Ύψιστη διάκριση για τη μπύρα ΛΕΩΝ

Το διεθνές βραβείο Ανώτερης Γεύσης Superior Taste Award κέρδισε η μπύρα ΛΕΩΝ στο διαγωνισμό του διεθνώς αναγνωρισμένου οργανισμού International Taste & Quality Institute (iTQi), που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.
 
Μετά από τυφλή δοκιμή ανάμεσα σε 1329 προϊόντα διαφόρων κατηγοριών, η κριτική επιτροπή των 120 φημισμένων σεφ, ειδικών οινολόγων και γευσιγνωστών του iTQi, απένειμε στη ΛΕΩΝ το Βραβείο Ανώτερης Γεύσης, επιβραβεύοντας την για τη γεύση, τη φρεσκάδα και το φρουτώδες άρωμά της, το λαμπερό κεχριμπαρένιο χρώμα αλλά και την αξιοθαύμαστη καθαρότητά της. Επιβεβαιώθηκε η υψηλή ποιότητα, η μοναδική γεύση και η αγνότητα των συστατικών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή της πρώτης κυπριακής μπύρας, μια κληρονομιά που η ΛΕΩΝ μεταφέρει μαζί της από το 1937, όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στον Κύπριο καταναλωτή. 
 
Όπως τόνισε σε διάσκεψη Τύπου, την Τρίτη, ο γενικός διευθυντής της Φώτος Φωτιάδης Ζυθοβιομηχανία Γεώργιος Ιεροδιακόνου, η νέα αυτή διάκριση επιβραβεύει τη μεγάλη και ακατάπαυστη προσπάθεια να διαθέτει στην αγορά υψηλής ποιότητας και γεύσης προϊόντα, ακόμη και στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. «Είμαστε διπλά περήφανοι γι’ αυτή τη νέα διάκριση, εφόσον η ΛΕΩΝ είναι ένα καθαρά κυπριακό προϊόν που δείχνει ότι έχουμε ως χώρα και βιομηχανία τη δυνατότητα να ξεχωρίζουμε διεθνώς», σημείωσε.
 
Στην τοποθέτησή του ο υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Νίκος Κουγιάλης αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της βράβευσης μιας κυπριακής βιομηχανίας από ένα διεθνές φορέα, γεγονός που τιμά τη χώρα μας. «Διακρίσεις όπως αυτή που πέτυχε η μπύρα ΛΕΩΝ και ο Όμιλος Φώτος Φωτιάδης μπορούν να εμπνεύσουν όλες τις κυπριακές εταιρείες. Είναι ανάγκη για τη χώρα να θέτουμε διαρκώς τον πήχη ψηλότερα και να διαδίδουμε τα κυπριακά προϊόντα πολύ πέρα από τα στενά όρια της Κύπρου», υπογράμμισε.
 
To International Taste & Quality Institute (iTQi) είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός με εξειδίκευση στην αξιολόγηση, επιβράβευση και προώθηση εδεσμάτων και ποτών ανώτερης γεύσης και ποιότητας από όλο τον κόσμο. Έχει έδρα τις Βρυξέλλες και αποτελείται από διακεκριμένους Σεφ και Γευσιγνώστες. Τα ετήσια βραβεία του θεσμού εδώ και χρόνια έχουν παγκόσμια εμβέλεια και αναγνώριση.
 
Η μπύρα Λέων είναι μια γνήσια all malt μπύρα που ανήκει στην κατηγορία των μπυρών lager. Παρασκευάζεται στο σύγχρονο ζυθοποιείο Φώτος Φωτιάδης με τη χρήση αγνών υλικών, μη μεταλλαγμένων, όπως επιβάλλουν οι διεθνής κανόνες για την Παρασκευή γνήσιας μπύρας. 
 

Δειτε Επισης

Η Visa ανακοινώνει τον νικητή του διαγωνισμού της για ένα 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο
Νέος μέτοχος σε Mall of Cyprus και Mall of Engomi η Pareto-Μειώνεται το ποσοστό συμμετοχής της Atterbury Europe
Οι μάρκες αυτοκινήτων που προτίμησαν οι αγοραστές το πρώτο τρίμηνο
Δυσφορία αγελαδοτρόφων με δημοσιεύματα για το χαλλούμι-«Δυναμιτίζουν το πολύ καλό κλίμα»
Lordos United Public: Κέρδος €1,773,000 από αναγκαστική απαλλοτρίωση γης σε συμφωνία με τον Δήμο Λεμεσού
Φάρμακα: Ο... βασιλιάς των κυπριακών εξαγωγών-Σε ποιους προορισμούς φτάνουν
Νέος CEO του Ομίλου CTC o Βασίλης Ευγένιος-Εκτελεστικός σύμβουλος στο Διοικητικό Συμβούλιο
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Απαγορεύεται η μεταφορά της αργίας
Υπεραγορές Αλφαμέγα και Bean Bar: Νέες αυξήσεις μισθών και ωφελήματα €4,5 εκατ. στο προσωπικό
Κλειδωμένο το deal Σκλαβενίτη-Υπεραγορών Παπαντωνίου… Πότε αναμένονται οι ανακοινώσεις