Carrefour Μαρινόπουλος: Προγεύματα σε άπορους μαθητές- video

Μια σημαντική υποστήριξη στους μαθητές της Λεμεσού θα προσφέρουν και γι’ αυτή τη σχολική χρονιά η Carrefour Μαρινόπουλος, η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού και η Σχολική Εφορία Λεμεσού, συνεχίζοντας την ενέργεια «Προγευματίζωμεν».

Στο πλαίσιο του προγράμματος 2.100 άποροι μαθητές της επαρχίας Λεμεσού θα λάβουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δωρεάν πρόγευμα, το οποίο προετοιμάζεται καθημερινά από τους εθελοντές της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού.

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να παρουσιαστεί ο μέχρι τώρα απολογισμός της εξαιρετικά σημαντικής αυτής ενέργειας και να ανακοινωθεί η συνέχειά της γι’ αυτό το σχολικό έτος. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Παιδείας της Κύπρου κ. Κυριάκος Κενεβέζος.
Εντείνοντας την υποστήριξη προς τον καθημερινό αγώνα των μικρών μαθητών, η Carrefour Μαρινόπουλος προσφέρει 5% από τις πωλήσεις των σχολικών για αγορά σχολικών ειδών στους άπορους μαθητές που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

«Και αυτή τη σχολική χρονιά η Carrefour Μαρινόπουλος στέκεται στο πλευρό των μαθητών και των οικογενειών τους, αγκαλιάζοντας την καθημερινή τους προσπάθεια. Για εμάς η προσφορά στα παιδιά είναι επένδυση στο αύριο, το οποίο μπορεί να γίνει καλύτερο μέσα από το σχολείο και την εκπαίδευση» τόνισε ο Διευθυντής της Carrefour-Μαρινόπουλος Κύπρου κ. Thierry Noyer. «Φέτος κλιμακώνουμε αυτήν την προσπάθεια, προσφέροντας το ποσό των €30,000 από τις πωλήσεις των σχολικών ειδών στους άπορους μαθητές που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις αγορές των δικών τους σχολικών ειδών.  Το ποσό θα διατεθεί σε μορφή κουπονιών (1000 των 30€ για αγορές σε σχολικά είδη και σχολικό ρουχισμό).

Στο Πρόγραμμα, που ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2013, έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής 90 συνολικά σχολεία όλων των βαθμίδων της Παιδείας, (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) σε 6 Δήμους της μείζονος Λεμεσού. H Carrefour – Μαρινόπουλος θα προσφέρει συνολικά 346.000 σάντουιτς και 346.000 μπουκαλάκια νερό για τη φετινή σχολική χρονιά, ενώ η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού θα προσφέρει τον χώρο και την επίβλεψη της διαδικασίας προετοιμασίας του προγεύματος, στην οποία θα συμμετάσχουν καθημερινά δεκάδες εθελοντών. Η Σχολική Εφορία Λεμεσού θα προσφέρει τα ειδικά αυτοκίνητα μεταφοράς του προγεύματος και το κόστος μεταφοράς θα το καταβάλει το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού.

Ευχαριστώντας, όλους τους συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα, ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορίας Λεμεσού κ. Ντίνος Έλληνας μεταξύ άλλων επεσήμανε και τα ακόλουθα. «Ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές της Κύπρου. Στις δύσκολες στιγμές που διανύει το νησί μας είναι ενθαρρυντικό ότι προσφέρεται  τέτοια πολύτιμη αρωγή στους μαθητές. Είμαστε συνοδοιπόροι σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι για ένα καλύτερο μέλλον και ευχόμαστε η πρόοδός τους να είναι σταθερά ανοδική και να επιτύχουν όσα ονειρεύονται για το μέλλον».
 

Δειτε Επισης

Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες