Dixan: Στηρίζει την εκπαίδευση

Με μότο το ρητό του Πλάτωνα «Η παιδεία είναι ο δεύτερος ήλιος για τους ανθρώπους», το Dixan σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοίνωσε το πρόγραμμα «Dixan, για λαμπρό μέλλον», που εντάσσεται στα πλαίσια της δέσμευσής του, για την παροχή μιας καλύτερης ποιότητας ζωής στις κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται.

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε στο πλαίσιο διάσκεψης τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2013, στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, στην παρουσία του Υπουργού κ. Κυριάκου Κενεβέζου και της Διεύθυνσης Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα «Dixan, για λαμπρό μέλλον» έχει σαν στόχο την κάλυψη διαφόρων εκπαιδευτικών και σχολικών αναγκών. Η υλοποίηση του προγράμματος ξεκινά με την επιχορήγηση εκπαιδευτικών εκδρομών, κάτω από τον εκπαιδευτικό τίτλο «Γνωρίζω τις ρίζες μου: Ανακαλύπτω την ταυτότητα μου», ακολουθώντας ταυτόχρονα το στόχο υπό έμφαση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για το έτος 2013 – 2014 «Γνωρίζω, δεν ξεχνώ, διεκδικώ» με σκοπό οι μαθητές να γνωρίσουν χώρους πολιτισμού, ιστορίας, τέχνης και παράδοσης. 

Πέραν των 8.000 μαθητών από όλες τις Δ’ τάξεις δημοτικής εκπαίδευσης παγκύπρια, ποσοστό 16% του συνολικού μαθητικού πληθυσμού θα συμμετάσχουν φέτος στο πρόγραμμα. Το Dixan πέραν της επιχορήγησης έχει ετοιμάσει εκπαιδευτικό/ψυχαγωγικό υλικό, το οποίο θα δίνεται στα παιδιά που συμμετέχουν.

O υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κυριακός Κενεβέζος δήλωσε: «Ευχαριστούμε για την προσφορά την εταιρεία GPM Henkel Ltd, η οποία στα πλαίσια της κοινωνικής εταιρικής της ευθύνης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, αποφάσισε να χρηματοδοτεί εκδρομές/επισκέψεις μαθητών της Δ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων. Επιδίωξή μας είναι να δώσουμε στα παιδιά μας, με μια σειρά από συνδυασμένες και στοχευμένες δράσεις, ρίζες και φτερά. Να γνωρίσουν τις ρίζες τους, την ταυτότητά τους. Να προσδιορίσουν το ποιοι είναι, για να μπορέσουν στη συνέχεια να διεκδικήσουν το αύριο. Ένα αύριο όπως το ονειρεύονται. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν είναι απλά ευπρόσδεκτη, αλλά ουσιαστική στην παρούσα οικονομική συγκυρία. Σε εποχές οικονομικής δυσχέρειας, κάθε έξοδος από τον σχολικό χώρο, λόγω του κόστους της, δημιουργεί δυσκολίες χρηματοδότησης».

Από πλευρά του ο γενικός διευθυντής της Henkel Κύπρου, Χρίστος Γιαννακού δήλωσε: «Η παροχή μιας καλής ποιότητας ζωής, στις κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε είναι βαθιά ριζωμένη στις αξίες της εταιρείας μας, αφού αποτελεί έναν από τους πέντε βασικούς πυλώνες λειτουργίας μας. Η δέσμευση να ηγηθούμε τις προσπάθειας για αειφόρο ανάπτυξη υλοποιείται με την συνεχή εφαρμογή βελτιωτικών συστημάτων στα προϊόντα και υπηρεσίας μας.  Η προσπάθεια που ξεκινά σήμερα σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, πηγάζει από την κατανόηση των αναγκών που προκύπτουν από τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις στη χώρα μας, και την ανάγκη διασφάλισης, ενός λαμπρού μέλλοντος για τα παιδιά μας και αυτό ξεκινά από τις βάσεις που δίνει η σωστή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση. Έτσι επιλέγοντας να ακολουθήσουμε τον στόχο υπό έμφαση της χρονιάς 2013 – 2014 όπως αυτός έχει οριστεί από το Υπουργείο Παιδείας, επιχορηγούμε τη μετάβαση των παιδιών σε εκπαιδευτικές εκδρομές, με σκοπό να γνωρίσουν καλύτερα την Ιστορία μας και να αγαπήσουν τον πολιτισμό μας, ώστε μεγαλώνοντας να νιώθουν περήφανοι».

 

Δειτε Επισης

Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια