Η πρώτη Taycan με αυτονομία που υπερβαίνει τα 500 χλμ.

GTS σημαίνει Gran Turismo Sport. Ήδη από τη δημιουργία της Porsche 904 Carrera GTS το 1963, αυτά τα τρία γράμματα είχαν πάντα μια ιδιαίτερη σημασία για τους λάτρεις της Porsche. Σήμερα, σε κάθε σειρά μοντέλων της Porsche υπάρχει μια έκδοση με αυτόν τον θρυλικό συνδυασμό γραμμάτων. Στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες (19-28 Νοεμβρίου 2021), η Porsche θα παρουσιάσει μια νέα έκδοση του ηλεκτρικού της sport αυτοκινήτου με το αρκτικόλεξο GTS. Με αυτονομία που φτάνει έως τα 504 χλμ. (βάσει του προτύπου WLTP), το νέο sport μοντέλο είναι η πρώτη Taycan που σπάει το φράγμα των 500 χλμ. 

Η Taycan GTS είναι το δυναμικό all-rounder της σειράς μοντέλων. Με την ειδική ενισχυμένη λειτουργία (overboost) που φτάνει τους 598 ίππους όταν χρησιμοποιηθεί το Launch Control, η ισχύς της είναι εντυπωσιακή. Η ανάρτηση και το προαιρετικό σύστημα παθητικής τετραδιεύθυνσης επίσης έχουν προσαρμοστεί ειδικά για την GTS, ενώ το εξωτερικό και το εσωτερικό έχουν διακριτή εμφάνιση.

Η τρίτη έκδοση αμαξώματος των πρώτης πλήρως ηλεκτρικής σειράς μοντέλων της Porsche, η Taycan GTS Sport Turismo, θα πραγματοποιήσει και αυτή το ντεμπούτο της στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες. Όπως και η Taycan Cross Turismo, η πιο πρόσφατη αυτή έκδοση διαθέτει επίσης την sport σιλουέτα και την οροφή που χαμηλώνει στο πίσω μέρος. Ένα άλλο κοινό χαρακτηριστικό είναι η λειτουργική σχεδίαση του πίσω χώρου αποσκευών, ο οποίος έχει χωρητικότητα πάνω από 1.200 λίτρα.

Και οι δύο εκδόσεις θα εμφανιστούν στις αντιπροσωπείες την άνοιξη του 2022. Θα ακολουθήσουν και άλλες επιλογές κινητήρα για την Sport Turismo.

«Η σειρά μοντέλων Taycan έχει καταγράψει σταθερά ανοδικές πωλήσεις μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της το 2019», λέει ο Kevin Giek, Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνος για τη Γραμμή Μοντέλων Taycan. Οι τρεις εκδόσεις αμαξώματος με έως και πέντε διαφορετικούς κινητήρες καλύπτουν τις ανάγκες όλων των πελατών μας. Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος που πλέον διαθέτουμε και μια Τaycan με τα θρυλικά γράμματα GTS. Τοποθετείται πάνω από την Taycan S και κάτω από την Taycan Turbo, οπότε αποτελεί το sport και ελκυστικό μοντέλο της σειράς.»

Προαιρετικά για την Taycan GTS διατίθεται και μια νέα πανοραμική ηλιοροφή με λειτουργία Sunshine Control για τον έλεγχο του ηλιακού φωτός. Μια ηλεκτρικά ελεγχόμενη μεμβράνη υγρών κρυστάλλων φροντίζει ώστε η οροφή από διάφανη να γίνεται φιμέ. Έτσι, οι επιβάτες προστατεύονται από τη λάμψη του ήλιου χωρίς να σκοτεινιάζει το εσωτερικό. Η οροφή αποτελείται από 9 τμήματα που ελέγχονται ξεχωριστά, μια τεχνολογία που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στην αυτοκινητοβιομηχανία. Ταυτόχρονα, σε σχέση με μια απλή ηλιοροφή, η πανοραμική ηλιοροφή με τη λειτουργία Sunshine Control προσφέρει καλύτερη προστασία από τη ζέστη.

H εταιρεία A.I. Motokinisi Ltd είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Porsche στην Κύπρο με εκθεσιακούς χώρους σε Λευκωσία και Λεμεσό.

Δειτε Επισης

Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Ανακοινώσεις από αρμόδια Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Αυξημένες οι εξαγωγές σοκολάτας από Ε.Ε. σε τρίτες χώρες
Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας
Δημιουργήστε ένα μικρό παράδεισο με έπιπλα εξωτερικού χώρου από την Andreotti
Η Isuzu αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό Isuzu D-MAX
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Ετήσια αύξηση 7,1% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών