Άρτεμις Αντωνιάδου: Έμαθα να μην φοβάμαι να πάρω ρίσκα

Τη δική της συμβουλή σε κάθε γυναίκα που κτίζει τώρα την καριέρα της δίνει η Managing Director του Voici La Mode Group of Companies Άρτεμις Αντωνιάδου, καλώντας την να διεκδικήσει το όνειρό της, τις ευκαιρίες της, να μαθαίνει και να δοκιμάζει τις ικανότητές της.

Σε συνέντευξή της στο InBusinessNews, μέρος της οποίας δημοσιεύεται στο τεύχος Αυγούστου του περιοδικού IN Business στο πλαίσιο του αφιερώματος «The Women Issue», η κ. Αντωνιάδου σημειώνει πως αποκτώντας σφαιρική αντίληψη του κλάδου του οποίου δραστηριοποιόμαστε, μπορούμε να έχουμε και την κριτική σκέψη να πάρουμε πρωτοβουλίες και να προσφέρουμε λύσεις όπου χρειαστεί.

«Σήμερα η γυναίκα δεν πρέπει να έχει ενδοιασμούς να κυνηγήσει τους στόχους της. Κάθε γυναίκα έχει ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση και την επαγγελματική αποκατάσταση και δεν υπάρχει τίποτα που τη σταματά να το πετύχει», υπογραμμίζει.

Ποιο είναι το σημαντικότερο πράγμα που έχετε μάθει μέσω της καριέρας σας;

Να προχωράς πάντα μπροστά. Να μην φοβάσαι να πάρεις ρίσκα και να εμπιστεύεσαι την κρίση σου στις δύσκολες στιγμές. Ακόμα και εάν κάποιες αποφάσεις δεν έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, μαθαίνεις από αυτά και προχωράς μπροστά. Πάντα υπάρχει χώρος για βελτίωση και κάθε κίνηση έχει κάτι να μας διδάξει. Μαθαίνουμε, δοκιμάζουμε και προχωρούμε.

Η καλλιέργεια δεξιοτήτων και ικανοτήτων είναι μια συνεχής διαδικασία, είτε πρόκειται για έμπειρους επαγγελματίες είτε για νεαρούς που κάνουν τα πρώτα βήματα στην καριέρα τους.

Πώς συγκρίνετε την σημερινή εποχή και το ρόλο της γυναίκας σε όλα τα επίπεδα (επιχειρηματία, σύζυγος, μητέρα, κτλ) σε σχέση με πριν μια δεκαετία;

Η χώρα μας έχει κάνει μεγάλη πρόοδο ως προς το θέμα αυτό. Έχουν γίνει αρκετά βήματα προς τη σωστή, θα έλεγα, κατεύθυνση, ιδιαίτερα δε ως προς τον διορισμό γυναικών σε υψηλόβαθμες θέσεις. Η συμβολή των γυναικών στην επιχειρηματικότητα, καθώς και στην κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου είναι πλέον αδιαμφισβήτητη.

Η γυναίκα έχει έναν πολυεπίπεδο ρόλο κι αυτό επειδή μπορεί να προσφέρει πολλά σε διάφορους τομείς. Η καριέρα, μπορεί να συνδυαστεί και με την οικογένεια και στην ουσία δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να σταματήσει έναν άνθρωπο από το να είναι καλός οικογενειάρχης και καλός επαγγελματίας, είτε αν είναι άντρας ή γυναίκα. Έτσι κι αλλιώς, σε ό,τι κάνουμε είτε στην επαγγελματική ή προσωπική μας ζωή, δεν είναι η ποσότητα του χρόνου που αφιερώνουμε, αλλά η ποιότητα.

Ποια συμβουλή θα δίνατε σε μια άλλη γυναίκα η οποία τώρα κτίζει την καριέρα της;

Να διεκδικήσει το όνειρό της, τις ευκαιρίες της, να μαθαίνει και να δοκιμάζει τις ικανότητές της. Η επαγγελματική εξέλιξη και ανέλιξη ακολουθεί πάντα τη γνώση. Αποκτώντας λοιπόν σφαιρική αντίληψη του κλάδου του οποίου δραστηριοποιόμαστε, μπορούμε να έχουμε και την κριτική σκέψη να πάρουμε πρωτοβουλίες και να προσφέρουμε λύσεις όπου χρειαστεί. Σήμερα η γυναίκα δεν πρέπει να έχει ενδοιασμούς να κυνηγήσει τους στόχους της. Κάθε γυναίκα έχει ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση και την επαγγελματική αποκατάσταση και δεν υπάρχει τίποτα που τη σταματά να το πετύχει.

Μιλήστε μας για το φιλανθρωπικό έργο του ομίλου και το πρόγραμμα προσφοράς υποτροφιών που προσφέρει…

Ο Όμιλος Voici La Mode, έχει αναπτύξει σημαντική κοινωνική δράση μέσα στα χρόνια δραστηριοποίησής του, αλλά αυτό για το οποίο νιώθω ιδιαίτερα υπερήφανη είναι το έργο του Ιδρύματος Αρτεμισία Παναγιώτου, που ιδρύθηκε το 2006 στη μνήμη της αείμνηστης Αρτεμισίας Παναγιώτου, δημιουργού του Ομίλου μας.

Το Ίδρυμα προσφέρει υποτροφίες σε φοιτητές με εντυπωσιακά εκπαιδευτικά αποτελέσματα, που αντιμετωπίζουν οικονομικές προκλήσεις στην προσπάθειά τους να προχωρήσουν σε σπουδές σε Πανεπιστήμιο της Κύπρου ή του εξωτερικού. Ένας αριθμός από αυτές τις υποτροφίες προσφέρονται και σε μέλη του προσωπικού μας. Μέχρι σήμερα δόθηκαν υποτροφίες με χορηγίες πέραν των 250.000 ευρώ.

  • Μοιράζεται μαζί μας το quote: «Όραμα, επιμονή και σκληρή δουλειά. Να μην συμβιβαζόμαστε με το μέτριο και να απαιτούμε το καλύτερο από τον εαυτό μας. Τίποτα δεν μας χαρίζεται».

Δειτε Επισης

Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023
Λιανεμπόριο: Το δυσβάστακτο κόστος των καυσίμων για τις επιχειρήσεις και η εξίσωση της ακρίβειας
Η Visa ανακοινώνει τον νικητή του διαγωνισμού της για ένα 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο