Π.Μ. Τσεριώτης: «100 χρόνια επιχειρηματικής δραστηριότητας»

Η Π.Μ. Τσεριώτης γιορτάζει τη συμπλήρωση 100 χρόνων πρωτοπορίας, εξέλιξης, και επιτυχημένης παρουσίας στην κυπριακή αγορά. 

Με σταθερές αρχές, αξίες και όραμα, η Π.Μ. Τσεριώτης ως ένας από τους πρωτεργάτες και πρωτοπόρους της κυπριακής επιχειρηματικότητας, εξελίχθηκε σε ένα από τα μακροβιότερα και πιο αναγνωρισμένα επιχειρηματικά συγκροτήματα του τόπου, συμβάλλοντας διαχρονικά στην ανάπτυξη του εμπορίου και της οικονομίας. 

Η ιστορία της Π.Μ. Τσεριώτης ξεκίνησε το 1916, όταν ο ιδρυτής της, Παναγιώτης Μιχαήλ Τσεριώτης, ανέλαβε το ρόλο του παραγγελιοδόχου για τους μεγάλους Ευρωπαίους κατασκευαστές LEVER BROTHERS (σημερινής UNILEVER) και BASF. Η εταιρεία που δημιούργησε άρχισε να αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς αποκτώντας εντυπωσιακή παρουσία και παραρτήματα σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Κύπρου, με δικά της αποθέματα και δικό της δίκτυο πωλήσεων, για να εξελιχθεί ακολούθως μέσα από τα χρόνια, σε ένα όμιλο εταιρειών με επιχειρηματικές δραστηριότητες και ηγετική παρουσία σε διάφορους τομείς, όπως του αυτοκινήτου, των καταναλωτικών αγαθών, των ηλεκτρικών ειδών,  των ασφαλιστικών υπηρεσιών, των τηλεπικοινωνιών, της πληροφορικής και των υπηρεσιών 3rd Party Logistics. 

Το 1953 αποτέλεσε χρονιά ορόσημο για την εταιρεία, με την αρχή μιας, μακρόχρονης πλέον, επιχειρηματικής σχέσης και συνεργασίας με τη VOLKSWAGEN, παρουσιάζοντας στην Κύπρο το θρυλικό VW κατσαριδάκι (VW BEETLE). Η διοικητική παρουσία του Λέλλου Τσεριώτη στο πηδάλιο της Π.Μ. Τσεριώτης από τις αρχές της δεκαετίας του ‘60 έδωσε σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του ομίλου με αξιόλογα επιτεύγματα. Ο όμιλος εξασφαλίζει την αντιπροσωπεία διεθνών εμπορικών κολοσσών με δραστηριότητες σε πρωτοποριακούς για την εποχή τομείς όπως TELEFUNKEN, BRAUN, BAUKNECHT και τη συμφωνία ορόσημο με τη MOTOROLA INC το 1984 της οποίας επακολούθησε η εισαγωγή των πρώτων κινητών τηλεφώνων στην Κύπρο, καθώς και η συμμετοχή σε διάφορα έργα τηλεπικοινωνίας στην Κύπρο. Το 1976 ιδρύεται η UNICARS η οποία ανέλαβε τις δραστηριότητες της εταιρείας στον τομέα του αυτοκινήτου, εξασφαλίζοντας επιπρόσθετα της VOLKSWAGEN, τις αντιπροσωπείες  της AUDI A.G  και αργότερα της SEAT και  SKODA. 
 
Το 1986 ιδρύθηκε η LEVER PMT INDUSTRIES (σήμερα UNILEVER PMT) σε κοινοπραξία με τη UNILEVER, για την παραγωγή σαπουνιών και υγρών απορρυπαντικών, οδηγώντας την πολύχρονη σχέση με τον διεθνή κολοσσό σε ένα νέο επίπεδο επιχειρηματικής συνεργασίας. Το 1996 αποτέλεσε μια εξίσου δυναμική χρονιά, αφού ιδρύθηκε η TSERIOTIS CONSUMER GOODS  η οποία ανέλαβε τις δραστηριότητες του ομίλου στον τομέα των καταναλωτικών αγαθών, δημιουργώντας παράλληλα ένα σύγχρονο κέντρο διανομής, ενώ το 1997 σηματοδότησε την επέκταση του ομίλου στην ελληνική αγορά με τη δημιουργία της εταιρείας ΠΥΛΩΝΕΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. Το 2001 η UNICARS εισήλθε στον τομέα ενοικιάσεως αυτοκινήτων, αποκτώντας σημαντική συμμετοχή στην εταιρεία UNIWHEELS CAR RENTALS LTD η οποία λειτουργεί το franchise της SIXT RENT-A-CAR στην Κύπρο. 

Οι στρατηγικές κινήσεις του ομίλου συνεχίστηκαν και κατά την τελευταία δεκαετία, με τη συμμετοχή στην κοινοπραξία TRYFON TSERIOTIS Ltd, η οποία διαχειρίζεται σημαντικές μάρκες καταναλωτικών αγαθών, την ίδρυση της DIAPO Ltd, πρωτοπόρου εταιρείας στον τομέα παροχής υπηρεσιών 3rd Party Logistics, τη δημιουργία της UNILEVER TSERIOTIS CYPRUS LTD σε κοινοπραξία με τη UNILEVER, για την προώθηση, πώληση και διανομή αρχικά των προϊόντων UNILEVER οικιακής και προσωπικής φροντίδας και παγωτών και στη συνέχεια των τροφίμων, ολοκληρώνοντας την ενοποίηση του χαρτοφυλακίου της UNILEVER στην κυπριακή αγορά και τη συμμετοχή στην OMNITOUCH CYPRUS LTD προκειμένου να δημιουργηθεί το πρώτο επαγγελματικό κέντρο διαχείρισης επαφών (call / contact centre) για business process outsourcing.

Σήμερα, οι εταιρείες του ομίλου συνεχίζουν να επεκτείνονται δυναμικά στους τομείς του αυτοκινήτου, των καταναλωτικών αγαθών και της πληροφορικής, συνεχίζοντας έτσι την πολύχρονη συμβολή της Π.Μ. Τσεριώτης στην ανάπτυξη του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας και κατ’ επέκταση της οικονομίας του τόπου γενικότερα. 
 
Όπως δήλωσε ο Αλέξανδρος Διογένους, Διευθύνων Σύμβουλος: «Ο εορτασμός 100 χρόνων επιτυχημένης παρουσίας στην κυπριακή αγορά αποτελεί ένα σπουδαίο ορόσημο για την εταιρεία μας. Κατά τη διάρκεια αυτής της 100χρονης πορείας μας, μιας πορείας συναρπαστικής, μιας πορείας προκλήσεων αλλά και ευκαιριών, έχουμε, μέσα από τις μακροχρόνιες συνεργασίες μας, αναπτύξει πολύτιμη τεχνογνωσία και εμπειρία και ως εκ τούτου γερές βάσεις για το μέλλον. Παραμένουμε προσηλωμένοι στο όραμα, τις αρχές και τις αξίες του ιδρυτή μας, που μας καθοδηγούν, έχοντας πάντα γνώμονα την αποτελεσματική προσαρμογή στις ανάγκες και απαιτήσεις του σύγχρονου επιχειρείν. Η 100χρονη δημιουργική και δυναμική παρουσία μας στην κυπριακή και ελληνική αγορά προδιαγράφει και την επιτυχή μας πορεία στο μέλλον. Θέλουμε να εκφράσουμε την εκτίμησή μας στο προσωπικό και τους συνεργάτες μας, αλλά και  στους πελάτες μας που μας καθιέρωσαν στους τομείς στους οποίους δραστηριοποιούμαστε.».
 

Δειτε Επισης

Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023
Λιανεμπόριο: Το δυσβάστακτο κόστος των καυσίμων για τις επιχειρήσεις και η εξίσωση της ακρίβειας
Η Visa ανακοινώνει τον νικητή του διαγωνισμού της για ένα 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο
Νέος μέτοχος σε Mall of Cyprus και Mall of Engomi η Pareto-Μειώνεται το ποσοστό συμμετοχής της Atterbury Europe
Οι μάρκες αυτοκινήτων που προτίμησαν οι αγοραστές το πρώτο τρίμηνο
Δυσφορία αγελαδοτρόφων με δημοσιεύματα για το χαλλούμι-«Δυναμιτίζουν το πολύ καλό κλίμα»
Lordos United Public: Κέρδος €1,773,000 από αναγκαστική απαλλοτρίωση γης σε συμφωνία με τον Δήμο Λεμεσού
Φάρμακα: Ο... βασιλιάς των κυπριακών εξαγωγών-Σε ποιους προορισμούς φτάνουν