Διιστάμενες απόψεις βουλευτών για το ωράριο

Διαφορετικές απόψεις εκφράζουν Βουλευτές για το θέμα της ανανέωσης του ωραρίου των καταστημάτων.

Ο Ανδρέας Φακοντής, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, η οποία συνέχισε τη συζήτηση του θέματος παρουσία της αρμοδίας Υπουργού και διαφόρων επαγγελματικών συνδέσμων, δήλωσε ότι υφίστανται οι διαφορές των επιχειρηματικών ομάδων, προσθέτοντας ότι αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη από την Υπουργό στην ενδεχόμενη ανανέωση του διατάγματος.

Είπε ότι το κόμμα του συνεχίζει να έχει την έντονη άποψη και θέση ότι δεν πρέπει η Κυβέρνηση να προχωρήσει στην επέκταση του ωραρίου, γιατί πλήττονται κύρια οι ΜΜΕ και δημιουργείται πρόβλημα στην εργασιακή και κοινωνική ζωή.

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ ‘Αγγελος Βότσης δήλωσε ότι εφόσον μιλάμε για εργοδότηση αρκετών ανέργων, το κόμμα του θεωρεί ότι θα μπορούσε να αναθεωρηθεί το διάταγμα, αλλά να μην περιλαμβάνει την Κυριακή. Εξήγησε ότι η Κυριακή είναι μόνο το 1/3 των ωρών τις οποίες εργάζονται οι εργοδοτούμενοι και με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθούν οι ΜΜΕ που εργοδοτούν 3-4 άτομα και δεν μπορούν να διατηρούν ανοικτά τα καταστήματά τους την Κυριακή.

Η Βουλευτής της ΕΔΕΚ Ρούλα Μαυρονικόλα εξέφρασε τις επιφυλάξεις του κόμματός της για την επιτυχία του νέου ωραρίου, λέγοντας ότι δεν δόθηκαν στην Επιτροπή στοιχεία για το πόσα άτομα έχουν απολυθεί το διάστημα που εφαρμόστηκε το διάταγμα και πόσες ΜΜΕ έχουν κλείσει.

Είπε ότι η ΕΔΕΚ θα αναμένει να έχει τις διορθωτικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν από πλευράς Υπουργείου, προσθέτοντας όμως ότι το κόμμα της θα είναι αντίθετο σε διατάγματα που δημιουργούν συνθήκες άνισης μεταχείρισης των εργαζομένων και απάνθρωπης εκμετάλλευσης τους.

Δειτε Επισης

Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Ανακοινώσεις από αρμόδια Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Αυξημένες οι εξαγωγές σοκολάτας από Ε.Ε. σε τρίτες χώρες
Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας
Δημιουργήστε ένα μικρό παράδεισο με έπιπλα εξωτερικού χώρου από την Andreotti
Η Isuzu αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό Isuzu D-MAX
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Ετήσια αύξηση 7,1% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών