Οι επιπτώσεις στην αγορά με την κατάρρευση Ορφανίδη

Η κατάρρευση των υπεραγορών Ορφανίδης έχει φέρει τεράστιες ανακατατάξεις στον τομέα του λιανικού εμπορίου στη Κύπρο. Σωρεία προβλημάτων που όλοι έβλεπαν αλλά κανένας δεν παραδεχόταν, πρακτικές οι οποίες επηρέασαν αρνητικά, όχι μόνο λιανέμπορους και χονδρέμπορους αλλά και τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας οδήγησαν την κατάσταση στο χείλος του γκρεμού. Από το 2007, η εταιρία Ορφανίδης ξεκίνησε μια επεκτατική πορεία που είχε ως αποτέλεσμα να αυξήσει σημαντικά τις υποχρεώσεις της μέσα σε μια πενταετία και σε συνάρτηση με το άσχημο καταναλωτικό κλίμα και την αύξηση των εξόδων κατέληξε να οδηγείτε σε αδιέξοδο. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από το 2007 μέχρι το 2011 ο αριθμός των υπεραγορών αυξήθηκε από 15 σε 29.

Το ιστορικό κατάρρευσης των υπεραγορών Ορφανίδης, η διαδικασία εκκαθάρισης η ανάλυση των λόγων που οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση καθώς και οι επιπτώσεις στην αγορά τόσο για τους υπόλοιπούς λιανέμπορους όσο και για τους προμηθευτές θα αναλυθούν στο 10ο Συνέδριο Λιανικού Εμπορίου που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 3 Απριλίου στο ξενοδοχείο Hilton Park, Λευκωσία.

Το συνέδριο λιανικού εμπορίου απευθύνεται στον κόσμο του λιανικού εμπορίου και αποτελεί τη μεγαλύτερη σύναξη διευθυντών και στελεχών εμπορικών εταιρειών, υπεραγορών, πολυκαταστημάτων, συμβούλων και γενικά όλων των παραγόντων που σχετίζονται με το λιανικό εμπόριο. Μεταξύ άλλων θα παρουσιαστούν τα επίκαιρα και καυτά θέματα του λιανικού εμπορίου από διακεκριμένους ομιλητές και επαγγελματίες του τομέα.

Το συνέδριο απευθύνεται σε προμηθευτές, εμπορικές εταιρείες, υπεραγορές, αποικιακά, πολυκαταστήματα (department stores), καταστήματα ηλεκτρονικών συσκευών, περίπτερα, καταστήματα διαρκούς εξυπηρέτησης, φούρνους και άλλα καταστήματα λιανικής πώλησης, καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, εταιρείες logistics, χρηματοοικονομικούς οργανισμούς / εμπορικές τράπεζες, λογιστικά / ελεγκτικά γραφεία, συμβούλους επιχειρήσεων.

Οργανωτής: ΙΜΗ. Χορηγοί: JCC Payments Ltd, So Easy Stores Ltd. Χορηγοί επικοινωνίας: In Business Daily Newsletter, το περιοδικό In Business,  τηλεόραση Sigma και το Sigmalive portal. Στηρίζει το Ξενοδοχείο Electra Hotel & Resort. Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, του Κυπριακού Συνδέσμου Υπεραγορών και του Συνδέσμου Προμηθευτών Προϊόντων Ευρείας Κατανάλωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες κόστος συμμετοχής και εγγραφές επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:  τηλ: 22505555, φαξ: 22679820, e-mail: events@imh.com.cy, ιστοσελίδα: www.imh.com.cy

Δειτε Επισης

Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls