Ο Γαλακτοκομικός Πολιτισμός της Κύπρου σε μία σπάνια έκδοση

Μία σπουδαία και σπάνια έκδοση για το κυριότερο γεωργοκτηνοτροφικό εξαγωγικό προϊόν της Κύπρου παρουσιάζει η Εταιρεία Χαραλαμπίδης Κρίστης συμπράττοντας με το Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής.

Η μεγαλύτερη και μακροβιότερη εταιρεία παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων στην Κύπρο στηρίζει τον γαλακτοκομικό πολιτισμό της Κύπρου και μέσα από το δίκτυό της στο εξωτερικό γίνεται περήφανος πρεσβευτής του.

Η έκδοση «Ο Γαλακτοκομικός Πολιτισμός της Κύπρου - Ιστορία - Παραδόσεις - Λαογραφία» παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του 4ου Παγκύπριου Συνέδριου Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας.

Πρόκειται για μία έκδοση αφιερωμένη στους απλούς ανθρώπους της Κύπρου που μέσα από τους αιώνες ανέπτυξαν και κληροδότησαν έναν ξεχωριστό, πλούσιο, αυθεντικό γαλακτοκομικό πολιτισμό, για τον οποίο είμαστε περήφανοι.
 

Χαιρετίζοντας την σπουδαία έκδοση ο Πρόεδρος του ΔΣ της Χαραλαμπίδης Κρίστης, Αλέξης Χαραλαμπίδης, τόνισε ότι πρόκειται για μία ιστορική διαδρομή που τα ίχνη της ξεκινούν το 8000 π.Χ. και φτάνουν μέχρι σήμερα στον εξελισσόμενο 21ο αιώνα.

«Για την οικογένεια της Χαραλαμπίδης Κρίστης, εταιρεία ηγέτη του χώρου, αποτελεί όραμα, αλλά και ευθύνη να στηρίζει έμπρακτα και διαχρονικά τον γαλακτοκομικό πολιτισμό της χώρας», επεσήμανε σχετικά.

Σημειώνοντας ότι πάγια δέσμευση της Χαραλαμπίδης Κρίστης εδώ και 75 χρόνια είναι η απόλυτη αφοσίωση σε αυθεντικές και παραδοσιακές γεύσεις, τόνισε ότι με οδηγό το "καλύτερό μας", το καλύτερο στη διατροφή μας, και με βάση το φρέσκο κυπριακό γάλα, η εταιρεία δημιουργεί κυπριακά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας.
 

Παράλληλα, ο κ. Χαραλαμπίδης διαβεβαίωσε ότι η Χαραλαμπίδης Κρίστης θα βρίσκεται δίπλα στο Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής και σε πρωτοβουλίες όπως αυτή, που φωτίζουν ολοκληρωμένα την εικόνα της γαλακτοκομικής μας ιστορίας και ταυτόχρονα την καθοριστική σημασία του τομέα σε όλα τα πεδία: από τα καθαρά διατροφικά οφέλη, μέχρι την κομβική συμμετοχή του πρωτογενούς τομέα στην εθνική μας οικονομία στη θέση της Κύπρου στο διεθνές περιβάλλον.

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα