«Ο Γαλακτοκομικός Πολιτισμός της Κύπρου» στο Υπουργείο Εξωτερικών

Δελτίο Τύπου  15/07/2021 17:39
«Ο Γαλακτοκομικός Πολιτισμός της Κύπρου» στο Υπουργείο Εξωτερικών

«Ο Γαλακτοκομικός Πολιτισμός της Κύπρου» στο Υπουργείο Εξωτερικών

Δελτίο Τύπου  15/07/2021 17:39

Παραδόθηκαν την Πέμπτη 15 Ιουλίου, από την πρόεδρο του Μουσείου Κυπριακών Τροφίμων Δρ Χρυσταλλένη Λαζάρου και τον πρόεδρο της Χαραλαμπίδης Κρίστης κ. Αλέξη Χαραλαμπίδη στον έντιμο υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, 6 αντίτυπα της έκδοσης: «Ο Γαλακτοκομικός Πολιτισμός της Κύπρου: Ιστορία-Παραδόσεις-Λαογραφία», στα ελληνικά και αγγλικά.

Οι συνεκδότες του βιβλίου ευχαρίστησαν τον  κ. Υπουργό για την προλόγιση του βιβλίου. Τόνισαν μεταξύ άλλων, τον σημαντικό ρόλο του Υπουργείου Εξωτερικών στην προβολή της εικόνας της Κύπρου και στην προώθηση του χαλλουμιού και των γαλακτοκομικών προϊόντων της Κύπρου στο εξωτερικό. 

Στο πλαίσιο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Υπουργός, αφού συνεχάρη τους συντελεστές για την εξαίρετη πρωτοβουλία, ανέφερε ότι το σημαντικό αυτό πόνημα θα προωθηθεί στις Διπλωματικές Αποστολές της Κύπρου για δέουσα αξιοποίηση, καθώς πρόκειται για ένα έργο που αναδεικνύει με μοναδικό και τεκμηριωμένο τρόπο ένα σημαντικό  μέρος του πολιτισμού και της ιστορίας μας. Διαβεβαίωσε επίσης ότι παράλληλα, θα αναληφθούν σχετικές πρωτοβουλίες σε συνεργασία με συναρμόδια Υπουργεία και Υπηρεσίες της Δημοκρατίας για προβολή μέσω της μοναδικής αυτής έκδοσης του πολιτισμού και των παραδόσεων της Κύπρου στον συγκεκριμένο τομέα.  

Ως αναμνηστικά δώρα δόθηκαν κάρτα ειδικής έκδοσης, με λέξεις από την αρχαία ελληνική τυροκομία που επιβιώνουν σχεδόν αυτούσιες  εδώ 3000 χρόνια στην κυπριακή διάλεκτο και μαρτυρούν τις ρίζες της κυπριακής γαλακτοκομίας και την ταυτότητα του τόπου μας, καθώς και καλάθι με γαλακτοκομικά προϊόντα  Χαραλαμπίδης Κρίστης, της μεγαλύτερης γαλακτοβιομηχανίας στη Κύπρο,  σε συλλεκτικές συσκευασίες, φιλοτεχνημένες με τοποθεσίες της Κύπρου μας.

Η πραγματοποίηση της πολυτελούς έκδοσης πραγματοποιείται με την στρατηγική συνεργασία της Χαραλαμπίδης Κρίστης καθώς και χορηγίες από  τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας,  τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και την υπουργό  Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας