Παίρνει αναβολή το άνοιγμα καταστημάτων λόγω έλλειψης προσωπικού

Μάριος Ιωάννου  14/10/2021 06:30
Παίρνει αναβολή το άνοιγμα καταστημάτων λόγω έλλειψης προσωπικού

Παίρνει αναβολή το άνοιγμα καταστημάτων λόγω έλλειψης προσωπικού

Μάριος Ιωάννου  14/10/2021 06:30

Εντείνονται οι φωνές απόγνωσης από τους λιανέμπορους, οι οποίοι αδυνατούν να εξεύρουν προσωπικό, με αποτέλεσμα να παίρνει παράταση το άνοιγμα καταστημάτων ή να δυσχεραίνεται η λειτουργία τους.

Η έλλειψη εργατικού δυναμικού προβληματίζει όλους τους κλάδους της οικονομίας, ανάμεσά τους και το λιανικό εμπόριο, με το πρόβλημα να οξύνεται καθημερινά.

Διαβάστε ακόμα: 

Αυτά τα αυτοκίνητα αγοράζουν οι Κύπριοι

Βάλσαμο για ΚΕΔΙΠΕΣ οι καμπάνιες ακινήτων της Altamira

Ακίνητα που ξεχωρίζουν σε δημοφιλείς περιοχές από €17.000

«Παίρνει αναβολή το άνοιγμα εμπορικών καταστημάτων, τα οποία είναι από κάθε άποψη πανέτοιμα να λειτουργήσουν, λόγω μη εύρεσης προσωπικού», επεσήμανε στο InBusinessNews ο γενικός γραμματέας του ΠΑΣΥΛΕ, Μάριος Αντωνίου, τονίζοντας ότι το πρόβλημα οξύνεται και επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα, με όλες τις αλυσιδωτές επιπτώσεις για τις επιχειρήσεις και κατ’ επέκταση για την οικονομία.

Διαβάστε ακόμη: 

Καφές, γάλα και ψωμί από…χρυσάφι-Εκτοξεύονται οι τιμές

Ήρθαν για να μείνουν οι αυξήσεις-φωτιά στο λιανεμπόριο

 

Καθυστερεί το άνοιγμα επιχειρήσεων
Με τη χώρα να βρίσκεται σε συνθήκες σχεδόν πλήρους απασχόλησης, η αδυναμία εξεύρεσης εργαζομένων αποτελεί τροχοπέδη στη λειτουργία επιχειρήσεων και συνεπώς στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Μέχρι στιγμής, μεγάλα εμπορικά ανοίγματα, νέα καταστήματα και επεκτάσεις επηρεάζονται από την όλη κατάσταση.

«Για παράδειγμα, είναι τραγικό ένα εμπορικό κατάστημα ή κέντρο να είναι πανέτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του και να παίρνει αναβολή το άνοιγμά του ένεκα της έλλειψης εργατικού δυναμικού», εξήγησε σχετικά ο κ. Αντωνίου.


Απασχόληση ξένων εργαζομένων 
Αίτημα των λιανεμπόρων είναι το φλέγον θέμα της στρατηγικής απασχόλησης ξένου εργατικού δυναμικού να διαχωριστεί από τα υπόλοιπα εργασιακά θέματα, τονίζοντας την αναγκαιότητα άμεσης ολοκλήρωσης του διαλόγου μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μιας και το πρόβλημα αποτελεί εμπόδιο στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

«Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι το θέμα της στρατηγικής απασχόλησης εργαζομένων από τρίτες χώρες θα πρέπει να αποσυνδεθεί από τα υπόλοιπα ζητήματα που συζητούνται στο συμβουλευτικό εργατικό σώμα, τάχιστα να ολοκληρωθεί ο διάλογος και να υπάρξει κατάληξη το συντομότερο, γιατί οι επιχειρήσεις δεν αντέχουν πλέον την υφιστάμενη κατάσταση», υπογράμμισε στο InBusinessNews ο γενικός γραμματέας του ΠΑΣΥΛΕ.

Ο Σύνδεσμος ζητά όπως χορηγηθούν τάχιστα και με συνοπτικές διαδικασίες άδειες για απασχόληση ξένου εργατικού δυναμικού σε επιχειρήσεις.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας