Η Νέα Εποχή του Λιανικού Εμπορίου στην Κύπρο

Η κατάρρευση των Υπεραγορών Ορφανίδη έχει φέρει το πολυαναμενόμενο «Wake Up Call» στον κόσμο του λιανικού εμπορίου στην Κύπρο. Σωρεία προβλημάτων, που έμπαιναν κάτω από το χαλί, στρεβλώσεις που όλοι τις έβλεπαν και κανένας δεν έκανε κάτι για να αλλάξουν, κακές πρακτικές που επηρέαζαν την αγορά, market leaders που δεν έπαιζαν το ρόλο τους, όλα έφτασαν στο αποκορύφωμά τους το 2012. Το 2013 βρίσκει τους λιανέμπορους και τους προμηθευτές προβληματισμένους, απέναντι σε σωρεία προβλημάτων, και καλούνται να πάρουν αποφάσεις.

Το 10ο Συνέδριο Λιανικού Εμπορίου που διοργανώνεται την Τετάρτη 3 Απριλίου 2013 στο Ξενοδοχείο Hilton Park (Λευκωσία) προσπαθεί να βρει και να δώσει απαντήσεις στα πιο πάνω. Ερευνά, αναλύει και παρουσιάζει το μέλλον του Λιανικού Εμπορίου στην Κύπρο και την Ευρώπη. Λιανέμποροι και προμηθευτές είναι έτοιμοι να συζητήσουν και να θίξουν το τι μας έχει φέρει μέχρι εδώ και πώς πρέπει να κινηθούμε από εδώ και πέρα, για βγούμε από το αδιέξοδο.

Τα νέα κοινωνικοοικονομικά δεδομένα και το περιβάλλον, μέσα στο οποίο αναπτύσσονται, θα τεθούν για πλήρη ανάλυση και οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα, με το τέλος του συνεδρίου, να αναγνωρίσουν ποιες στρατηγικές πρέπει να αφομοιώσουν μέσα στην εταιρεία τους, έτσι ώστε να μη βρεθούν σε μειονεκτική θέση μέσα στα επόμενα χρόνια. Στο μικροσκόπιο του συνεδρίου θα βρεθούν και οι καταναλωτικές τάσεις της αγοράς. Πώς διαμορφώνονται, πλέον, οι επιλογές του αγοραστή, με βάση τα νέα δεδομένα της οικονομικής ύφεσης στην Κύπρο και πώς οι αλυσιδωτές αντιδράσεις αυτής της συμπεριφοράς επηρεάζουν στο τέλος την κατηγορία του λιανικού εμπορίου.

Καθότι το συνέδριο γιορτάζει 10 χρόνια διοργάνωσης, οι διοργανωτές θα βραβεύσουν τέσσερις πρωτεργάτες του εμπορίου, οι οποίοι θα τιμηθούν για την πολύχρονη και πολυδιάστατη προσφορά τους.

Το συνέδριο απευθύνεται σε προμηθευτές, εμπορικές εταιρείες, υπεραγορές, αποικιακά, πολυκαταστήματα (department stores), καταστήματα ηλεκτρονικών συσκευών, περίπτερα, καταστήματα διαρκούς εξυπηρέτησης, φούρνους και άλλα καταστήματα λιανικής πώλησης, καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, εταιρείες logistics, χρηματοοικονομικούς οργανισμούς / εμπορικές τράπεζες, λογιστικά / ελεγκτικά γραφεία, συμβούλους επιχειρήσεων.

Οργανωτής: ΙΜΗ. Χορηγός: So Easy Stores Ltd. Χορηγοί επικοινωνίας: InBusiness Newsletter, το περιοδικό InBusiness,  τηλεόραση Sigma και το Sigmalive portal. Στηρίζει το Ξενοδοχείο Electra Hotel & Resort. Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, του Κυπριακού Συνδέσμου Υπεραγορών και του Συνδέσμου Προμηθευτών Προϊόντων Ευρείας Κατανάλωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες κόστος συμμετοχής και εγγραφές επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:  τηλ: 22505555, φαξ: 22679820, e-mail: events@imh.com.cy, ιστοσελίδα; www.imh.com.cy
 

Δειτε Επισης

Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Ανακοινώσεις από αρμόδια Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Αυξημένες οι εξαγωγές σοκολάτας από Ε.Ε. σε τρίτες χώρες
Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας
Δημιουργήστε ένα μικρό παράδεισο με έπιπλα εξωτερικού χώρου από την Andreotti
Η Isuzu αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό Isuzu D-MAX
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Ετήσια αύξηση 7,1% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών