Παράταση για αναγραφή τιμών στα πακέτα τσιγάρων

Ομόφωνα η Ολομέλεια της Βουλής υπερψήφισε την πρόταση νόμου, η οποία κατατέθηκε στη Βουλή από τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, για παράταση στην υποχρεωτική αναγραφή της ανώτερης τιμής λιανικής πώλησης στα τσιγάρα, με την τροποποίηση που επέφερε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών για χρονική παράταση στην εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας μέχρι την 1η Αυγούστου 2013.

Ο κ. Νεοφύτου είχε εισηγηθεί τροποποίηση του ισχύοντος νόμου περί φόρων κατανάλωσης, έτσι ώστε να παραταθεί η χρονική περίοδος, μετά το τέλος της οποίας θα καθίσταται υποχρεωτική η αναγραφή της ανώτερης τιμής λιανικής πώλησης σε τσιγάρα, από έξι μήνες σε εννέα μήνες από την ψήφιση του σχετικού νόμου.

Όπως ανέφερε ο κ. Νεοφύτου στην αιτιολογική έκθεση της πρότασης νόμου, επειδή η οικονομική κρίση έχει μειώσει αισθητά τις πωλήσεις τσιγάρων, υπάρχει αρκετό απόθεμα που δεν έχει αναγραμμένη την ανώτερη τιμή λιανικής πώλησης και, για το λόγο αυτόν, κρίνεται σκόπιμο να μετατεθεί η ημερομηνία εφαρμογής του νόμου για αναγραφή της ανώτερης λιανικής τιμής πώλησης από την 5η Ιουνίου 2013 στην 1η Σεπτεμβρίου 2013, προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος να πωληθούν τα υφιστάμενα αποθέματα, τα οποία δεν έχουν αναγραμμένη την ανώτερη τιμή λιανικής πώλησης.

Η Βουλή ενημερώθηκε εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών ότι η αναγραφή της ανώτερης τιμής λιανικής πώλησης στα τσιγάρα γίνεται για σκοπούς πάταξης της φοροδιαφυγής, για την προστασία του καταναλωτή και για καταπολέμηση της αισχροκέρδειας.

Δειτε Επισης

Το δυναμικό «comeback» των Gloria Jean’s... Η εξαγορά από τον όμιλο Λανίτη και το πλάνο επαναλανσαρίσματος
The Landmark Nicosia: Το νέο Spa και οι εγκαταστάσεις Fitness & Wellness του ξενοδοχείου (pics)
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Ανακοινώσεις από αρμόδια Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX