EKCO Maximum Power: Καινοτόμος στον τομέα της ηλεκτροκίνησης

Οι Χαράλαμπος Ονουφρίου και Ηλίας Κόκκινος, είναι δύο νέοι επιχειρηματίες οι οποίοι έρχονται στον κόσμο των επιχειρήσεων με όραμα και νέες ιδέες στον τομέα της ενέργειας.

Έχοντας στο ενεργητικό τους την ιδιοκτησία γνωστών επιχειρήσεων στην καρδιά της Λευκωσίας, αποκαλύπτουν στο InBusinessNews τα σχέδιά τους για τις νέες επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.

Οι δραστηριότητες αυτές αφορούν την παροχή εξειδικευμένων λύσεων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, μία ανάγκη που θα είναι πλέον απαραίτητη στις σύγχρονες κοινωνίες ανά το παγκόσμιο.

 

  

  

 

Βλέπουμε συνεχώς αυξημένες διαφημίσεις για τα νέα μοντέλα ηλεκτρικών οχημάτων που θα κυκλοφορήσουν σύντομα στην κυπριακή αγορά. Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τους φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων;
Ο τομέας φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων είναι κάτι καινούριο για τα δεδομένα της κυπριακής αγοράς. Απαιτεί μεγάλη τεχνογνωσία και ορθή εγκατάσταση ενός φορτιστή. Αρχικά πρέπει να διεξαχθεί μία ολοκληρωμένη μελέτη για τα ηλεκτρικά φορτία του κτηρίου και μετέπειτα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες του καταναλωτή. Για παράδειγμα, σε πόσο χρόνο επιθυμεί ο καταναλωτής να φορτίζεται το όχημά του μιας και ο χρόνος αποτελεί τον κυριότερο παράγοντα για την επιλογή ενός φορτιστή. Οι πιο πάνω ενέργειες μας δίνουν τη δυνατότητα να φορτίζεται το όχημα σε ένα επιθυμητό χρονικό πλαίσιο και να αποφεύγεται η υπερφόρτωση της τάσης του ρεύματος με αποτέλεσμα τη διακοπή του.

Κάθε καινοτόμος επιχείρηση που σέβεται το προϊόν που προσφέρει κάνει την έρευνά της. Έτσι κι εμείς στραφήκαμε στο εξωτερικό σε χώρες όπως τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και φυσικά τη Νορβηγία, μία χώρα που πρωτοπορεί στον τομέα της ηλεκτροκίνησης καθώς το 74,8% των οχημάτων του οδικού της δικτύου είναι ηλεκτρικά. Επιπλέον έχουν δημιουργήσει τεράστιες υποδομές σχετικές με τη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Στόχος μας είναι μέσω της τεχνικής μας κατάρτισης να προσφέρουμε πρωτοποριακές λύσεις για τις ανάγκες των κατόχων ηλεκτρικών οχημάτων. Γνώμονάς μας είναι η ευελιξία, αναβάθμιση και συνδεσιμότητα των προϊόντων που παρέχουμε στους καταναλωτές.

 

  

  

Τι σας κάνει να μιλάτε με τόσο ενθουσιασμό για τον χώρο της ηλεκτροκίνησης;
Το πρώτο πράγμα που αγαπήσαμε σε αυτό τον τομέα είναι η ταχύρρυθμη ανάπτυξή του, η δυναμική και η δημιουργικότητα που υπάρχει ελεύθερα σε αυτό το πεδίο. Φανταστείτε ότι πριν από μερικά χρόνια συζητούσαμε για φόρτιση οχημάτων σε διάστημα τριών ωρών μέσω ultra-fast chargers των 25kW. Επιπλέον, για να είσαι μέρος αυτού του τομέα χρειάζεται να σκέφτεσαι τον καταναλωτή, να είσαι ανοικτός σε πρωτοποριακές τεχνολογικές λύσεις και το κυριότερο να κυριεύεσαι από πείσμα και πάθος για να βελτιώσεις τις υποδομές της χώρας σου. Ο συνδυασμός της ταχύρρυθμης ανάπτυξης και η εμπλοκή μας με τους εξειδικευμένους τεχνικούς αυτού του τομέα είναι κάτι που μας τιμά ιδιαίτερα και μας δίνει κίνητρο για να προσφέρουμε ό,τι καλύτερο έχουμε στην εγχώρια αγορά.

 

  

  

Εξηγήστε μας κάποια βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για την επιλογή και λειτουργία του ηλεκτρικού οχήματος.
Αρχικά θα πρέπει να κοιτάξουμε πόσα χιλιόμετρα μπορεί να διανύσει το όχημα με γεμάτες μπαταρίες. Τα περισσότερα οχήματα τύπου SEDAN μπορούν να προσφέρουν 350-400 αληθινά χιλιόμετρα οδήγησης. Μετά την επιλογή του οχήματος πρέπει να προμηθευτούμε με τον κατάλληλο φορτιστή και ο χρόνος φόρτισης να μην υπερβαίνει τις εφτά ώρες. Αυτό αφορά και την υποδομή στην οποία θα εγκατασταθεί ο φορτιστής για αυτό χρειάζεται να συμβουλευτείτε τους ειδικούς.

Πείτε μας λίγο για τα brands τα οποία αντιπροσωπεύετε στην Κύπρο.
Αντιπροσωπεύουμε ένα από τα πιο γνωστά brands ανά το παγκόσμιο στην Κύπρο, την Wallbox. H Wallbox δημιουργήθηκε το 2015 από τους Enric Asunción και Eduard Castañeda και το 2017 έχει αναδειχθεί η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην Ευρώπη. Στόχος της Wallbox είναι η δημιουργία έξυπνων λύσεων στο σπίτι για τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς το 85% των ιδιοκτήτων ηλεκτρικών αυτοκίνητων επιλέγει να φορτίζει το όχημά του στο σπίτι. Το 2021 η Wallbox προσφέρει δύο νέες λύσεις ταχυφορτιστών (DC Chargers) και αναμένουμε ότι οι πρώτοι ταχυφορτιστές θα παραδοθούν το 2022.

 

  

Ποιοι είναι οι πελάτες σας και σε ποιους απευθύνεστε;
Η EKCO Maximum Power ltd, απευθύνεται τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Μέσα από την άρτια εκπαιδευμένη τεχνική μας ομάδα και το δίκτυο των εγκεκριμένων ηλεκτρολόγων μας μπορούμε να προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις υψηλών προδιαγραφών που καλύπτουν πλήρως κάθε απαίτηση του πελάτη. Συνεργαζόμαστε στενά με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αυτοκινητοβιομηχανία, ξενοδοχειακές μονάδες, ηλεκτρολογικές εταιρείες, παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και με επιχειρήσεις οι οποίες ασχολούνται με την ανέγερση οικιακών μονάδων.

Δειτε Επισης

Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά
Έπιπλα Andreotti: Η one-stop-shop επιλογή σου!