N.Ε. Ορφανίδης: Έγκλημα μέρα μεσημέρι

Αγαπητοί Φίλοι Επιχειρηματίες,

“Να εισπράξουμε τα οφειλόμενά μας, να περισώσουμε την ρευστότητά μας, να διαφυλάξουμε τη βιωσιμότητά μας”, αυτός είναι ο μόνος και μοναδικός στόχος μας. Αυτός είναι ο στόχος της πρωτοβουλίας “Νέα Εποχή Ορφανίδης”. Ωφελημένοι; Όλοι οι προμηθευτές των ομώνυμων υπεραγορών. Το λιανικό εμπόριο της Κύπρου. Η γεωργία και η κτηνοτροφία του τόπου μας, οι 5,000 και πλέον θέσεις εργασίας. Γιατί;

Όλοι γνωρίζουμε αυτό που μας λέει η απλή αριθμητική. Η εκποίηση των υπεραγορών Ορφανίδης δεν αρκεί ούτε για τις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες και τους προτιμησιακούς πιστωτές τους. Πόσο μάλλον για τα €85 εκατομμύρια που οφείλονται προς εμάς, τους προμηθευτές τους.

Η μόνη επιλογή και ελπίδα των προμηθευτών για να εισπράξουν το λαβείν τους και να σώσουν τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων τους βρίσκεται στη συνέχιση των 16  κερδοφόρων υπεραγορών Ορφανίδης. Υπό τη δική τους διαχείριση υπό τον δικό τους έλεγχο. Όλοι αναγνωρίζουν αυτή την προοπτική. Οι τράπεζες, οι μικροί και μεγάλοι πιστωτές, το κράτος αλλά και οι άλλες υπεραγορές.

Κι όμως το όλο αυτό εγχείρημα βραχυκυκλώνεται μέχρι θανάτου από εκστρατεία παραπληροφόρησης των μεγάλων, ιδιοτελών συμφερόντων, την ανοχή των κυβερνώντων και την ευθυνοφοβία των στελεχών της Λαϊκής Τράπεζας. Κάθε μέρα που περνά εξανεμίζονται οι πιθανότητες επιτυχίας αυτής της προσπάθειας αλληλεγγύης.

Κάποιοι, πολύ λίγοι αλλά με μεγάλη επιρροή, εκτιμούν ότι χάνουν λιγότερα απ’ όσα κερδίζουν με τη διάλυση των υπεραγορών. Για ένα ή δύο η εκκαθάριση των υπεραγορών Ορφανίδη είναι πιο άμεση, πιο προσοδοφόρα για τους ίδιους, παρά η συνέχιση των εργασιών τους. Κάποιοι άλλοι πιστωτές με διαπλεκόμενα συμφέροντα παραπλανούν και σπέρνουν ζιζάνια φόβου.

Για κάποιους ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες είναι πιο βολικό να εκφοβίζουν τους ευθυνόφοβους της κυβερνητικής Λαϊκής Τράπεζας. Έτσι το “Να δούμε” να είναι πιο ασφαλές και πιο εύκολο από το υπεύθυνο “Ναι, γίνεται!”

Βρισκόμαστε εδώ ως μάρτυρες ενός εγκλήματος που διενεργείται σε βάρος εκατοντάδων επιχειρήσεων, χιλιάδων εργαζομένων, της κυπριακής γεωργίας και κτηνοτροφίας και της ήδη ασθενικής οικονομίας του τόπου. Θα περάσουν χρόνια για να ανανήψει το λιανικό εμπόριο της Κύπρου. Να ξεπεραστούν τα οικονομικά προβλήματα των εκατοντάδων προμηθευτών που έχουν εγκλωβιστεί. Να ορθοποδήσει το Κρατικό ταμείο πλεονασμού από τις 5,000 και πλέον θέσεις εργασίας που θα χαθούν από τις υπεραγορές και τους προμηθευτές που θα καταρρέουν.

Οι προθέσεις και οι προσπάθειες μας είναι σαφείς και διαφανείς. Όλα τα έξοδα κινητοποίησης των προμηθευτών βαρύνουν μόνο εμένα. Το κίνητρο μου απλό. Να δω για μια φορά τους εαυτούς μας να νοιαζόμαστε για το γενικότερο καλό. Ευχή μου να ανοίξουμε τα μάτια και να δούμε την πραγματικότητα, να αντικρίσουμε το οικονομικό τσουνάμι που απειλεί όλους μας. Κανένας μας δεν μπορεί να προβλέψει μέσω ποιου θα μας κτυπήσει. Ακόμα και οι πιο ισχυροί από εμάς κινδυνεύουν από τις καταστροφικές συνέπειες της διάλυσης της μεγαλύτερης αλυσίδας υπεραγορών της Κύπρου.

Μέχρι σήμερα 15/01/2013, εξασφαλίσαμε τη συναίνεση προμηθευτών με συνολικές οφειλές γύρω στα €20 εκατομμύρια. Ποσό υπολογίσιμο αλλά όχι αρκετό να εκπληρώσει το στόχο των €50 εκατομμυρίων όπως αυτός ορίζεται στο μνημόνιο συνεργασίας που υπογράψαμε με τις υπεραγορές Ορφανίδης και ο οποίος ισχύει μέχρι τις 22 Ιανουαρίου 2013.

Ευχόμαστε να επικρατήσουν σοφότερες και ανιδιοτελείς σκέψεις. Να αρθούμε αντάξιοι των περιστάσεων και μέχρι τις 22/01/2013 να συμπληρώσουμε το ποσό που χρειαζόμαστε για συνέχιση των υπεραγορών Ορφανίδης υπό τη διαχείριση εμάς, των προμηθευτών τους.

Στην ιστοσελίδα μας www.neaepohi.com, θα βρείτε το σχετικό ενημερωτικό δελτίο και την φόρμα αποδοχής της πρότασης μας. Σας καλούμε να συμπληρώσετε και να την στείλετε με φαξ στο 22677485, ή στο φαξ 22822588, ή με email στην διεύθυνση news@neaepohi.com, μέχρι την Δευτέρα 21ην Ιανουαρίου 2013.
Στο μεταξύ σας ευχαριστούμε για την συνεργασία σας και ευχόμαστε σε όλους δύναμη, καλή τύχη και ό,τι το καλύτερο για το μέλλον.
 

Δειτε Επισης

Δημιουργήστε ένα μικρό παράδεισο με έπιπλα εξωτερικού χώρου από την Andreotti
Η Isuzu αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό Isuzu D-MAX
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Ετήσια αύξηση 7,1% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών
Investors In People Platinum: Η σημαντικότερη διεθνής διάκριση ανθρώπινου δυναμικού για τρίτη φορά στον Όμιλο ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ
Pepsis Asphalt: Στα σκαριά η επαναλειτουργία ανενεργού εργοστασίου στη Βάσα Κελλακίου
Εξαγωγές ύψους €508,39 εκ. προς χώρες της Ε.Ε. και €1,84 δισ. προς τρίτες χώρες από Κύπρο το 2023
Απόφαση-ορόσημο για το χαλλούμι με πενταετή παράταση της δυνατότητας για την ποσόστωση
Πήρε μπρος το νέο εργοστάσιο παραγωγής της Kassatly στον Ύψωνα-Τι δηλώνει ο Nayef Kassatly (videos & pics)