Top Employer για πέμπτη συνεχή χρονιά η Lidl Κύπρου

Σε εποχή που το εργασιακό περιβάλλον ήρθε αντιμέτωπο με ποικίλες προκλήσεις, η Lidl Κύπρου κατάφερε για άλλη μια χρονιά να ξεχωρίσει και να αναδειχθεί Top Employer.

Το φιλικό και ομαδικό περιβάλλον εργασίας απαλλαγμένο από στερεότυπα, η τεχνολογική εξέλιξη και τα digital συστήματα ανθρώπινου δυναμικού, είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που συνέβαλαν στη διάκριση της εταιρείας, για πέμπτη συνεχή χρονιά.

Ο regional director της Lidl Κύπρου, Σπύρος Κονδύλης, σε συνέντευξή του, αναφέρει τι σημαίνει «Top Employer» για την Lidl καθώς και το μυστικό για την ικανοποίηση των εργαζομένων.

Top Employer για άλλη μια χρονιά. Πως θα συνοψίζατε όλα όσα πέτυχε η εταιρία τη χρονιά που φεύγει και ποιες είναι οι προτεραιότητες για τη χρονιά που έρχεται;

Μπορεί να είναι πλέον η πέμπτη συνεχόμενη χρονιά που είμαστε Top Employer στην Κύπρο, για εμάς όμως είναι ξεχωριστή σαν την πρώτη φορά. Γιατί κάθε βράβευση αποτελεί λαμπρή απόδειξη πως έχουμε τους ανθρώπους μας στο επίκεντρο κάθε μας δράσης.

Παρά τις προκλήσεις της χρονιάς που πέρασε καταφέραμε να πετύχουμε πολλά.

Εξασφαλίσαμε ένα ακόμα πιο φιλικό και ομαδικό περιβάλλον εργασίας όπου κυριαρχεί η έννοια του «Μαζί». Υπογράψαμε πέρυσι τον Μάρτιο τη Χάρτα Διαφορετικότητας, ενισχύοντας τη δέσμευσή μας για ένα εργασιακό περιβάλλον συμπεριληπτικό, απαλλαγμένο από διακρίσεις και στερεότυπα.


 

Ενισχύσαμε πρωτοβουλίες εκπαίδευσης και προσαρμοστήκαμε στις νέες συνθήκες. Δημιουργήσαμε ένα νέο υβριδικό μοντέλο τηλεκπαίδευσης, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες κάθε μέλους της ομάδας μας.

Εξελιχθήκαμε τεχνολογικά. Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας επενδύουμε σε συστήματα που υποστηρίζουν την τηλεργασία, ανασχεδιάσαμε τις διαδικασίες μας, ενώ κάναμε ακόμα πιο digital τα συστήματα ανθρώπινου δυναμικού.

Για το 2022, συνεχίζουμε και επενδύουμε στην εκπαίδευση και ανάπτυξη των εργαζομένων μας. Παράλληλα, συνεχίζουμε να έχουμε στο επίκεντρο τους ανθρώπους μας σχεδιάζοντας δράσεις και ενέργειες που αφορούν στο well-being τους.  

Αναγνωρίζουμε την αξία και τη συλλογική προσπάθεια κάθε μέλους της μεγάλη μας ομάδας που μας βοηθάει να εξελιχθούμε κι αυτή που μας οδηγεί όλο και πιο μπροστά.

Γι’ αυτό και τον Οκτώβριο προχωρήσαμε στην έκτακτη καταβολή χρηματικού πριμ συνολικής αξίας 200.000€ για κάθε εργαζόμενό/ή μας από τα καταστήματα, το Logistics Center και τα Κεντρικά μας γραφεία. Γιατί εδώ, στην Lidl Κύπρου πιστεύουμε ότι όλα όσα είμαστε είναι χάρη στους ανθρώπους μας.

Η ικανοποίηση των εργαζομένων είναι ένα μετρήσιμο αποτέλεσμα; Γίνονται σχετικές εσωτερικές έρευνες;

Σε μια εταιρία όπως τη Lidl Κύπρου, με περισσότερους από 650 εργαζομένους σε 18 καταστήματα, γραφεία και ένα από τα μεγαλύτερα logistic center της Κύπρου, οι εσωτερικές έρευνες ικανοποίησης αποτελούν το βασικό μας εργαλείο-οδηγό ώστε να μπορούμε να έχουμε εικόνα για τα θέλω και τις ανάγκες τους. Και με βάση τα αποτελέσματά τους, σχεδιάσουμε τις επόμενες δράσεις μας.

Το 2021 μάλιστα για πρώτη φορά υλοποιήσαμε και μια επιπλέον εξειδικευμένη έρευνα με θεματολογία ισότητας και διαφορετικότητας στον εργασιακό χώρο. Με βάση τα αποτελέσματα σχεδιάζουμε νέες πρωτοποριακές ενέργειες που θα μας οδηγήσουν σε ένα ακόμα πιο συμπεριληπτικό αύριο.

H Lidl Κύπρου προχωρά σε προσλήψεις αλλά ταυτόχρονα ακολουθεί σταθερά τον δρόμο της καινοτομίας. Πώς καταφέρνει να μείνει σταθερή σε αυτή την πορεία συνεχούς εξέλιξης;

Διατηρούμε σε πλήρη εξέλιξη το αναπτυξιακό μας πλάνο, έχοντας στον ορίζοντα μας για το 2022 το άνοιγμα δύο νέων καταστημάτων σε Λεμεσό και Λευκωσία.

Παράλληλα σχεδιάζουμε προσλήψεις σε μια πληθώρα θέσεων εργασίας σε καταστήματα, logistics center και γραφεία, ενδυναμώνοντας περαιτέρω την παρουσία της στην κυπριακή αγορά λιανεμπορίου.

Στόχος μας είναι να  παραμείνουμε εργοδότης επιλογής με σταθερότητα και υπευθυνότητα για την Κυπριακή αγορά καθώς και ιδανικός εργοδότης για τους πάνω από 650 εργαζομένους μας!

Τι πρέπει να κάνει ένας υποψήφιος/α υπάλληλος για να κερδίσει πόντους κατά τη διαδικασία πρόσληψης και τι είναι αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγει;

Σε κάθε μελλοντικό υποψήφιο/α θα λέγαμε να έχει κάνει σωστή προετοιμασία, να έχει όρεξη για μάθηση, να κυνηγάει τα όνειρά του/της και να είναι ο εαυτός του/της. Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν «κλισέ» που πρέπει να κάνεις ή να αποφύγεις. Κάθε θέση είναι μοναδική, όπως και κάθε υποψήφιος/α.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τις ομάδες μας σε καταστήματα, logistics center και γραφεία που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Σχεδιάζουμε, με μεγάλη προσοχή, δράσεις και ενέργειες υποστήριξης, εκπαίδευσης και ανάπτυξης για κάθε έναν και κάθε μία ώστε να συνεχίσει η Lidl Κύπρου να αποτελεί Κορυφαίο Εργοδότη στην Κυπριακή αγορά.

Βρείτε περισσότερα για εμάς στο team.lidl.com.cy.

 


 

 

  

 

 

Δειτε Επισης

Ανακοινώσεις από αρμόδια Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Αυξημένες οι εξαγωγές σοκολάτας από Ε.Ε. σε τρίτες χώρες
Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας
Δημιουργήστε ένα μικρό παράδεισο με έπιπλα εξωτερικού χώρου από την Andreotti
Η Isuzu αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό Isuzu D-MAX
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Ετήσια αύξηση 7,1% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών
Investors In People Platinum: Η σημαντικότερη διεθνής διάκριση ανθρώπινου δυναμικού για τρίτη φορά στον Όμιλο ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ