Σταύρος Παρπής Τρόφιμα Λτδ: Υγιεινά προϊόντα από χαρούπια

Η διαφήμιση της… χαρουπολάτας σε τοπική εφημερίδα, μου κίνησε την περιέργεια, με αποτέλεσμα να γνωρίσω τα διάφορα προϊόντα από χαρούπι, με τα οποία από το 1992 ασχολείται η εταιρεία Σταύρος Παρπής Τρόφιμα Λτδ.

Όπως μας είπε ο ιδιοκτήτης Σταύρος Παρπής, η εταιρεία ασχολείται με την πρωτογενή μεταποίηση του χαρουπιού, χρησιμοποιώντας μηχανήματα τελευταίου τύπου τεχνολογίας. «Αγοράζουμε σπασμένα χαρούπια από δύο εταιρείες που φτιάχνουν χαρούπια στην Κύπρο, την εταιρεία Αραούζος & Υιός Λτδ και τη Συνεργατική Εταιρεία Χαρουπιών Λεμεσού», τόνισε.

Το πρώτο προϊόν που κατασκεύασε το εργοστάσιο της εταιρείας, η οποία βρίσκεται στη Βιομηχανική Περιοχή Ιδαλίου, ήταν το χαρουπόμελο. Στη συνέχεια, προχώρησε και με άλλα προϊόντα, με αποτέλεσμα, σήμερα, στη γκάμα της να διαθέτει χαρουπόμελο, σταφυλόμελο, χαρουπόσκονη, χαρουπολάτα, σταφυλόκρεμα, χαρουπόκρεμα και χαρουπέλλα. Παρασκευάζει επίσης και άλλα προϊόντα, όπως τα κουφέτα γάμου και λουκούμια.

Τα προϊόντα από χαρούπι κατασκευάζονται χωρίς ζάχαρη και χωρίς συντηρητικά κι αποτελούν μέρος μιας υγιεινής διατροφής. Είναι πλούσια σε ασβέστιο, περιέχουν 350 μγ ασβεστίου ανά 100 γρ. σε σύγκριση με το γάλα που περιέχει μόνο 120 -130 μγ ανά 100 γρ. Περιέχουν επίσης, πρωτεΐνες, βιταμίνες Α και Β, μικρές ποσότητες σιδήρου και νατρίου και είναι πλούσια σε φώσφορο.

Η εταιρεία Σταύρος Παρπής Λτδ εξάγει επίσης, τα προϊόντα της και στο εξωτερικό, σε χώρες όπως, η Ελλάδα, η Γερμανία, η Αυστραλία, η Αίγυπτος και η Αμερική. Διατίθενται σε περίπτερα, υπεραγορές και καταστήματα ειδών υγιεινής διατροφής.

 

 

Δειτε Επισης

Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023
Λιανεμπόριο: Το δυσβάστακτο κόστος των καυσίμων για τις επιχειρήσεις και η εξίσωση της ακρίβειας
Η Visa ανακοινώνει τον νικητή του διαγωνισμού της για ένα 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο