Φρεναρισμένη η αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Στο 70% υπολογίζεται η μείωση των δραστηριοτήτων του κλάδου της εμπορίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, σε σχέση με τις καλές εποχές του 2008, σύμφωνα με τον Ανδρέα Σιήκκη, πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Εμπορίας Αυτοκινήτων Πάφου (ΠΑΣΥΕΑ), προσθέτοντας πως αυτό το ποσοστό σημείωσε μια μικρή ανάκαμψη κατά τα έτη 2017, 2018 και 2019.

Σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων(ΚΥΠΕ) ο κ. Σιήκκης ανέφερε πως η οικονομική κρίση από το 2009 και εντεύθεν στοίχισε πολύ στον Σύνδεσμο.  Μετά την ξενοδοχειακή βιομηχανία και τον κατασκευαστικό κλάδο, το τρίτο επάγγελμα που αντιμετώπισε τις τραγικές συνέπειες της κατάστασης είναι ο κλάδος της εμπορίας αυτοκινήτων, είπε.

Τώρα με την πανδημία η κατάσταση έχει δυσχεραίνει, συμπλήρωσε, αφού μεγάλος αριθμός πελατών τους, όπως Ρώσοι και Κινέζοι, εγκαταλείπουν την Κύπρο λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης. Όπως εξήγησε ο κ. Σιήκκης, οι πελάτες από την Ρωσία και την Κίνα αγόραζαν, ως επί το πλείστον, οχήματα πολυτελείας. Με ανοιχτό το ενδεχόμενο η πανδημία να συνεχιστεί και 2022, τα προβλήματα στον κλάδο αυξάνονται, δημιουργώντας πολλά οικονομικά ζητήματα, είπε.

Αναφέρθηκε τέλος στις τράπεζες, λέγοντας ότι έχουν θέσει αυστηρότερα κριτήρια για δανειοδότηση αυτοκινήτου και ζήτησε να διευκολύνουν τον κλάδο, μέσω της ελάφρυνση των κριτηρίων κατά την έγκριση των αιτήσεων.

Δειτε Επισης

Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Ανακοινώσεις από αρμόδια Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Αυξημένες οι εξαγωγές σοκολάτας από Ε.Ε. σε τρίτες χώρες
Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας
Δημιουργήστε ένα μικρό παράδεισο με έπιπλα εξωτερικού χώρου από την Andreotti
Η Isuzu αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό Isuzu D-MAX
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Ετήσια αύξηση 7,1% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών