Έτσι θα λειτουργούν τα εμπορικά κέντρα-Τι ισχύει για ανεμβολίαστους

Έτσι θα λειτουργούν τα εμπορικά κέντρα-Τι ισχύει για ανεμβολίαστους

Έτσι θα λειτουργούν τα εμπορικά κέντρα-Τι ισχύει για ανεμβολίαστους

Εντός των επόμενων ωρών αναμένονται οι διευκρινίσεις του Υπουργείου Υγείας, για τα νέα μέτρα που ενέκρινε την Τετάρτη το Υπουργικό Συμβούλιο, τα οποία έχουν προκαλέσει πολλές απορίες στους πολίτες, που έχουν σωρεία ερωτημάτων.

Ένα από αυτά που ξεκαθαρίστηκε είναι τι θα συμβαίνει με τους εργαζόμενους σε χώρους, όπου θα απαγορευθεί από τις 15 Δεκεμβρίου η είσοδος σε ανεμβολίαστους πολίτες. Όπως ανέφερε στο InBusinessNews ο σύμβουλος επικοινωνίας του υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε θέατρα, κινηματογράφους, χώρους εστίασης κ.λ.π. θα πρέπει να προσκομίζουν από την πρώτη Δεκεμβρίου για να προσέλθουν στην εργασία τους αρνητικό rapid τεστ 48 ωρών ή PCR 72 ωρών.

Διαβάστε ακόμη: 

Κλείνουν οι πόρτες των χώρων εστίασης για τους ανεμβολίαστους

Έξω φρενών οι ιδιοκτήτες κέντρων εστίασης, ετοιμάζονται για μέτρα 

ΠΑΣΙΚΑ: Τεράστιο το πλήγμα, είμαστε αγανακτισμένοι

Συμφωνούν με τα νέα μέτρα τα κέντρα διασκέδασης- «Είναι θέμα ευθύνης»

«Ακόμη ένα κτύπημα για τον κινηματογράφο τα νέα μέτρα»

Τι ισχύει για εμπορικά κέντρα

Μία άλλη απορία που δημιουργήθηκε, είναι εάν θα μπορούν οι ανεμβολίαστοι να εισέρχονται σε εμπορικά κέντρα. Η απάντηση είναι θετική και θα μπορούν να εισέρχονται, ωστόσο θα ισχύσει ότι και για τους άλλους χώρους εστίασης στα καφεστιατόρια που βρίσκονται εντός των εμπορικών κέντρων. Σε αυτά δηλαδή θα εισέρχονται, μόνο άτομα που είναι εμβολιασμένα.

Ερωτηθείς για τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ο κ. Αθανασίου ανέφερε πως «από τη στιγμή που υπήρχαν οι εισηγήσεις των ειδικών, που έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου ότι υπάρχει έξαρση και αυξημένη διασπορά στην κοινότητα, έπρεπε να ληφθούν δραστικά μέτρα, κάτι το οποίο έπραξε η Κυβέρνηση για να αναχαιτιστεί η έξαρση και να αποτραπούν τα χειρότερα».

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας