Δήμος Μουσκής: Ακόρεστη περιέργεια και πάθος για το αλουμίνιο

Με το Βραβείο Βιομηχανία/Μεταποίηση διακρίθηκε η Muskita Aluminium Industries στο πλαίσιο των 13ων IN Business Awards.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό IN Business, ο CEO της Muskita Aluminium Industries, Δήμος Μουσκής επεσήμανε ότι ανέκαθεν η εταιρεία διέθετε μια ακόρεστη περιέργεια και πάθος για το αλουμίνιο.

Σημειώνεται ότι μ​​​​​Με περισσότερα από 60 χρόνια ηγεσίας στην αγορά, η ιστορία της Muskita είναι ταυτισμένη με τη διάδοση του αλουμινίου στον τομέα της μεταποίησης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στους πυλώνες όπου βασίζεται το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Muskita, οι οποίοι είναι οι συνεχείς επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες και εξοπλισμό, η ευελιξία σχεδιασμού και η υλοποίηση νέων προϊόντων και χρήσεων για το αλουμίνιο, η εξειδίκευση στον τομέα, η εξυπηρέτηση στους πελάτες μας στην Κύπρο και στο εξωτερικό και οι συνεχείς επενδύσεις στο ανθρώπινο δυναμικό.

Ακολουθούν πιο κάτω όλα όσα ανέφερε στο IN Business ο Δήμος Μουσκής:

H εταιρεία Muskita Aluminium Industries ιδρύθηκε το 1958 από τον Γιώργο Μουσκή και σήμερα εργοδοτεί 300 άτομα εξειδικευμένο προσωπικό.

 

Πολύτιμο κίνητρο  
Η άμεση υλοποίηση ιδεών στον αρχιτεκτονικό και στον μηχανολογικό τομέα σε λύσεις και προϊόντα, είναι πιστεύω ο πλήρης καθορισμός της πρωτοβάθμιας μεταποίησης. Άρα η αναγνώριση που μας γίνεται με τη βράβευση αυτή, αποτελεί μεγάλη διάκριση και πολύτιμο κίνητρο για το προσωπικό και τους συνεργάτες μας.

Αναγνωρίζει το βασικό καθήκον μας ως εταιρείας παραγωγής και την πολύτιμη συμβολή των ανθρώπων μας στο έργο αυτό, καθώς επίσης και τη σημαντικότατη συμβολή της εταιρείας μας προς την οικονομία, την καινοτομία και την ανάπτυξη της χώρας μας, γεγονός το οποίο μας τιμά ιδιαίτερα.

Αφιερώνουμε το αξιόλογο αυτό βραβείο στον κάθε ένα από τους ανθρώπους μας ξεχωριστά, για το πραγματικό τους ενδιαφέρον, την αφοσίωση και τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουν για την ανέλιξη της Muskita. Είναι η προσπάθεια και ο ζήλος του κάθε ενός από εμάς που συμβάλλει στο να επιτύχει η εταιρεία τον βαθμό ανταγωνιστικότητας και εξυπηρέτησης που προσφέρει.

 

Ακόρεστη περιέργεια
Ως εταιρεία είχαμε πάντα μια ακόρεστη περιέργεια για το αλουμίνιο. Με περισσότερα από 60 χρόνια ηγεσίας στην αγορά, η ιστορία της Muskita είναι ταυτισμένη με τη διάδοση του αλουμινίου στον τομέα της μεταποίησης. Ο αείμνηστος πατέρας μου, Γιώργος Μουσκής, αναγνώρισε τις τεράστιες δυνατότητες του αλουμινίου στις αρχές του 1960, αμέσως μόλις το μέταλλο πρωτοεμφανίστηκε σαν νέο δομικό υλικό στην Ευρώπη. Είχε την ιδέα να προωθήσει το ελαφρύ και ανθεκτικό υλικό και άρχισε να σχεδιάζει νέα συστήματα αρχιτεκτονικής προσαρμοσμένα στις κυπριακές καιρικές συνθήκες. Το 1985 αποτέλεσε έτος - σταθμό για την εταιρεία, η οποία επεκτάθηκε στην επιτόπια παραγωγή του αλουμινίου, παρέχοντας αυτάρκεια πρώτων υλών στην Κύπρο και δημιουργώντας εντονότατη εξαγωγική δραστηριότητα, καθότι η δυναμικότητα παραγωγής της ξεπερνά τουλάχιστον τρείς φορές τη μέγιστη πιθανή ζήτηση της κυπριακής αγοράς.

 

Πάθος για το αλουμίνιο
Η ευελιξία του αλουμινίου, σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία, την τεχνολογία και τον εξοπλισμό που διαθέτει η εταιρεία αλλά και το πάθος που έχουμε όλοι μας στη Muskita για το αλουμίνιο, τροφοδοτούν τη φαντασία μας για την εξεύρεση νέων χρήσεων του μετάλλου, που ουσιαστικά μόλις ξεκίνησε τον κύκλο ζωής του ως νέου υλικού πολλαπλών χρήσεων.

Η τεράστια δυναμικότητα παραγωγής που προσφέρει η εταιρεία μας δρα καθοριστικά στη δημιουργία δορυφορικών επιχειρήσεων, οι οποίες αντλούν πρώτες ύλες για τις δικές τους ανάγκες. Η εύκολη πρόσβαση στο μέταλλο συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη νέων καινοτόμων βιομηχανιών και βιοτεχνιών, εκτός του τομέα των αρχιτεκτονικών εφαρμογών που είμαστε στην Κύπρο ιδιαίτερα γνωστοί.

Οι πυλώνες όπου βασίζεται το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Muskita είναι οι συνεχείς επενδύσεις μας σε νέες τεχνολογίες και εξοπλισμό, η ευελιξία σχεδιασμού και η υλοποίηση νέων προϊόντων και χρήσεων για το αλουμίνιο, η εξειδίκευσή μας στον τομέα, η εξυπηρέτηση που προσφέρουμε στους πελάτες μας στην Κύπρο και στο εξωτερικό και οι συνεχείς επενδύσεις στο ανθρώπινο δυναμικό μας.

 

Συνεχής καινοτομία
Από τον Σεπτέμβριο θα είναι διαθέσιμο το νέο μας πρωτοποριακό σύστημα για αντικουνουπικά με μινιμαλιστικό σχεδιασμό MU6100 Insecta και μόλις βγάλαμε στην αγορά δύο νέα προϊόντα, το συρόμενο σύστημα λεπτής διατομής MU27 Slim και το νέο μας κανάλι απορροής υδάτων SlotDrain, που μειώνει στο ελάχιστο το κόστος εγκατάστασης σε οικοδομές. Επιπλέον, έχουμε επενδύσει σε τεχνολογία digital printing μεγάλης κλίμακας, που μας προσφέρει περισσότερη ευελιξία και βελτιώνει την εξάρτησή μας από εισαγόμενες πρώτες ύλες, ανοίγοντας παράλληλα ορίζοντες για νέα προϊόντα και εξαρτήματα. Με επίκεντρο τη συνεχή καινοτομία, σας διαβεβαιώ ότι η εταιρεία μας έχει πολλά ακόμα να προσφέρει και επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις για το μέλλον. Εκ μέρος όλων των ανθρώπων της Muskita, ευχαριστούμε τους διοργανωτές για την τιμητική διάκριση.

Δειτε Επισης

Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Ανακοινώσεις από αρμόδια Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Αυξημένες οι εξαγωγές σοκολάτας από Ε.Ε. σε τρίτες χώρες
Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας
Δημιουργήστε ένα μικρό παράδεισο με έπιπλα εξωτερικού χώρου από την Andreotti
Η Isuzu αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό Isuzu D-MAX
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Ετήσια αύξηση 7,1% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών