H «Αμαλία Λτδ» στην έκθεση του Slow Food

Ο σουτζιούκος και το κιοφτέρι, παρασκευασμένα μόνο από χυμό σταφυλιού, χωρίς καμιά προσθήκης ζάχαρης ή τεχνητά συστατικά, το άλειμμα σταφυλιού ή συαφυλόκρεμα και στο σταφυλόμελο (έψημα), όλα αυτά τα παραδοσιακά κυπριακά εδέσματα παρουσιάστηκαν από το Καφεκοπτείο «Αμαλία Λτδ» στην έκθεση Salone del Gusto 2012.

Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες διεθνείς διοργανώσεις του Slow Food με θέμα το φαγητό, που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια στο Τορίνο της Ιταλίας και σ’ αυτήν λαμβάνουν μέρος εκατοντάδες μικροί παραγωγοί από όλο τον κόσμο που ακολουθούν τη φιλοσοφία των «καλών, καθαρών και τίμιων» προϊόντων, καθώς και σεφ και ειδικοί στον τομέα της οινογαστρονομίας.

Στη φετινή διοργάνωση έλαβαν μέρος πέραν των χιλίων εκθετών από 100 διαφορετικές χώρες, από όλες τις ηπείρους με αυθεντικά προϊόντα που παντρεύουν την απόλαυση της γεύσης με την υπευθυνότητα και το σεβασμό προς το περιβάλλον και τον πολιτισμό.

Το Slow Food Κύπρου, το οποίο κλείνει φέτος οκτώ χρόνια ζωής, συνδιοργάνωσε μαζί με το δίκτυο Cyprus food & drinks και τη στήριξη του ΚΕΒΕ τη φετινή συμμετοχή με γενικό θέμα «Κυπριακά κρασιά και προϊόντα μούστου από γηγενείς ποικιλίες σταφυλιού».


To Slow Food είναι ένα διεθνές «κίνημα» οικογαστρονομίας που ιδρύθηκε το 1986 ως απάντηση στην εξάλειψη της γευστικής ιδιαιτερότητας και της ομοιομορφίας που επιφέρει το «fast food» και στους φρενήρεις ρυθμούς ζωής που επιβάλλει η λογική της «fast life». Εθνικές και τοπικές ομάδες Slow Food ιδρύθηκαν και δραστηριοποιούνται σε όλες τις ηπείρους. Σκοπός του είναι να συνενώνει τις ηθικές αξίες με την απόλαυση σε μια λέξη: Οικογαστρονομία. Προσδίδει δηλαδή, πολιτιστική αξία στην τροφή, προωθεί τη γευστική αγωγή και αγωνίζεται για την υπεράσπιση της διατροφικής ποικιλότητας. Υποστηρίζει πρακτικές πρωτοβουλίας διαμέσου των δραστηριοτήτων των Οχυρών του Slow Food, προκειμένου να διασωθούν από την εξαφάνιση φυλές ζώων και ποικιλίες φυτών διατροφικού ενδιαφέροντος, να προστατευθούν παραδοσιακοί τρόποι και μέθοδοι παραγωγής, για να περισωθούν είδη διατροφής εξαιρετικής γαστρονομικής αξίας και οι τόποι προέλευσης τους εστιάζονται ιδιαιτέρως στις υπό ανάπτυξη χώρες.
 

Δειτε Επισης

Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023
Λιανεμπόριο: Το δυσβάστακτο κόστος των καυσίμων για τις επιχειρήσεις και η εξίσωση της ακρίβειας
Η Visa ανακοινώνει τον νικητή του διαγωνισμού της για ένα 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο