Stella Artois: O νικητής του World Draught Master 2012

Μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό, στις 25 Οκτωβρίου στο φημισμένο Chalet du Mont-Royal του Μόντρεαλ, ο Βέλγος Allaine Schaiko και ο Αυστραλός Charles Mudd αναμετρήθηκαν στον τελικό του ετήσιου διαγωνισμού World Draught Master. Η πρόκληση τους; Να εκτελέσουν ένα περίπλοκο τελετουργικό σερβιρίσματος  βέλγικης μπύρας με ταχύτητα και ακρίβεια, υπό την πίεση του χρόνου, τα λαμπερά φώτα και υπό το αυστηρό μάτι μιας ομάδας πεπειραμένων κριτών. Κάθε χρόνο, ο διαγωνισμός στοχεύει στο να βρει το πιο σταθερό χέρι σερβιρίσματος μπύρας στον κόσμο.

Στη φετινή χρονιά, σημείο αναφοράς για τον Καναδά που πρώτη φορά φιλοξένησε το διαγωνισμό, ο Allaine εκτέλεσε με μαεστρία τα βήματα αυτά λαμβάνοντας σχεδόν ένα τέλειο σκορ. Ο Βέλγος στέφθηκε και επίσημα ως ο 2012 Stella Artois World Draught Master,  έχοντας θριαμβεύσει ανάμεσα στους πολλούς λάτρεις της  Stella Artois από όλο τον κόσμο.

«Ένα τέλεια σερβιρισμένο δισκοπότηρο (Chalice) είναι κάτι πολύ όμορφο και είναι μεγάλη μου χαρά το ότι έχω ανακηρυχθεί ως ο 2012 Stella Artois World Draught Master. Έχω βελτιώσει κατά πολύ τις ικανότητες μου επιδιώκοντας να εκτελέσω άψογα τα 9 βήματα του τελετουργικού», είπε ο Allaine Schaiko. « Με τέτοια ιστορική παράδοση στο χώρο της ζυθοποιίας, είναι τιμή μου να συνδέεται με αυτό τον τρόπο το όνομα μου με την ιστορία της Stella Artois,  και ειδικά αφού κατάγομαι, όπως και η Stella Artois, από το Leuven του Βελγίου. Προσβλέπω στο να υπηρετήσω ως Παγκόσμιος πρεσβευτής και δεσμεύομαι να εξασφαλίσω ότι κάθε δισκοπότηρο (Chalice) Stella Artois είναι τέλεια σερβιρισμένο.  

Οι Βέλγικες μπύρες παραδοσιακά σερβίρονται σε μοναδικά ποτήρια που κατασκευάζονται για να τονίσουν τη μοναδική γεύση της κάθε μπύρας. Για την Stella Artois το ποτήρι αυτό είναι το δισκοπότηρο (Chalice). Το τελετουργικό σερβιρίσματος των 9 βημάτων εκμεταλλεύεται με το καλύτερο τρόπο την κατασκευή του ποτηριού, τον κορμό και το χείλος, προσφέροντας έτσι την καλύτερη δυνατή εμπειρία απόλαυσης της Stella Artois.

«Οι Βέλγοι αντιμετωπίζουν την μπύρα τόσο σοβαρά όσο και οι Ελβετοί τον υπολογισμό της ώρας»,  είπε ο Andrew Sneyd, παγκόσμιος Αντιπρόεδρος της Stella Artois. «Το τελετουργικό των 9 βημάτων είναι ένα διακριτικό αλλά σημαντικό σημάδι σεβασμού προς τον καταναλωτή. Εκπαιδεύουμε λάτρεις της Stella Artois σε όλο τον κόσμο την τέλεια τεχνική, και καλούμε την αφρόκρεμα από αυτούς  να διαγωνιστούν με τους ομότιμους τους από διάφορες χώρες. Είμαστε περήφανοι που απονείμουμε τον τίτλο του World Draught Master στον Allaine. Τον κέρδισε. Απέδειξε ότι έχει ένα εξαιρετικά σταθερό χέρι κάτω από πίεση».

Διαγωνιζόμενοι από 21 χώρες συμμετείχαν στο διαγωνισμό World Draught Master 2012. Οι φιναλίστ αντιπροσώπευαν τη χώρα τους, αφού είχαν πρώτα κερδίσει τον διαγωνισμό   Draught Master της χώρας τους κατά τη διάρκεια των βδομάδων πριν το μεγάλο τελικό. Μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στη χώρα όπου διεξάγεται ο διαγωνισμός – φέτος στο πανέμορφο και κοσμοπολίτικο Μόντρεαλ – όπου για μία βδομάδα γιόρτασαν και προετοιμάστηκαν με τους ομότιμους τους για τον τελικό.

Το τελετουργικό των 9 βημάτων, η καρδιά του διαγωνισμού World Draught Master, είναι ρυθμική και περίπλοκη. Τα βήματα  είναι:

1.    Η εξάγνηση
Το ποτήρι πρέπει να καθαριστεί και να πλυθεί.
2.    Η θυσία
Η βρύση ανοίγει με μια γρήγορη κίνηση και οι πρώτες σταγόνες της μπύρας σερβίρονται.
3.    Η αλχημεία
Το ποτήρι πρέπει να βρίσκεται σε γωνία 45ο, ακριβώς κάτω από τη βρύση.
4.    Η κεφαλή
Χαμηλώνοντας το ποτήρι επιτρέπεται ο φυσικός σχηματισμός του αφρού.
5.    Η απομάκρυνση
Η  βρύση κλείνει και το ποτήρι φεύγει προκειμένου να μην πέσουν επιπλέον σταγόνες.
6.    Ο αποκεφαλισμός
Ενώ ο αφρός υπερχειλίζει από το ποτήρι, ο μπάρμαν κόβει απαλά τον αφρό με ένα μαχαίρι.
7.    Η κάθαρση
Ο πυθμένας και οι πλευρές του ποτηριού πρέπει να καθαριστούν.
8.    Η κρίση
Η ιδανική ποσότητα αφρού ισούται με ύψος 3 εκατοστών ή δυο δακτύλων.
9.    Η απονομή
Η μπύρα  πρέπει να σερβίρεται πάνω σε ένα καθαρό υποπότηρο, με το λογότυπο της Stella Artois προς τα έξω.

Την κριτική επιτροπή φέτος αποτελούσαν ο επίτιμος παγκόσμιος κάτοχος του τίτλου World Draught Master Chris Myers, ο Καναδός επίτιμος κάτοχος τίτλου Draught Master Joe Oppedisano, ο αντιπρόεδρος μάρκετινγκ της Labatt Jorn Socquet, ο παγκόσμιος αντιπρόεδρος της Stella Artois

Andrew Sneyd, ο παγκόσμιος Brewmaster της Stella Artois Paul Van De Walle και η διευθύνων σύμβουλος μάρκετινγκ της Stella Artois στον Καναδά Arielle Loeb. Σύμφωνα με την αξιολόγηση τους, ο Allaine Schaiko κέρδισε τον τίτλο λόγω της συνεπούς αριστείας του.

Οι διαγωνιζόμενοι ήταν:
Allaine Schaiko, Βέλγιο
Arnaldo Hernandez Semidey, Πουέρτο Ρίκο Bridgett Leggatt,  Νησιά Καϋμάν
Charles Mudd, Αυστραλία
Chase Schoondewoerd, Νέα Ζηλανδία
Edgar De Litran, Χιλή
Encho Georgiev, Βουλγαρία
Jonathan Parker, Ιρλανδία
Jonathan Terninck, Καναδάς
Julia Andrino, Αργεντινή
Κωνσταντίνος Αναστασιάδης, Ελλάδα  
Lotha Alcantara Purto, Σιγκαπούρη
Audrey Marie-Anne, Γουαδελούπη
Martyna Nedza, Κύπρος
Melton Lopez Delfin, Χόνγκ Κόνγκ
Nitiput Phonwongloet, Ταϊλάνδη
Sándor József Gulyás, Ουγγαρία
Simone Mahdi, Ηνωμένο Βασίλειο
Steve Kim, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Vadym Krushynski, Ουκρανία
Yasuaki Komon, Ιαπωνία


 

Δειτε Επισης

Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023
Λιανεμπόριο: Το δυσβάστακτο κόστος των καυσίμων για τις επιχειρήσεις και η εξίσωση της ακρίβειας
Η Visa ανακοινώνει τον νικητή του διαγωνισμού της για ένα 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο
Νέος μέτοχος σε Mall of Cyprus και Mall of Engomi η Pareto-Μειώνεται το ποσοστό συμμετοχής της Atterbury Europe
Οι μάρκες αυτοκινήτων που προτίμησαν οι αγοραστές το πρώτο τρίμηνο
Δυσφορία αγελαδοτρόφων με δημοσιεύματα για το χαλλούμι-«Δυναμιτίζουν το πολύ καλό κλίμα»
Lordos United Public: Κέρδος €1,773,000 από αναγκαστική απαλλοτρίωση γης σε συμφωνία με τον Δήμο Λεμεσού