Οι ευκαιρίες του πρωτογενή τομέα και η εμπορική σημασία του χαλουμιού

Η Κοινή Αγροτική Πολιτικής της ΕΕ, η εμπορική σημασία του χαλουμιού για την Κύπρο καθώς και οι προκλήσεις του πρωτογενή τομέα, ήταν μερικά από τα θέματα που παρουσιάστηκαν ενώπιον του 4ου Παγκύπριου Συνεδρίου Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουλίου στο Κτήμα Κουσιουμή στην Λευκωσία και εντάσσεται στις δράσεις ενημέρωσης για την Κοινή Αγροτική Πολιτική που υλοποιούνται στο πλαίσιο του έργου CAPturing the Future Generation, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα IMCAP της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το παρών της έδωσε η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Νατάσα Πηλείδου, η οποία τόνισε πως για καλύτερη προβολή των γεωργικών προϊόντων, το Υπουργείο θα ανακοινώσει νέα σχέδια χορηγιών ύψους €8,5 εκατ.

Για την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ και τις ευκαιρίες που προκύπτουν για την Κύπρο, μίλησε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής.

Από πλευράς του, ο Μάριος Κωνσταντίνου, Διευθύνων Σύμβουλος της Χαραλαμπίδης Κρίστης, παρουσίασε την εμπορική σημασία που έχει το χαλούμι για την Κύπρο.

Τις ευκαιρίες και προκλήσεις του πρωτογενή τομέα, ανέφερε ενώπιον του συνεδρίου, ο Αντρέας Παπαδόπουλος, Διευθυντής Κέντρου Επιχειρήσεων της Ελληνική Τράπεζας.

Στο συνέδριο πραγματοποιήθηκε και η τελετή βράβευσης των νικητών του προγράμματος Νέοι Αγροεπιχειρηματίες Κύπρου, δράση που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Έργου CAPturing the Future Generation.

Το συνέδριο διοργάνωσε η ΙΜΗ με κύριους χορηγούς την Χαραλαμπίδης Κρίστης και την Ελληνική Τράπεζα.

Δειτε Επισης

Ανακοινώσεις από αρμόδια Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Αυξημένες οι εξαγωγές σοκολάτας από Ε.Ε. σε τρίτες χώρες
Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας
Δημιουργήστε ένα μικρό παράδεισο με έπιπλα εξωτερικού χώρου από την Andreotti
Η Isuzu αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό Isuzu D-MAX
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Ετήσια αύξηση 7,1% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών
Investors In People Platinum: Η σημαντικότερη διεθνής διάκριση ανθρώπινου δυναμικού για τρίτη φορά στον Όμιλο ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ