ΚΕΟ: Ακόμα πιο νέα στα 60 της

Καλοκαίρι ανανέωσης ήταν για την μπύρα ΚΕΟ αυτό που μας πέρασε. Η διαδικασία ξεκίνησε μήνες πριν και ήταν βασισμένη στους στρατηγικούς στόχους μάρκετινγκ της μάρκας που… στα 60 της είναι και φαίνεται νέα!
Για να καταρτιστεί το στρατηγικό πλάνο της όλης προσπάθειας προηγηθήκαν έρευνες αγοράς και συλλογικά brainstorming sessions, τα οποία κατέληξαν σε προτάσεις από ειδικούς συμβούλους επικοινωνίας. Το αποτέλεσμα ήταν μια νέα, μοντέρνα εικόνα για την μπύρα ΚΕΟ, με minimal design και δυναμική παρουσία του κίτρινου χρώματος, σήμα κατατεθέν για το κυπριακό αυτό προϊόν. «Από τη μια, σκοπός μας ήταν το φρεσκάρισμα της εικόνας. Ταυτόχρονα, όμως, δόθηκε έμφαση και στην κληρονομιά της μπύρας, γι’ αυτό τα κείμενα ‘μπύρα από την Κύπρο’ και ‘proudly brewed on the island of Cyprus’ αναγράφονται με περηφάνια στην ετικέτα. Ακόμα ένας σχεδιαστικός στόχος ήταν η ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας, εξού και το γνώριμο κόκκινο λογότυπο ΚΕΟ μεγάλωσε και γύρισε κάθετα», εξήγησε ο brand manager της ΚΕΟ, Γιώργος Γεωργίου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η νέα εμφάνιση αντιμετωπίστηκε θετικά από τους καταναλωτές, καθώς είδαν το αγαπημένο τους προϊόν να φρεσκάρεται, να δείχνει πιο δυναμικό και να συνάδει με τις σύγχρονες τάσεις της ποπ κουλτούρας και του μάρκετινγκ. Η αλλαγή συνοδεύτηκε από μια επικοινωνιακή καμπάνια με τηλεοπτικές διαφημίσεις, πινακίδες εξωτερικών χώρων και έμφαση στο διαδίκτυο. Σημαντική ήταν και η επικοινωνία από τα ψηφιακά Μέσα, δημιουργώντας πλατφόρμες επικοινωνίας σε Facebook, Twitter και Instagram.
«Όπως πάντα, σημαντική έμφαση δόθηκε και στην παραγωγή της μπύρας, με αυστηρούς ελέγχους ποιότητας, ώστε να μη δείχνει απλώς φρέσκια ως εικόνα, αλλά το ίδιο το προϊόν να φτάνει φρέσκο στον καταναλωτή με υψηλά πρότυπα ποιότητας και την παραδοσιακά αξεπέραστη συνταγή της ΚΕΟ», τόνισε.
Η δυναμική αλλαγή στη μάρκα έφερε και τα ανάλογα επιθυμητά αποτελέσματα. Παρά τον αυξημένο ανταγωνισμό και τις επενδύσεις των υπόλοιπων παικτών, η μπύρα ΚΕΟ αυξάνει συνεχώς το μερίδιο αγοράς της. «Οι βραχυπρόθεσμοι στόχοι του μάρκετινγκ φαίνεται να επιτυγχάνονται. Φυσικά μια μάρκα, η οποία παραμένει 60 χρόνια ‘νέα’, σχεδιάζει σε βάθος χρόνου τις κινήσεις της. Η αλλαγή της ετικέτας ήταν μόνο το πρώτο στάδιο στην καινούργια εποχή της ΚΕΟ, ενώ και οι μακροπρόθεσμοι στρατηγικοί στόχοι έχουν ήδη τεθεί», κατέληξε ο κ. Γεωργίου.  
 

Δειτε Επισης

Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Ανακοινώσεις από αρμόδια Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Αυξημένες οι εξαγωγές σοκολάτας από Ε.Ε. σε τρίτες χώρες
Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας
Δημιουργήστε ένα μικρό παράδεισο με έπιπλα εξωτερικού χώρου από την Andreotti
Η Isuzu αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό Isuzu D-MAX
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Ετήσια αύξηση 7,1% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών