Τα ξεπουλήματα για καταναλωτές και όχι για επιχειρήσεις

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ότι η πρόνοια του Νόμου που ρυθμίζει τα ξεπουλήματα και περιορίζει το δικαίωμα πώλησης εμπορευμάτων σε τιμές εκπτώσεων εκτός των καθορισμένων χρονικών περιόδων αντίκειται και είναι ασύμβατη με την Ευρωπαϊκή Οδηγία Περί Αθέμιτων Εμπορικών Πρακτικών.

Το Δικαστήριo ακυρώνοντας τη μοναδική μέχρι σήμερα καταδικαστική απόφαση εναντίον της, αναφέρει ανακοίνωση του Ομίλου Σιακόλα, αθώωσε την εταιρεία Ermes Department Stores Plc, ως και αξιωματούχους της, και επιβεβαίωσε την ορθότητα προηγούμενων αθωωτικών αποφάσεων για την Εταιρεία από πρωτόδικα Επαρχιακά Δικαστήρια.

Στην ομόφωνη απόφασή του το Δικαστήριο δέχθηκε τη θέση των δικηγόρων της Εταιρείας ότι ο σκοπός του Νόμου Περί Ξεπουλημάτων είναι κατά κύριο λόγο η προστασία των καταναλωτών και όχι η προστασία της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, όπως ισχυρίστηκε η Δημοκρατία, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Η πώληση εμπορευμάτων σε τιμές εκπτώσεων χωρίς χρονικό περιορισμό δεν απαγορεύεται από την Ευρωπαϊκή Οδηγία, η οποία, αντίθετα, απαγορεύει στα κράτη-μέλη να εισάγουν ή διατηρούν σε ισχύ νομοθετικά μέτρα πιο αυστηρά από αυτά που προβλέπει η Οδηγία, ούτε μέτρα που περιορίζουν την ελεύθερη κυκλοφορία αγαθών».

Με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου αποφασίζεται τελεσίδικα πλέον ότι ο αναχρονιστικός θεσμός του χρονικού περιορισμού των ξεπουλημάτων αντίκειται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία, τονίζει η εταιρεία.

Η Εταιρεία Ermes Department Stores Plc εκπροσωπήθηκε ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου από το δικηγόρο Μάριο Ηλιάδη, του δικηγορικού γραφείου Τάσσος Παπαδόπουλος & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε.

 

Δειτε Επισης

Έπιπλα Andreotti: Η one-stop-shop επιλογή σου!
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar