Audi RS 3: Δυναμικές επιδόσεις για καθημερινή χρήση

Η Audi παρουσιάζει τη νέα γενιά των εκπληκτικών RS 3 Sportback και RS 3 Sedan. Μοντέλο που συνεχίζει την παράδοση για τη γερμανική εταιρεία προσφέροντας δυναμικές επιδόσεις για καθημερινή χρήση. Με τον πεντακύλινδρο κινητήρα υψηλής απόδοσης, το Audi RS 3 είναι μοναδικό στην κατηγορία αλλά και βραβευμένο, καθώς ο 2.5 TFSI έχει κερδίσει το βραβείο «International Engine of the Year» εννέα συνεχόμενες φορές. Στην τελευταία γενιά του συμπαγούς σπορ αυτοκινήτου, ο κινητήρας είναι τώρα πιο ισχυρός από ποτέ. Αυτό οφείλεται κυρίως στην αύξηση ροπής στα 500 Nm, η οποία διατίθεται μεταξύ 2.250 και 5.600 σ.α.λ (20 Nm περισσότερα από τον προκάτοχό του). Η μέγιστη ισχύς του κινητήρα των 395 ίππων είναι διαθέσιμη πιο χαμηλά από τις 5.600 σ.α.λ. και εκτείνεται σε ένα ευρύ επίπεδο έως 7.000 σ.α.λ. Ένα επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη στέλνει την δύναμη του πεντακύλινδρου κινητήρα στο δρόμο με μικρούς χρόνους αλλαγής. Φθάνει τα εκατό χιλιόμετρα από στάση σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 290 χλμ την ώρα. Μαζί και το σύστημα RS Torque Splitter (διαχωριστής ροπής), τα semi slick ελαστικά και συγκεκριμένα προγράμματα οδήγησης RS οποία προσφέρουν  απίστευτή δυναμική οδήγηση αλλά και τους καλύτερους αριθμούς της κατηγορίας του.

Παράλληλα, η σπορ ανάρτηση RS που αποτελεί μέρος του βασικού εξοπλισμού διαθέτει πρόσφατα αναπτυγμένα αμορτισέρ και σύστημα βαλβίδων τα οποία φτιάχτηκαν αποκλειστικά για το RS 3.

Ο σχεδιασμός του νέου Audi RS 3 είναι ακόμα πιο δυναμικός και ισχυρός από αυτόν του προκατόχου του. Στο μπροστινό μέρος, ο μεγάλος προφυλακτήρας RS, το επανασχεδιασμένο Singleframe με τη διακριτική μάσκα και οι μεγάλες εισόδους αέρα δίνουν στο συμπαγές σπορ αυτοκίνητο μια ιδιαίτερη εκφραστικότητα. Τα νέα μοντέλα Audi RS 3 μπορούν να παραγγελθούν σε δύο αποκλειστικά χρώματα RS: πράσινο Kyalami και γκρι Kemora. Η οροφή του μπορεί επίσης να παραγγελθεί με το Brilliant Black για πρώτη φορά, για την δημιουργία χρωματικής αντίθεσης.

Στο εσωτερικό πολλά στοιχεία ειδικά για το RS αναδεικνύουν περαιτέρω τη σπορ ταυτότητα του. Οι οθόνες εμφανίζονται στο εικονικό πιλοτήριο Audi 12,3 ιντσών plus, το οποίο διατίθεται στον βασικό εξοπλισμό του μοντέλου. Μαζί και το δερμάτινο τιμόνι RS Sport με επίπεδη βάση και το νέο κουμπί RS Mode με το οποίο θα επιλέγει ο οδηγός τα τρία προγράμματα του κινητήρα.

 

Δειτε Επισης

Η Isuzu αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό Isuzu D-MAX
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Ετήσια αύξηση 7,1% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών
Investors In People Platinum: Η σημαντικότερη διεθνής διάκριση ανθρώπινου δυναμικού για τρίτη φορά στον Όμιλο ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ
Pepsis Asphalt: Στα σκαριά η επαναλειτουργία ανενεργού εργοστασίου στη Βάσα Κελλακίου
Εξαγωγές ύψους €508,39 εκ. προς χώρες της Ε.Ε. και €1,84 δισ. προς τρίτες χώρες από Κύπρο το 2023
Απόφαση-ορόσημο για το χαλλούμι με πενταετή παράταση της δυνατότητας για την ποσόστωση
Πήρε μπρος το νέο εργοστάσιο παραγωγής της Kassatly στον Ύψωνα-Τι δηλώνει ο Nayef Kassatly (videos & pics)
Vlad Valcea: Το πρώτο τρίμηνο του 2027 το opening του Mall of Limassol-Οι τάσεις για τα εμπορικά κέντρα