Νάουσσα Μπουτάρη: Στα 100 καλύτερα του κόσμου

Τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη διάκριση στην ιστορία της απέσπασε η Νάουσσα Μπουτάρη από το παγκοσμίου φήμης, αμερικάνικο περιοδικό οίνου, Wine Spectator.

Το περιοδικό ξεχώρισε τη Νάουσσα Μπουτάρη 2009 ανάμεσα στα 100 καλύτερα κρασιά του 2013, δίνοντας της την πολύ υψηλή βαθμολογία των 90 βαθμών. «Η σημαντικότητα της διάκρισης αυτής εστιάζεται και στο γεγονός ότι το σήμα κατατεθέν κρασί της εταιρίας Μπουτάρη, δηλαδή η Νάουσσα Μπουτάρη, είναι το μοναδικό ελληνικό κρασί που βρίσκεται στη λίστα των 100 καλύτερων κρασιών του κόσμου για το 2013 και το πρώτο ερυθρό ελληνικό κρασί που συγκαταλέγεται στη συγκεκριμένη λίστα. «Η διάκριση έκανε για ακόμα μια φορά περήφανη την οινοποιία Μπουτάρη, αλλά και το ελληνικό κρασί», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, οι συντάκτες του αμερικάνικου περιοδικού Wine Spectator εξετάζουν τα κρασιά που δοκιμάστηκαν κατά τη διάρκεια του έτους, που φέτος ήταν περισσότερα από 20.000 και επιλέγουν τα 100 καλύτερα βάσει ποιότητας, αξίας και του παράγοντα “X-factor”, όπως χαρακτηριστικά τον ονομάζουν  και αφορά στον «ενθουσιασμό» (excitement) που προκαλεί ένα κρασί. Συγκεκριμένα το περιοδικό χαρακτηρίζοντας τη Νάουσσα Μπουτάρη 2009 αναφέρει: «Παρουσιάζει νότες από ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού που ζωντανεύουν παραπέρα το άρωμα του αποξηραμένου βατόμουρου και τα γλυκά αρώματα πράσινου σύκου τα οποία δένουν αρμονικά με την υποστήριξη ζωντανής οξύτητας και μεσαίου βαθμού τανίνες. Στο στόμα είναι πολύπλοκο και γεμάτο γεύση ενώ αφήνει δελεαστικά νότες σανδαλόξυλου στο τελείωμα του».

Τα κρασιά Μπουτάρη διανέμονται στην κυπριακή αγορά από την εταιρεία Φώτος Φωτιάδης Διανομείς Λτδ.
 

Δειτε Επισης

Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Ανακοινώσεις από αρμόδια Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Αυξημένες οι εξαγωγές σοκολάτας από Ε.Ε. σε τρίτες χώρες
Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας
Δημιουργήστε ένα μικρό παράδεισο με έπιπλα εξωτερικού χώρου από την Andreotti
Η Isuzu αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό Isuzu D-MAX
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Ετήσια αύξηση 7,1% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών