Ευρωπαίοι Ζυθοποιοί: Η σημασία των χορηγιών στον αθλητισμό εν μέσω κρίσης

Ο ρόλος που παίζουν οι πέραν των3.500 ζυθοποιοί, στηρίζοντας τον αθλητισμό από το ερασιτεχνικό και περιφερειακό επίπεδο της βάσης, μέχρι και το επαγγελματικό επίπεδο, τονίστηκε στο ετήσιο γκαλά των Ζυθοποιών της Ευρώπης. Το γκαλά πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου, με τίτλο «Η μπίρα υπηρετεί την Ευρώπη». Στόχος ήταν η συζήτηση γύρω από την αντιμετώπιση των προβλημάτων που σχετίζονται με το αλκοόλ, εκπαιδεύοντας τους νέους ανθρώπους και διασφαλίζοντας το υπεύθυνο μάρκετινγκ.


Προς τιμή της Κυπριακής προεδρίας, στην εκδήλωση προσφέρθηκαν οι κυπριακές μπύρες KEO και ΛΕΩΝ.


Κατά τη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, ο επικεφαλής του αθλητικού τμήματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Michal Krejza, επεσήμανε ότι ο αθλητισμός είναι κρίσιμης σημασίας για την ευημερία της ευρωπαϊκής κοινωνίας, επισημαίνοντας τον ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζει ο ιδιωτικός τομέας στη χρηματοδότηση του, όπως άλλωστε αναγνωρίζεται και περιγράφεται στη Λευκή Βίβλο της ΕΕ σχετικά με τον αθλητισμό.


Από την πλευρά του, ο Dr. Emanuel Medeiros de Macedo, Εκτελεστικός Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Επαγγελματικών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών, σημείωσε ότι «τα σπορ είναι καταλύτης για την οικονομία, την απασχόληση και την κοινωνική αλληλεπίδραση, από τα αρχικά στάδια μέχρι και τον επαγγελματισμό. Οι χορηγίες αποτελούν σημαντική πηγή εσόδων που διαδραματίζουν σημαντικότατο ρόλο στην ανάπτυξη του αθλητισμού».

Υπογράμμισε ότι: «Αν η κρίση στην Ευρωζώνη πρόκειται να επιλυθεί, τομείς ζωτικής σημασίας όπως τα σπορ και η ζυθοποιεία πρέπει να παραμείνουν ανταγωνιστικοί και οικονομικά βιώσιμοι. Οποιαδήποτε κίνηση για περαιτέρω περιορισμό  στις χορηγίες που προσφέρει η ζυθοποιία, αποτελεί βήμα προς την λάθος κατεύθυνση».


Επίσης, στο πάνελ, ο κ. Παύλος Φωτιάδης, μέλος του Δ.Σ. των Ευρωπαίων Ζυθοποιών και Διευθύνων Σύμβουλος της Φώτος Φωτιάδης Ζυθοποιία, σημείωσε ότι το ζυθοποιείο του στηρίζει εκατοντάδες κοινοτικά σπορ και πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Κύπρο. «Είμαστε βαθιά αναμεμιγμένοι στη διατήρηση λαϊκών αθλημάτων στηρίζοντας κοινότητες και φέρνοντας ανθρώπους κοντά. Η στήριξή μας διασφαλίζει ότι τα σωματεία θα έχουν το κατάλληλο εξοπλισμό και τις εγκαταστάσεις που χρειάζονται, για να ενθαρρύνουν την συμμετοχή και τον υγιεινό τρόπο ζωής αναδεικνύοντας τα Ολυμπιακά ιδεώδη».


Ο κ. Φωτιάδης επεσήμανε ακόμη ότι οι ζυθοποιοί της Ευρώπης, απασχολούν δύο εκατομμύρια εργαζομένους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ξοδεύουμε ένα δισεκατομμύριο ευρώ το χρόνο για χορηγίες και στήριξη των τοπικών και περιφερειακών κοινωνιών. «Το 62% αυτού του ποσού, απευθύνεται σε κοινοτικού χαρακτήρα δραστηριότητες, καλύπτοντας το κόστος λειτουργίας αθλητικών οργανισμών, σε περιόδους μάλιστα κρίσης και κυβερνητικής λιτότητας. Την ίδια ώρα, μόλις το 11.9% των χορηγιών διατίθεται για στήριξη μεγάλων επαγγελματικών αθλητικών εκδηλώσεων», σημείωσε.
«Οι χορηγίες από τη βιομηχανία της μπίρας προσφέρουν ζωή σε κοινοτικές εκδηλώσεις συμπεριλαμβανομένου και αθλητικών δραστηριοτήτων, πολλά από τα οποία δεν θα πραγματοποιούνταν χωρίς την στήριξη τοπικών ζυθοποιών και μπαρ», τόνισε η  Brigitte Simmonds, εκτελεστική διευθύντρια της Βρετανικής Ομοσπονδίας Μπίρας και Μπιραριών, Αντιπρόεδρος της συμμαχίας αθλητισμού και αναψυχής και συγγραφέας του «Ανάπτυξη εταιρικών σχέσεων αθλητισμού και αναψυχής».


Ο πρόεδρος των ζυθοποιών Alberto da Ponte, έκλεισε την εκδήλωση τονίζοντας: «Είναι εύκολο να περιγραφεί η θετική κοινωνική πολιτιστική και οικονομική επίδραση που έχει ο τομέας της Ευρωπαϊκής ζυθοποιίας. Ως ζυθοποιοί θέλουμε να παραμείνουμε ισχυροί υποστηρικτές των τοπικών κοινωνιών που είναι θεμελιώδες στοιχείο του κοινωνικού ιστού της Ευρώπης. Θέλουμε ταυτόχρονα να παραμείνουμε ηγέτες στην προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης».

 

 

 

Δειτε Επισης

Νίκος Χριστοδουλίδης: Προκηρύσσει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου ο Invest Cyprus
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
16α IN Business Awards: Σε εξέλιξη η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ