Ο Αντώνης Λατούρος σε παγκόσμιο συνέδριο για την κλιματική κρίση

Από τη Διεθνή Ένωση Προστασίας της Φύσης (IUCN), πραγματοποιείται στη Μασσαλία, 3-11 Σεπτεμβρίου, το Παγκόσμιο Συνέδριο Διατήρησης της Φύσης. Πρόκειται για διεθνές κογκρέσο που συνέρχεται κάθε τέσσερα χρόνια (το 2016 πραγματοποιήθηκε στη Χαβάη -  πέρυσι αναβλήθηκε λόγω COVID-19) και φέτος φιλοξενείται από τη Γαλλία. Σ’ αυτό λαμβάνουν μέρος κορυφαίες προσωπικότητες, επιστήμονες, τεχνοκράτες, ακτιβιστές και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών και οργανώσεων που προασπίζονται τη Φύση και το Περιβάλλον, όπως επίσης πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες και βιομήχανοι που συζητούν καίρια ζητήματα του πλανήτη. Την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου, εκ μέρους της ευρωπαϊκής ηπείρου, θα μιλήσει ο πρόεδρος  του Πανευρωπαϊκού Συνδέσμου Λατομείων (UEPG) Αντώνης Λατούρος, για την «Παγκόσμια Κρίση Άμμου και τις Υποδομές» και πώς η κλιματική κρίση δημιουργεί συμμαχίες προς όφελος ολόκληρου του πλανήτη.

Είναι δεδομένο ότι η άμμος είναι η πλέον αναλώσιμη πρώτη ύλη στον κόσμο μετά το νερό και αποτελεί απαραίτητο συστατικό στην καθημερινή ζωή. Είναι βασικό υλικό για την κατασκευή δρόμων, γεφυρών και κτιρίων. Η άμμος είναι επίσης θεμελιώδες υλικό για την κατασκευή τσιπ υπολογιστών, γυαλιού και πυριτίου. Ωστόσο, ο κόσμος αντιμετωπίζει μια αυξανόμενη έλλειψη του κατάλληλου είδους άμμου που χρειάζεται και χωρίς άμεσα διαθέσιμα εναλλακτικά υλικά. Καθώς η παγκόσμια ζήτηση γι’ αυτό τον πόρο συνεχίζει να αυξάνεται ταχύτερα απ’ ότι μπορούν να υποστηρίξουν οι φυσικές πηγές, είναι ζωτικής σημασίας να εντοπιστούν και να συμφωνηθούν, σε παγκόσμιο επίπεδο, εναρμονισμένοι κανονισμοί και βέλτιστες πρακτικές.

Εκτός από τον Αντώνη Λατούρο, στο πάνελ θα βρίσκονται οι Halinishi Yusuf - Makueni County Sand Conservation & Utilization Authority in Kenya, Deepthi Wickramasinghe - Πανεπιστήμιο του Κολόμπο, Σρι Λάνκα, Kate Dawson - London School of Economics & Political Science και Pascal Peduzzi - United Nations Environment Program GRID - Πανεπιστήμιο της Γενεύης.

Δειτε Επισης

Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα