquide προμηθεύει ήδη τα μεγάλα εργοστάσια της SMIC στη Shanghai, το Πεκίνο, τη Tianjin, και τη Shenzhen με αέρια εξαιρετικά υψηλής καθαρότητας για τον κλάδο της Ηλεκτρονικής. Η Air Liquide είναι ο παγκόσμιος παίκτης της αγοράς αερίων για την βιομηχανία, την υγεία και το περιβάλλον,  είναι  παρούσα σε  80  χώρες και  απασχολεί  50.000  εργαζόμενους. 
 

Δειτε Επισης

Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς