Γυαλιά ηλίου OJO: Επέκταση και αύξηση στις πωλήσεις

Εντός Σεπτεμβρίου 2013 αναμένεται η επιβεβαίωση και υπογραφή ενός καταστήματος δικαιόχρησης (franchise) για τα γυαλιά ηλίου OJO, («μάτι» στα ισπανικά). Αυτό σημαίνει ότι πλέον, η OJO Sunglasses που είναι καθαρά κυπριακή εταιρεία, θέτει τα θεμέλια για την εξ’ ολοκλήρου επέκταση της στην Κύπρο και όχι μόνο. Η εταιρεία είναι σήμερα σε θέση να παρέχει την τεχνογνωσία της, αλλά και τις διαδικασίες λειτουργίας εξειδικευμένων καταστημάτων σε γυαλιά ηλίου με τη δική της και μόνο εμπορική επωνυμία – OJO.
 
Αυτό ανέφερε στο INBusinessnews.com ο διευθυντής της OJO Sunglasses Νίκος Μεσολογγίτης, τονίζοντας παράλληλα, ότι η εταιρεία ήδη προγραμματίζει την επέκταση της στη Λεμεσό και συγκεκριμένα στην οδό Ανεξαρτησίας 30, για να λειτουργήσει άλλο ένα κατάστημα μέχρι το τέλος του χρόνου. Ήδη, σήμερα λειτουργούν άλλα δύο καταστήματα στη Λευκωσία κι ένα στην Αγία Νάπα. 
 
Η εταιρεία ξεκίνησε την 1 Μαρτίου 2011 ως αντιπρόσωπος των γυαλιών ηλίου Erroca, αλλά μετά αποδεσμεύτηκε και προχώρησε εντελώς μόνη της δημιουργώντας το καθαρά κυπριακό brand OJO. «Δύο είναι οι άξονες της φιλοσοφίας όπου κινούμαστε», είπε ο κ. Μεσολογγίτης. «Πωλούμε μόνο γυαλιά ηλίου – όχι οπτικά– επομένως είμαστε εξειδικευμένοι στο αντικείμενο μας και ο δεύτερος άξονας είναι ότι πουλούμε μόνο τη δική μας εμπορική επωνυμία γυαλιών ηλίου OJO. Ο υποφαινόμενος κι ο συνέταιρός και συνεργάτης μου Κωνσταντίνος Τελεβάντος, σχεδιάζουμε, παράγουμε, εισάγουμε και πωλούμε τα δικά μας γυαλιά ηλίου σε σχέδια και χρωματισμούς που απορρέουν από την ανάγκες των πελατών μας», σημείωσε.
 
Υπογράμμισε ότι πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει άλλο κατάστημα που να ασχολείται μόνο με γυαλιά ηλίου και μόνο με τη δική του εμπορική επωνυμία. «Είμαστε καθαρά κυπριακή εταιρεία, μόνο που δυστυχώς δεν υπάρχουν οι υποδομές για να κατασκευάζουμε στην Κύπρο τα γυαλιά ηλίου OJO, οπότε συνεργαζόμαστε με εργοστάσια στην Κίνα, την Ιταλία και το Ισραήλ», είπε. 
 
Από το ξεκίνημά της η εταιρεία διάθεσε στην κυπριακή αγορά πέραν των  40.000 χιλιάδων ζευγαριών γυαλιά ηλίου, η τιμή των οποίων κατά μέσο όρο αγγίζουν τα €59, πάντοτε συνδυάζοντας την προσφορά 1+1 δωρεάν. «Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μάλιστα, θα παρουσιάσουμε ένα πολύ ξεχωριστό μοντέλο γυαλιών ηλίου, σε εξ ολοκλήρου δικό μας design, που αποτελείται από σκελετό ξύλου τριανταφυλλιάς, βελανιδιάς και μπαμπού. Όλοι οι φακοί των συγκεκριμένων μοντέλων είναι polarized. Επίσης, όλα τα πιο πάνω γυαλιά ηλίου OJO θα διατίθενται σε ειδικές ξύλινες θήκες από μπαμπού», επισήμανε.  
 
Συνεχίζοντας ο κ. Μεσολογγίτης τόνισε ότι στις νέες σειρές του 2014 περιλαμβάνονται 13 χρωματισμοί σκελετών γυαλιών ηλίου (emerald, Lemon Zest, Nectarine, Monaco Blue, Tendershoots, Matt Black, Matt Brown και άλλα), σε στιλ Wayfarer και Aviator, με φακούς Revo Reflection Color σε χρυσό, μπλε, πράσινο και κόκκινο χρώμα. «Φέραμε γυαλιά ηλίου στιλ Wayfarer και Aviator τον περασμένο Ιούλιο 2013, τα οποία όμως, εξαντλήθηκαν σε λιγότερο από δέκα μέρες, οπότε επανερχόμαστε με νέα ανανεωμένη συλλογή πέραν των 6.800 γυαλιών ηλίου», πρόσθεσε.
 
Η φιλοσοφία και πολιτική της OJO Sunglasses είναι πελατοκεντρική κι η επιτυχία της οφείλεται στους Κύπριους καταναλωτές. Όπως εξήγησε ο κ. Μεσολογγίτης, το 2012 η εταιρεία σημείωσε 30% αύξηση στις πωλήσεις, ενώ φέτος, το μεγάλο μπαμ της οικονομίας τον περασμένο Μάρτη –Απρίλη, επέφερε μείωση 40%.«Αναπτυχθήκαμε όμως, ραγδαία, σημειώνοντας σήμερα αύξηση 17,5%, ενώ μόνο στην Αγία Νάπα σημειώσαμε αύξηση 90% στους Κύπριους καταναλωτές και 10% στους ξένους. Πέρσι τα ποσοστά στην περιοχή έδειχναν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό αγορών γινόταν από τους ξένους», πρόσθεσε. 
 
«Οι Κύπριοι καταναλωτές μας στήριξαν πάρα πολύ, γι’ αυτό εκτός από ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ τους ανταμείβουμε με ακόμη καλύτερες τιμές και ποιότητα», κατέληξε.   
 

Δειτε Επισης

Ανακοινώσεις από αρμόδια Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Αυξημένες οι εξαγωγές σοκολάτας από Ε.Ε. σε τρίτες χώρες
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα