70 χρόνια λειτουργίας της Κώστας Θεοδώρου

 

Τα 70 χρόνια λειτουργίας της γιορτάζει φέτος η εταιρεία Κώστας Θεοδώρου Λτδ και μαζί τα 25 χρόνια συνεργασίας της με τη διεθνή εταιρεία Samsonite. 
 
Όπως μας είπε η Sales & Marketing Manager της εταιρείας Έλενα Θεοδώρου, στο πλαίσιο των εορτασμών των γενεθλίων, οι δύο εταιρείες είχαν προαποφασίσει από την αρχή του χρόνου ότι θα τρέξουν ένα διαγωνισμό, σύμφωνα με τον οποίο ο κόσμος ανακυκλώνοντας οποιαδήποτε παλιά βαλίτσα, μπορεί να αγοράσει μια καινούργια high tech βαλίτσα της Samsonite με έκπτωση 20%. Παράλληλα, με την αγορά, μπαίνει σε κλήρωση όπου δύο άτομα θα κερδίσουν ένα ταξίδι στο Βέλγιο, στο εργοστάσιο της Samsonite και ξενάγηση στις Βρυξέλλες.
 
Ο διαγωνισμός ξεκίνησε πριν από ένα μήνα και θα ολοκληρωθεί στις 15 Απριλίου. «Αρχικά, ξεκίνησε καλά, αλλά στην πορεία και λόγω των εξελίξεων, ο κόσμος μαζεύτηκε», σημείωσε η κ. Θεοδώρου. Υπογράμμισε όμως, ότι η εταιρεία θα συνεχίσει τις προσφορές της ολόχρονα και θα προσπαθεί με διάφορους τρόπους να προσελκύει κόσμο. «Ήδη, συνεχίζουμε να δουλεύουμε με κάρτες για να διευκολύνουμε τον κόσμο κι επιπλέον, προγραμματίζουμε διάφορα events για να ευχαριστήσουμε τους πελάτες μας για την υποστήριξή τους καθ’ όλη την πορεία των 70 μας χρόνων», πρόσθεσε.
 
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1943 κι εξειδικεύεται στα δερμάτινα και ταξιδιωτικά είδη. 
 
Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
 
1943- Ιδρύθηκε από τον Κώστα Θεοδώρου. 
Αρχικά, λειτουργούσε ένα μικρό εργαστήριο δερμάτινων και ταξιδιωτικών ειδών και σχολικών τσαντών με τέσσερα καταστήματα σε όλη την Κύπρο.
 
Δεκαετία ΄70 - Απέκτησε το δικό της εργοστάσιο, όπου παράγονταν προϊόντα που προορίζονταν τόσο για την κυπριακή όσο και την ευρωπαϊκή αγορά, αφού η εταιρεία για ένα χρονικό διάστημα, εξήγαγε μια σειρά Samsonite στην Ευρώπη. 
 
Δεκαετία ΄80 - Οι εργασίες της επεκτάθηκαν στις εισαγωγές ταξιδιωτικών και δερμάτινων ειδών.
 
1990 κι έπειτα -  Η είσοδος της ασιατικής αγοράς έφερε μείωση στην παραγωγή εμπορευμάτων στην Κύπρο, οπότε η εταιρεία περιορίστηκε στην παραγωγή παραδοσιακών δερμάτινων τσαντών, στις ειδικές παραγγελίες για εταιρικά δώρα των πελατών, καθώς και στην προσφορά τεχνικής στήριξης και εξυπηρέτησης μετά την πώληση στα προϊόντα που η εταιρεία Κώστας Θεοδώρου πωλεί. 
 
Τα τελευταία χρόνια οι δραστηριότητες της εταιρείας επικεντρώθηκαν στις λιανικές και χονδρικές πωλήσεις, υψηλής ποιότητας εισαγομένων προϊόντων.
 
1980 κι έπειτα - Άνοιγμα του Εμπορικού Κέντρου Κώστα Θεοδώρου στο Στρόβολο, όπου στεγάζονται και οι δύο άλλες εταιρείες του Ομίλου της Camel Active και της Original Marines.
 
Από το 1980 η εταιρεία διοικείται από τη δεύτερη γενιά της εταιρείας Κώστας Θεοδώρου.
 
1999 - Ξεκίνησε η εταιρεία Camel Active, η οποία προσφέρει μια συλλογή από ανδρικά είδη ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ. Λειτουργεί τέσσερα καταστήματα.
 
2007 – Τον Δεκέμβριο άνοιξε το πρώτο κατάστημα της Original Marines, της ιταλικής φίρμας παιδικής ένδυσης. Σήμερα έχει τρία καταστήματα στην Κύπρο.
 
Σήμερα, τρία μέλη της τρίτης γενιάς βρίσκονται σε σημαντικά πόστα της διοίκησης. Η εταιρεία εργοδοτεί περισσότερους από 80 υπαλλήλους και αριθμεί περισσότερα από 10 καταστήματα. Προμηθεύει περισσότερους από 100 μεταπωλητές σε όλη την Κύπρο και είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος πλήθους διεθνών αντιπροσωπειών όπως, Samsonite, Rimowa, Kenzia, Camel Active, American Tourister, Cromia, Feretti, Barbara Milano, Maglite και Windrose.
 

Δειτε Επισης

Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023
Λιανεμπόριο: Το δυσβάστακτο κόστος των καυσίμων για τις επιχειρήσεις και η εξίσωση της ακρίβειας
Η Visa ανακοινώνει τον νικητή του διαγωνισμού της για ένα 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο