Αλ. Δημητρίου: Πιο δυνατή μέσα από τις διάφορες προκλήσεις η DIMCO

Ως οικοδόμημα, βγήκαμε πιο δυνατοί μέσα από τις διάφορες προκλήσεις, δηλώνει ο Director της DIMCO, Αλέξης Δημητρίου, σημειώνοντας πως η εταιρεία συνέχισε να αναπτύσσεται σχεδιάζοντας και υλοποιώντας νέες επενδύσεις και επιχειρηματικά πλάνα.

Σε συνέντευξη του στο InBusinessNews, o Director της DIMCO- υποψήφιας εταιρείας στην κατηγορία ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ στα 14α IN Business Awards-, υπογραμμίζει πως δεδομένου του ότι η κυπριακή αγορά έχει κάποιους περιορισμούς λόγω και του μεγέθους της, αν υπάρχει όραμα και συνεχής προσπάθεια για εξέλιξη, τότε υπάρχει η προοπτική για περαιτέρω πρόοδο.

Διαβάστε ακόμα: 

Νικηφόρος Παμπακάς: Νέες αφίξεις και υπηρεσίες στη Μαρίνα Λεμεσού 

Οι κλάδοι με τις περισσότερες κενές θέσεις εργασίας (πίνακες)

Κωνσταντίνος Πετρίδης: Μεγάλη η προοπτική για τα επενδυτικά τάμεια 

Πουλήθηκε τετραώροφο εμπορικό κτήριο στη Λεμεσό 

Ο κ. Δημητρίου εκφράζει την πεποίθηση ότι αν και οι εταιρείες του τομέα που εμπορεύεται η DIMCO βαδίζουν στον δρόμο της ανάπτυξης, η κάθε μια με τις δικές της πρακτικές, φιλοσοφία και εταιρική κουλτούρα, θα μπορούσε τόσο η DIMCO όσο και οι υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου, να αναπτυχθούν ακόμα πιο καινοτόμα και στρατηγικά.

Μιλήστε μας για την πορεία της εταιρείας...

Η εταιρεία DIMCO LTD ιδρύθηκε στις 10 Ιουνίου 1966 από τον κ. Μιχαλάκη Δημητρίου και απασχολεί πέραν των 100 ατόμων. Έχει εξελιχθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια επεκτείνοντας το δίκτυο πωλήσεων της με νέα καταστήματα.

Πέραν τούτου προχωρήσαμε και σε αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών και όλοι αυτοί οι παράγοντες συνετέλεσαν σε σταδιακή και σταθερή κάθε χρόνο αύξηση του τζίρου. Την περασμένη σεζόν η εταιρεία είχε τζίρο €11.380.000.

Ποιο είναι το μερίδιο αγοράς σας και ποιες οι κύριες δραστηριότητές σας;

H DIMCO κατέχει ηγετικό ρόλο στην κυπριακή αγορά στον τομέα του φωτισμού. Αυτή η πεποίθηση πηγάζει μέσα από την γνώση και την εμπειρία μας, αλλά και μέσα από αξιόπιστη έρευνα αγοράς που διεκπεραιώνουμε ως εταιρεία, μέσω αναγνωρισμένου οργανισμού περίπου κάθε 3-4 χρόνια.

Η DIMCO ασχολείται κυρίως, με την εισαγωγή και προμήθεια στην αγορά, ηλεκτρολογικών προϊόντων και φωτιστικών ειδών, τόσο σε B2C όσο και B2B επίπεδο.

Πώς χαρακτηρίζετε το κυπριακό επιχειρείν ειδικότερα σε ό,τι αφορά στον τομέα σας;

Δεδομένου του ότι η κυπριακή αγορά έχει κάποιους περιορισμούς λόγω και του μεγέθους της, θεωρώ ότι αν υπάρχει όραμα και συνεχής προσπάθεια για εξέλιξη, τότε υπάρχει η προοπτική για περαιτέρω πρόοδο.

Σε ένα γενικότερο πλαίσιο, θεωρώ ότι το κυπριακό επιχειρείν εξελίσσεται με πιο ικανοποιητικό ρυθμό σε σχέση με το παρελθόν και σε αυτό έχει συντείνει η κάθοδος αρκετών offshore, αλλά και πολυεθνικών εταιρειών, αφού αυτό προσδίδει θεμιτή πίεση και αυξάνει τον ανταγωνισμό.

Αν και οι εταιρείες του τομέα που εμπορευόμαστε βαδίζουν στον δρόμο της ανάπτυξης, η κάθε μια φυσικά με τις δικές της πρακτικές, φιλοσοφία και εταιρική κουλτούρα, νοιώθω ότι θα μπορούσαμε και εμείς, αλλά και οι υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου, να αναπτυχθούμε ακόμα πιο καινοτόμα και στρατηγικά.

Πόσο επηρέασε τα σχέδιά σας η πανδημία του κορωνοϊού και ο πόλεμος στην Ουκρανία;

Από τον Μάρτιο του 2020 και εντεύθεν βιώνουμε όλοι μας μια νέα πραγματικότητα και αυτό δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο τον επιχειρηματικό κόσμο. Ως κλάδος και ως εταιρεία είχαμε την τύχη να παραμείνουμε εν ενεργεία όλο αυτό το διάστημα λόγω και της αναζωπύρωσης του κατασκευαστικού τομέα, τόσο σε επίπεδο μεγάλων έργων όσο και σε περιπτώσεις ιδιοκατοίκησης.

Σίγουρα υπήρξαν οι δύσκολες στιγμές οι οποίες απαιτούσαν άμεσες αποφάσεις τις οποίες λάβαμε μέσα από αρκετή ανάλυση και προοδευτικό επιχειρηματικό πνεύμα.

Πώς αντιμετωπίζετε τις προκλήσεις;

Αισθάνομαι πως ως οικοδόμημα, βγήκαμε πιο δυνατοί μέσα από τις διάφορες προκλήσεις. Αφού οι συνθήκες το επέτρεπαν και απολαμβάνοντας με μεγάλο σεβασμό την στήριξη των πελατών μας, όχι μόνο δεν υποχωρήσαμε αυτό το διάστημα, μα συνεχίσαμε να αναπτυσσόμαστε σχεδιάζοντας και υλοποιώντας νέες επενδύσεις και επιχειρηματικά πλάνα.

Τι σας διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό;

Η πολυετής παρουσία μας στον χώρο, η αποκόμιση πολλών εμπειριών στη συγκεκριμένη αγορά αλλά και η εξειδίκευσή μας στον τομέα θεωρούνται πολύ σημαντικά εργαλεία. Το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα όμως, έγκειται στους ανθρώπους που απασχολούμε.

Στόχος της εταιρείας μας είναι η πρόσληψη ανθρώπων με υψηλό επίπεδο ποιότητας χαρακτήρα και ενισχυμένες ικανότητες των soft skills. Η επένδυση στους σωστούς ανθρώπους σε συνάρτηση με την εμπειρία στον τομέα δημιουργεί απίστευτη δυναμική προς όφελος της εταιρείας μας.

Ποια είναι η σημασία της υποψηφιότητας της DIMCO στην Κατηγορία Επιχείρηση των IN Business Awards;

Αποτελεί μεγάλη τιμή και περηφάνια να βλέπω το όνομα της εταιρείας μας  ανάμεσα στις υποψήφιες εταιρείες. Τα IN Business Awards είναι ένας έγκριτος και αναγνωρισμένος στην συνείδηση του κόσμου θεσμός και είναι μεγάλη μας χαρά που βρισκόμαστε εδώ.

Ως DIMCO, το βλέπουμε ως επιβράβευση όλων των κόπων και σκληρής δουλειάς που γίνεται εντός του οργανισμού και σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους στήριξαν την υποψηφιότητα μας, στην διαδικασία ψηφοφορίας, όπως και στην διαδικασία επιλογής των υποψήφιων εταιρειών.

 

* Η DIMCO Ltd ήταν υποψήφια στην Κατηγορία ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ στα 14α IN Business Awards.

 

Δειτε Επισης

«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Ανακοινώσεις από αρμόδια Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Αυξημένες οι εξαγωγές σοκολάτας από Ε.Ε. σε τρίτες χώρες
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024