ΠΟΒΕΚ προς Σιακόλα: Δεν είσαι ο Πατριάρχης του εμπορίου

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΒΕΚ Στέφανος Κουρσάρης καλεί τον επιχειρηματία Νίκο Σιακόλα να αποβάλει "τον μανδύα του πατριάρχη του λιανικού εμπορίου, του προστάτη των εργαζομένων και των καταναλωτών».

Με αφορμή άρθρο του Νίκου Σιακόλα αναφορικά με τα νέα ωράρια στα καταστήματα, ο ΓΓ της ΠΟΒΕΚ αναφέρει σε ανακοίνωση πως «αναγνωρίζουμε το δικαίωμα σας, διαχείρισης ,υπεράσπισης και προώθησης  των συμφερόντων του Ομίλου σας  όμως, αφήστε τις υπόλοιπες χιλιάδες επιχειρήσεις και χιλιάδες εργαζόμενους να έχουν μιαν εντελώς διαφορετική και αντίθετη άποψη από την δική σας».

«Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι ένα ‘προοδευτικό’ όπως το αποκαλείτε μέτρο για λόγους ουσίας και όχι προσωπικής αντιπαράθεσης  εμείς θα το παλέψουμε με όλα τα μέσα μέχρι να αποσυρθεί διότι αυτό μας το επιβάλλει  το καλώς νοούμενο συμφέρον του τόπου και της οικονομίας που ήταν και είναι πάντοτε ο βασικός γνώμονας των θέσεων μας», συνεχίζει ο κ. Κουρσάρης.

Αναφέρει, επίσης, ότι «σε όλες σχεδόν τις χώρες της ΕΕ και ανεξάρτητα από τις πρόνοιες της εκάστοτε νομοθεσίας την Κυριακή τα καταστήματα είναι κλειστά ενώ ανοικτές παραμένουν συγκεκριμένες κατηγορίες όπως: φούρνοι/αρτοποιεία/ζαχαροπλαστεία, ανθοπωλεία, περίπτερα, καταστήματα διαρκούς εξυπηρέτησης , καταστήματα σε σταθμούς βενζίνης, τρένων και αεροδρόμια».

Για το Σάββατο, ο ΓΓ της ΠΟΒΕΚ αναφέρει ότι «αν και οι νομοθεσίες προνοούν κλείσιμο των καταστημάτων μεταξύ 18.00 και 22.00 η ώρα λειτουργίας δεν υπερβαίνει συνήθως τις 15.00,  με εξαίρεση τα μεγάλα εμπορικά κέντρα/ πολυκαταστήματα και τις υπεραγορές που εφαρμόζουν διευρυμένο ωράριο».

Δειτε Επισης

Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023
Λιανεμπόριο: Το δυσβάστακτο κόστος των καυσίμων για τις επιχειρήσεις και η εξίσωση της ακρίβειας