ΠΟΒΕΚ: Να μας ακούσει και να μας βοηθήσει η κυβέρνηση

Η ΠΟΒΕΚ καλεί την Κυβέρνηση να κάνει δεύτερες σκέψεις και να ανακαλέσει τα τουριστικά διατάγματα, και αναφέρει ότι "η μονομερής ενέργεια της Υπουργού Εργασίας να επεκτείνει τα τουριστικά διατάγματα σε όλη την Κύπρο, εφαρμόζοντας ένα παντελώς αντιπαραγωγικό μέτρο το οποίο πνίγει αντί να στηρίζει τις μικρές επιχειρήσεις, είναι κινήσεις προς την αντίθετη κατεύθυνση για ανάκαμψη της οικονομίας και στήριξη της απασχόλησης".

Σε ανακοίνωση αναφορικά με τη συνάντηση της ΠΟΒΕΚ με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, η ΠΟΒΕΚ αναφέρει ότι "κοινός μας στόχος είναι να βγούμε από τα σημερινά αδιέξοδα μέσω ενός δομημένου διαλόγου, προστατεύοντας το δάσος που λέγεται το σύνολο των επιχειρήσεων στον τόπο μας".

"Συμφωνούμε με τη νέα πολιτική της Κυβέρνησης αναφορικά με τους πολιτικούς πρόσφυγες. Δεν έχουμε κανένα επίσης λόγο να διαφωνήσουμε με την προσπάθεια να διοχετευθούν χρήματα μέσω των σχετικών κουπονιών προς τις πολύ μικρές επιχειρήσεις από 1 μέχρι 5 απασχολουμένους.

Θα πρέπει όμως να λέμε παράλληλα την αλήθεια, μιλώντας με πραγματικούς αριθμούς, ότι το ποσό των 70-80 χιλ. ευρώ τον μήνα που αναλογούν με 1 ή 2 ευρώ για 30.000 επιχειρήσεις, δεν αποτελεί ούτε καν παυσίπονο σε έναν ασθενή που ήδη βρίσκεται στο χειρουργείο", αναφέρει. Επίσης, σημειώνει ότι, "στην περίπτωση ενός ουσιαστικού και πραγματικού μέτρου που θα στήριζε τις επιχειρήσεις, και αναφερόμαστε στη μείωση των ενοικίων, η Κυβέρνηση το προσπέρασε αδιάφορα".

Δειτε Επισης

Η Visa ανακοινώνει τον νικητή του διαγωνισμού της για ένα 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο
Νέος μέτοχος σε Mall of Cyprus και Mall of Engomi η Pareto-Μειώνεται το ποσοστό συμμετοχής της Atterbury Europe
Οι μάρκες αυτοκινήτων που προτίμησαν οι αγοραστές το πρώτο τρίμηνο
Δυσφορία αγελαδοτρόφων με δημοσιεύματα για το χαλλούμι-«Δυναμιτίζουν το πολύ καλό κλίμα»
Lordos United Public: Κέρδος €1,773,000 από αναγκαστική απαλλοτρίωση γης σε συμφωνία με τον Δήμο Λεμεσού
Φάρμακα: Ο... βασιλιάς των κυπριακών εξαγωγών-Σε ποιους προορισμούς φτάνουν
Νέος CEO του Ομίλου CTC o Βασίλης Ευγένιος-Εκτελεστικός σύμβουλος στο Διοικητικό Συμβούλιο
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Απαγορεύεται η μεταφορά της αργίας
Υπεραγορές Αλφαμέγα και Bean Bar: Νέες αυξήσεις μισθών και ωφελήματα €4,5 εκατ. στο προσωπικό
Κλειδωμένο το deal Σκλαβενίτη-Υπεραγορών Παπαντωνίου… Πότε αναμένονται οι ανακοινώσεις