Ωράρια: Επιστολή προς την Υπ. Εργασίας από τον Α. Χατζημιτσή

Την ευαρέσκειά του για το νέο διάταγμα των ωραρίων των καταστημάτων εκφράζει ο εκ των ιδιοκτητών και διευθύνων σύμβουλος του My Mall Λεμεσού Αντρέας Χατζημιτσής σε επιστολή που κοινοποιεί προς την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου και τον αναπληρωτή διευθυντή του Υπουργείου Εργασίας Αντρέα Μυλωνά.
 
Εν μέσω αντιδράσεων κυρίως από τις ΠΟΒΕΚ, ΣΕΚ και ΠΕΟ κατά τις πρώτες κιόλας τέσσερις μέρες εφαρμογής του διατάγματος, όπου χαρακτήριζαν το μέτρο ατυχές και λανθασμένο, ο κ. Χατζημιτσής αναφέρει στην επιστολή του ότι τα καταστήματα στο My Mall λειτούργησαν χωρίς κανένα πρόβλημα, με μεγάλο αριθμό επισκεπτών τόσο από ντόπιους όσο και από τουρίστες, ενώ οι καταστηματάρχες εξέφρασαν την ικανοποίηση και την αισιοδοξία τους. Ιδιαίτερη νύξη κάνει για το γεγονός ότι το μέτρο αυτό ανοίγει το δρόμο για την κάθοδο διεθνών brands στην Κύπρο, κάτι που προηγουμένως ίσως να αποτελούσε αποτρεπτικό παράγοντα, καθώς τα συμβόλαια ξένων εταιρειών πολλές φορές προνοούν επτά εργάσιμες μέρες και ωράρια που εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ.
 
Συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρει:
 
1. Και τα 120 καταστήματα του My Mall (εκτός από δύο, τα οποία ζήτησαν από τη διεύθυνση όπως τους επιτραπεί την πρώτη Κυριακή να παραμείνουν κλειστά, ώστε να τους δοθεί ο χρόνος για να κάνουν τις αναγκαίες προσλήψεις και εκπαίδευση) τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή ήταν κανονικά ανοιχτά συμφώνως των ωραρίων, τα οποία είχαν καθοριστεί με την επιτροπή των καταστηματαρχών. (10.00 - 20.00 Δευτέρα – Παρασκευή, 10.00 - 21.00 Σάββατο, 10.00 - 20.00 Κυριακή).
2. Παρά το μικρό χρονικό διάστημα, ήδη αρκετές εταιρείες του My Mall έχουν ήδη, προσλάβει αριθμό νέου προσωπικού, ο οποίος πρόκειται να μεγαλώσει εφόσον οι ανάγκες είναι αυξημένες.
3. Το Σάββατο 13/7 ο αριθμός των επισκεπτών άγγιξε τις 17.000 και την Κυριακή 14/7 τις 14.000, συνεπώς είχε αρκετά μεγάλη κίνηση από ντόπιους και ξένους τουρίστες, με αποτέλεσμα να γίνονται και οι ανάλογες πωλήσεις/αγορές.
4. Ένα ακόμη πολύ σημαντικό στοιχείο είναι και η υπογραφή συμβολαίου από μεγάλο αναγνωρισμένο Group/Brand (1200 m2), το οποίο συμβόλαιο προνοούσε ότι οι μέρες εργασίες θα ήταν επτά και ωράρια, τα οποία εφαρμόζονται σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο. Πρόκειται για Group, το οποίο στα επόμενα δύο χρόνια σχεδιάζει να ανοίξει ακόμα πέντε μεγάλα καταστήματα με ανάγκη μεγάλου αριθμού προσωπικού. Συνεπώς επιπρόσθετα, θα γίνει χρήση των τραπεζών μας, αλλά επίσης, των δικηγορικών και ελεγκτικών γραφείων. Σίγουρα αυτό το μέτρο ανοίγει τον δρόμο για κάθοδο και άλλων αναγνωρισμένων brands όπου εμπόδιο ήταν η προηγούμενη πολιτική.
5. Μεγάλος αριθμός τουριστών, οι οποίοι επισκέπτονται την Κύπρο και καταλήγουν στα ξενοδοχεία της Λεμεσού, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το My Mall την Κυριακή 14/7 και συνεπώς να κάνουν τις αγορές τους.
6. Όλοι οι δικαιούχοι χρήσης των καταστημάτων που εδρεύουν στο My Mall μετά από το πρώτο τεστ εξέφρασαν την ικανοποίηση και την αισιοδοξία τους για το μέτρο που έχει εφαρμοστεί.  
 
«Είμαστε αισιόδοξοι ότι ο αριθμός των επισκεπτών θα μεγαλώνει με την πάροδο του χρόνου, αλλά και η ικανοποίηση των δικαιούχων χρήσης να αυξάνεται, ώστε να φτάσουν και να ξεπεράσουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Όλα τα πιο πάνω απαντούν σε όλα τα αρνητικά, τα οποία καταλογίζονται από την ΠΟΒΕΚ, ΣΕΚ, ΠΕΟ παρόλο το μικρό χρονικό διάστημα το οποίο έχει παρέλθει (μόλις 4 ημέρες)», καταλήγει η επιστολή.
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023
Λιανεμπόριο: Το δυσβάστακτο κόστος των καυσίμων για τις επιχειρήσεις και η εξίσωση της ακρίβειας