Lidl: Πάει για 13o κατάστημα στην Κύπρο

Η Lidl -δύο χρόνια μετά την λειτουργία των πρώτων καταστημάτων της στην Κύπρο- καλύπτει σχεδόν πλήρως το πλάνο δραστηριοτήτων της στη χώρα, ωστόσο, απομένουν άλλα δυο-τρία καταστήματα για υλοποίηση του ευρύτερου στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης στη χώρα.

Αυτή τη στιγμή ο γερμανικός κολοσσός λιανεμπορίου ετοιμάζει το υπ’ αριθμόν 13 κατάστημα στην Κύπρο και το έκτο του στη Λευκωσία, αφού το νέο μαγαζί βρίσκεται στον Στρόβολο δίπλα από τον κινηματογράφο K Cineplex (λεωφόρος Μακεδονιτίσσης). Η εταιρεία έχει προσθέσει και πινακίδα έξω από το κατάστημα με την οποία ενημερώνει το κοινό πως σύντομα θα λειτουργήσει η καινούργια υπεραγορά Lidl. Πάντως, τόσο εντός του κτηρίου όσο και στους περιβάλλοντες χώρες πραγματοποιούνται εργασίες, γεγονός που δεικνύει ότι χρειάζονται ακόμη μερικές εβδομάδες πριν τη λειτουργία του νέου καταστήματος.

Πλάνο επέκτασης στη Λεμεσό
Το στρατηγικό πλάνο επέκτασης και εδραίωσης στην αγορά της Lidl δεν περιορίζεται πάντως στα 13 καταστήματα αλλά υπαγορεύει τουλάχιστον ακόμη ένα. Σύμφωνα με πληροφορίες του INBusinessNews η Lidl επεξεργάζεται τις επιλογές που έχει για λειτουργία νέου καταστήματος στη Λεμεσό, στην οποία αυτή τη στιγμή δραστηριοποιείται με μόνο μία υπεραγορά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η Lidl θα επιχειρήσει εκ νέου προσπάθεια για λειτουργία καταστήματος στον Άγιο Νικόλαο, περιοχή στην οποία είχε και παλαιότερα είχε πλάνο για λειτουργία υπεραγοράς, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό λόγω της κυκλοφοριακής συμφόρησης στην περιοχή. Σήμερα η Lidl επεξεργάζεται όλες τις επιλογές τεμαχίων γης αλλά και διαθέσιμων καταστημάτων που υπάρχουν στη Λεμεσό προκειμένου να επεκταθεί με καινούργια υπεραγορά εντός του 2013.

Πάντως, ως επιτυχημένη αξιολογείται η έως τώρα παρουσία του γερμανικού ομίλου στην Κύπρο, αφού εντός δύο ετών από τα επτά πρώτα καταστήματα έφτασε να αριθμεί ήδη δώδεκα και ετοιμάζεται για λειτουργία του 13ου μαγαζιού της. Μάλιστα κύκλοι από την αγορά διερωτούνται μέχρι που θα φτάσει Lidl από τη στιγμή που κατάφερε να αναπτυχθεί εν μέσω κρίσης.
 

Δειτε Επισης

«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023
Columbia Technology και Sita δημιουργούν την SmartSea-Θα παρέχει λύσεις ναυτιλιακής τεχνολογίας
ΟΕΒ: Απαράδεκτες απεργίες σε εταιρείες μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών έργων-Συντεχνίες «τιμωρούν» τις επιχειρήσεις
Καλύτερες οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία-Ικανοποίηση Υπουργείου Οικονομικών
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Σε καθοδική πορεία ωθούμενος από τη μείωση στις τιμές της ενέργειας ο πληθωρισμός
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού