Ενέργειες για ενίσχυση διμερούς εμπορίου Κύπρου-Βρετανίας

INBusinessNews  30/04/2013 12:47
Ενέργειες για ενίσχυση διμερούς εμπορίου Κύπρου-Βρετανίας

Ενέργειες για ενίσχυση διμερούς εμπορίου Κύπρου-Βρετανίας

INBusinessNews  30/04/2013 12:47

 

Στήριξη της Κύπρου μέσω ενίσχυσης του διμερούς εμπορίου ζητά με επιστολή του προς το αρμόδιο υπουργείο της βρετανικής κυβέρνησης ο βουλευτής βορείου Λονδίνου Μάικ Φρηρ.
 
Εκπροσωπώντας την πολυπληθή κυπριακή παροικία της περιφέρειας Φίντσλεϊ και Γκόλντερς Γκριν, ο Βρετανός βουλευτής ζητά από τον υφυπουργό Εμπορίου λόρδο Γκριν την ανάληψη δράσης στον τομέα του εμπορίου από κοινού με την Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου.
 
Σε παρέμβασή του στη Βουλή των Κοινοτήτων, εξάλλου, ο Μάικ Φρηρ χαρακτήρισε «ζωτικής σημασίας» την παροχή κάθε δυνατής στήριξης από τη βρετανική κυβέρνηση προς την Κύπρο, ώστε να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές προκλήσεις. «Η προσπάθεια για ενίσχυση του εμπορίου μεταξύ των δύο νησιών θα ωφελήσει αμφότερες τις οικονομίες και επομένως πρέπει να είναι μία από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης», σημείωσε ο βουλευτής των Συντηρητικών.
 
Προς την κατεύθυνση αυτή ομάδα Βρετανών βουλευτών που έχουν ενεργή συνεργασία με την παροικία, συμπεριλαμβανομένου του κ. Φρηρ, σχεδιάζουν συνάντηση με εκπροσώπους της βρετανικής Υπηρεσίας Εμπορίου και Επενδύσεων (UKTI) και το υπουργείο Επιχειρήσεων, Καινοτομίας και Δεξιοτήτων. Σκοπός της συνάντησης θα είναι ο καθορισμός σχεδίου δράσης.
 
ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας