Η αναβαθμισμένη Taycan: Μεγαλύτερη αυτονομία, μεγαλύτερη συνδεσιμότητα, περισσότερα χρώματα

Το νέο έτος μοντέλου της Taycan και της Taycan Cross Turismo ξεκινά τον Σεπτέμβριο με εκτεταμένες αλλαγές. Χάρη σε εξελίξεις της τεχνολογίας, η αυτονομία αυτών των ηλεκτρικών sport αυτοκινήτων σε καθημερινή χρήση θα είναι βελτιωμένη. Περαιτέρω σημαντικές αναβαθμίσεις είναι η σε βάθος ενσωμάτωση του Android Auto στο Σύστημα Διαχείρισης Επικοινωνιών Porsche (PCM), καθώς και η διαθεσιμότητα του Remote Park Assist (σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης με τη-λεχειρισμό) για πρώτη φορά στην Taycan.

Με αυτό το νέο προαιρετικό σύστημα υποβοήθησης, η διαδικασία στάθμευσης του αυτοκινήτου μπορεί να ελέγχεται μέσω ενός smartphone, χωρίς ο οδηγός να πρέπει να βρίσκεται στο τιμόνι. Με τις νέες επιλογές Paint to Sample και Paint to Sample Plus, προσφέρεται πλέον η δυνατότη-τα για ασυνήθιστες και εξατομικευμένες επιλογές χρώματος. Για παράδειγμα, η Taycan μπορεί πλέον να παραγγελθεί στο χρώμα Rubystar, το κλασικό χρώμα της δεκαετίας του ‘90, ή στο φωτεινό χρώμα Acid Green.

«Η διαρκής τεχνολογική εξέλιξη των οχημάτων μας αποτελεί μέρος του DNA της Porsche. Η τελευταία γενιά της Taycan εντυπωσιάζει με την απροβλημάτιστη συν-δεσιμότητα smartphone, η οποία πλέον περιλαμβάνει και το Android Auto», λέει ο Kevin Giek, Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνος της Σειράς Μοντέλων Taycan από τον Απρίλιο. «Η αυτονομία της πλήρως ηλεκτρικής Taycan αυξάνεται όλο και περισσό-τερο. Η νέα Cross Turismo, η οποία προστέθηκε στη σειρά μοντέλων την άνοιξη, αποδεικνύεται άκρως δημοφιλής στους πελάτες μας, όπως έδειξαν οι εξαιρετικοί αριθμοί των σχετικών παραγγελιών».

 

Τεχνολογικές αναβαθμίσεις: Μεγαλύτερη αυτονομία στην πράξη

Η Taycan του νέου έτους μοντέλου δεν θα λάβει έγκριση τύπου ξεχωριστά, οπότε δεν θα υπάρξουν νέες τιμές αυτονομίας βάσει του προτύπου WLTP. Ωστόσο, η πραγματική αυτονομία των τελευταίων εκδόσεων θα είναι μεγαλύτερη στην καθημερινή χρήση. Για να επιτευχθεί αυτή η αυξημένη αυτονομία, υλοποιήθηκαν εκτενείς και τεχνολογικά εξελιγμένες λύσεις. Στα προγράμματα οδήγησης Normal και Range όλων των τετρακίνητων μοντέλων, ο μπροστινός ηλεκτροκινητήρας αποσυνδέεται σχεδόν πλήρως και απενεργοποιείται κατά τη λειτουργία με μερικό φορτίο. Επιπλέον, δεν μεταδίδεται κίνηση σε κανέναν από τους δύο άξονες όταν το αυτοκίνητο κυλά ελεύθερα ή είναι σταματημένο. Αυτή η ηλεκτρική λειτουργία χωρίς μετάδοση κίνησης μειώνει τις αεροδυναμικές απώλειες. Οι κινητήρες τίθενται και πάλι σε λειτουργία μέσα σε χιλιοστά του δευτερολέπτου μόνο όταν ο οδηγός ζητήσει περισσότερη ισχύ ή επιλέξει διαφορετικό πρόγραμμα οδήγησης.

Οι λειτουργίες θερμικής διαχείρισης και φόρτισης επίσης έχουν βελτιωθεί περαιτέρω. Με τη λειτουργία Turbo Charging Planner, η μπαταρία υψηλής τάσης πλέον μπορεί να προθερμαίνεται σε ελαφρώς υψηλότερη θερμοκρασία απ’ ό,τι στο παρελθόν. Αυτό σημαίνει ότι η ταχεία φόρτιση είναι πλέον διαθέσιμη νωρίτερα και σε υψηλότερο επίπεδο φόρτισης. Επιπλέον, η πλεονάζουσα θερμότητα από τα ηλεκτρικά εξαρτήματα χρησιμοποιείται ακόμα περισσότερο για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας της μπαταρίας.

 

Remote Park Assist: Έλεγχος στάθμευσης με τηλεχειρισμό

Με το νέο προαιρετικό σύστημα Remote Park Assist, υπάρχει πλέον η δυνατότητα τηλεχειρισμού των ελιγμών στάθμευσης μέσω smartphone όταν το αυτοκίνητο μπαίνει ή βγαίνει από θέσεις στάθμευσης , χωρίς ο οδηγός να πρέπει να βρίσκεται στο τιμόνι. Η δυνατότητα αυτόματου ελέγχου υπάρχει τόσο για παράλληλες όσο και για κάθετες θέσεις στάθμευσης και γκαράζ. Το σύστημα ανιχνεύει αυτόματα τις θέσεις στάθμευσης και μετρά το μήκος τους, χρησιμοποιώντας τους αισθητήρες υπερήχων και τις κάμερες του οχήματος. Εάν υπάρχει αρκετός χώρος, ο οδηγός μπορεί να ξεκινήσει τη διαδικασία στάθμευσης μέσω της εφαρμογής Porsche Connect και, στη συνέχεια, να βγει από το όχημα. Ο οδηγός παρακολουθεί συνεχώς τη διαδικασία στάθμευσης, πατώντας και κρατώντας πατημένο ένα κουμπί στην εφαρμογή του smartphone. Η λειτουργία Remote Park Assist αναλαμβάνει αυτόνομα τον έλεγχο του τιμονιού και την κίνηση του οχήματος προς τα εμπρός και προς τα πίσω. Εάν ο οδηγός αφήσει το κουμπί, η Taycan σταματά αυτόματα τους ελιγμούς στάθμευσης.

Android Auto: Πλέον ενσωματώνεται και αυτό στο σύστημα infotainment

Η έκτη γενιά του Συστήματος Διαχείρισης Επικοινωνιών Porsche (PCM) τοποθετείται στην Taycan από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε. Η πλήρως ηλεκτρική Taycan πάντα ήταν πρωτοπόρος στον τομέα της συνδεσιμότητας, ξεκινώντας από την απροβλημάτιστη ενσωμάτωση του Apple Music και του Apple Podcasts. Πλέον, μαζί με το Apple CarPlay για iPhone, στο σύστημα PCM ενσωματώνεται και το Android Auto. Αυτό σημαίνει ότι υποστηρίζονται πλέον και smartphone με το λειτουργικό σύστημα Google Android. Έτσι, μέσω του συστήματος PCM 6.0 ή των φωνητικών εντολών του Google Assistant, υπάρχει πλέον η δυνατότητα ασφαλούς χει-ρισμού επιλεγμένων λειτουργιών και εφαρμογών του smartphone που δεν επηρεάζουν την ασφάλεια της οδήγησης.

Επίσης, ο φωνητικός βοηθός Voice Pilot πλέον κατανοεί ακόμα καλύτερα οδηγίες που εκφωνούνται σε καθημερινή γλώσσα. Το σύστημα δορυφορικής πλοήγησης εκτελεί πλέον υπολογισμούς γρηγορότερα, χρησιμοποιεί κυρίως την online αναζήτηση σημείων ενδιαφέροντος (POI) και εμφανίζει τις πληροφορίες του με μεγαλύτερη σαφήνεια.

Η διάταξη και το λειτουργικό σύστημα επίσης έχουν ανανεωθεί ελαφρώς, καθώς στην αριστερή πλευρά της κεντρικής οθόνης υπάρχουν πλέον πέντε επιλογές μενού αντί για τρεις, ενώ η διάταξη των εικονιδίων ορίζεται πλέον ξεχωριστά για κάθε εικονίδιο.

Τα καλτ χρώματα επιστρέφουν, ακόμα πιο εξατομικευμένα

Στη δεκαετία του ‘90, η Porsche παρουσίασε ορισμένα ιδιαίτερα έντονα χρώματα για τα μοντέλα της. Τα χρώματα αυτά γρήγορα έγιναν καλτ ανάμεσα στους λάτρεις της μάρκας και σήμερα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή σε κλασικά μοντέλα, όπως η γενιά 964. Αυτά τα ελκυστικά χρώματα πλέον επιστρέφουν. Στο πλαίσιο της διαρκούς εξέλιξης της στρατηγικής εξατομίκευσης που εφαρμόζει η Porsche Exclusive Manufaktur, η Taycan πλέον διατίθεται με χρώματα βάσει δείγματος (Paint to Sample και Paint to Sample Plus), εκτός από τα 17 βασικά της χρώματα. Η πρώτη επιλογή (Paint to Sample) προσφέρει προς το παρόν 65 πρόσθετα χρώματα. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα χρώματα Moonlight Blue Metallic, Acid Green, Rubystar, Riviera Blue και Viola Metallic που είναι τόσο χαρακτηριστικά της μάρκας. Με την επιλογή Paint to Sample Plus, οι πελάτες έχουν την πλήρη ελευθερία να επιλέξουν οποιοδήποτε χρώμα, ώστε να μπορούν ακόμα και να ταιριάξουν την Taycan τους με το αγαπημένο τους αξεσουάρ.

 

Φόρτιση στον δρόμο: Υπηρεσία Φόρτισης Porsche με σχεδόν 200.000 σημεία φόρτισης

Η Υπηρεσία Φόρτισης Porsche (Porsche Charging Service) προσφέρει πρόσβαση στα σημεία πρόσβασης πολλών δικτύων ανά τον κόσμο, όπου η Porsche αναλαμβάνει την κεντρική διαχείριση των χρεώσεων. Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν σχεδόν 200.000 σημεία φόρτισης σε περισσότερες από 20 χώρες ανά την Ευρώπη, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και σχεδόν 6.500 σταθμοί φόρτισης DC άνω των 50 kW.

Μία ακόμα υπηρεσία που ξεχωρίζει είναι η δωρεάν φόρτιση Porsche Destination Charging. Με αυτήν την αποκλειστική υπηρεσία, οι πελάτες μπορούν να φορτίζουν την ηλεκτρική ή την υβριδική plug-in Porsche τους δωρεάν, σε ιδιαίτερα δημοφιλείς προορισμούς. Ήδη προσφέρονται περισσότερα από 2.000 σημεία φόρτισης AC σε πάνω από 50 χώρες, σε τοποθεσίες όπως επιλεγμένα ξενοδοχεία, εστιατόρια, αεροδρόμια, εμπορικά κέντρα, αθλητικές λέσχες και μαρίνες, ενώ το δίκτυο επεκτείνεται με πλήρη δυναμική. Στην Κυπρο, η εταιρία Α.Ι. Μοτοκινηση, επίσημοι αντιπρόσωποι και εισαγωγείς, θα εγκαταστήσουν σε 8 δημοφιλείς τοποθεσίες μέχρι το τέλος του 2021.

Εξαιρετικές πωλήσεις για την Taycan

Η Taycan σημειώνει ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία τους τελευταίους μήνες. Με περίπου 20.000 οχήματα να έχουν παραδοθεί μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2021, οι πωλήσεις από την αρχή του έτους έως σήμερα μόλις υπολείπονται ελαφρώς των συνολικών πωλήσεων του 2020. Έτσι, οι πωλήσεις του πιο πρόσφατου μέλους της σειράς μοντέλων είναι αντίστοιχες με αυτές του θρυλικού sport αυτοκινήτου της εταιρείας, της 911.

H εταιρεία A.I. Motokinisi Ltd είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Porsche στην Κύπρο με εκθεσιακούς χώρους σε Λευκωσία και Λεμεσό.

Δειτε Επισης

Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023
Λιανεμπόριο: Το δυσβάστακτο κόστος των καυσίμων για τις επιχειρήσεις και η εξίσωση της ακρίβειας
Η Visa ανακοινώνει τον νικητή του διαγωνισμού της για ένα 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο
Νέος μέτοχος σε Mall of Cyprus και Mall of Engomi η Pareto-Μειώνεται το ποσοστό συμμετοχής της Atterbury Europe
Οι μάρκες αυτοκινήτων που προτίμησαν οι αγοραστές το πρώτο τρίμηνο
Δυσφορία αγελαδοτρόφων με δημοσιεύματα για το χαλλούμι-«Δυναμιτίζουν το πολύ καλό κλίμα»
Lordos United Public: Κέρδος €1,773,000 από αναγκαστική απαλλοτρίωση γης σε συμφωνία με τον Δήμο Λεμεσού
Φάρμακα: Ο... βασιλιάς των κυπριακών εξαγωγών-Σε ποιους προορισμούς φτάνουν